Názory čitateľov


Názory k článku:
Ceny nehnuteľností rastú. Ako sa na nich skutočne zarába

20. 6. 2022   Alzbeta17
Chystáte se investovat do nemovitosti? Budete splácení řešit hypotékou? Tak se podívejte na web trade-info.sk, kde vám se vším poradí a dozvíte se spoustu potřebných informací. https://trade-info. sk/.
13. 6. 2022   anonym
fond niekde z ostravy alebo opavy kupil v komarne byty a zverejnili pocet bytov aj celkovu cenu. cena za jeden byt vysla na 40 tis eur. Cim skor tie fondy pridu a zacnu prevadzkovat byty tym lepsie. Pretoze tito retailovy ynvestory s ocami na steroidoch fakt ani netusia kolko stoji taky byt. chcu len aby to vo finale zaplatil najomca.
13. 6. 2022   fero
clovek nemusi byt einstein aby pochopil ze bytov na prenajom je ako sraciek.
13. 6. 2022   Pedro7
Preto radsej vlastnit zlato - anonymna kupa - predaj - ziadna schranka v banke ako sprostak kucura- ziadna dan - rychlo sa da preniest z bodu Ado B netreba to zveladovat a udrziavat ako nehnutelnost…!!! Hodnotu v case vam to udrzi vzdy - uz cca 5000 rokov !!! A teraz mi dajte - ako stale ze lesie su akcie a dlhopisy - no o nich stat aj patricny maju prehlad - zarobite viac - ok ale riziko tam je asi vacsie… nie ale papierove zlato - len fyzicke !!
11. 6. 2022   anonymmmmmmmmmm
Toto je zase klasická hovadina - lebo ceny v skutočnosti klesajú (pretože sú vybývané) - lenže peniaze strácajú tak rýchlo kúpnu silu, že sa zdá, že ceny nehnuteľností rastú. Maskované je to navyše neskutočným poklecom cien elektroniky - lebo Číňania stále makajú ako strhaní ...
Stačí si však zobrať obyčajnú drevenú podlahu - dnes to sú superluxusné a neskutočne drahé - akože "parkety" (ktoré sa už pomaly - bez ohľadu na cenu - ani nedajú kúpiť) a ľudia si dávajú do bytu, to čo by pred 50-timi rokmi nezobrali ani na skládku: lisované piliny a nejaký tenučký, lisovaný chemický odpad (tzv. "vinyl").
Podobne nábytok - to, čomu sa dnes hvorí "nábytok" sa ešte nedávno používalo iba na balenie nábytku - a už vtedajší nábytok bol pritom lepený drevený odpad.
Navyše drevotrieska je skutočne karcinogénna (rokovinotvorná) - a nie černobylové bludy :(
Nehnuteľnosti sú jediná ako-tak istá investícia - v skutočnosti nie na zisk, ale aspoň uchovanie hodnoty.
Každopádne tam majú nastrkané úspory aj všetci politici (v tomto sú výnimočne absolútne jednotní) - takže môžu húsť hociajaké melódie - ale nehnuteľnosti nikdy nezlacnejú (hoci by sa to fakt dalo urobiť šmahom ruky).
Je to vlastne aj sterilizačné opatrenie na stiahnutie nadbytku necirkulujúceho obeživa - lebo keby všetci všetky peniaza zaškrečkovali do periňáka, tak by sa hospodárstvo zastavilo ;)
Záver: koľko garáži, bytov a domov vlastníš - toľkokrát si v demokracii človekom ;)
11. 6. 2022   Igor
hypoteky by sa na stare nehnutelnosti mali poskytovat len do max 30 percent ceny. Nove nehnutelnosti max 80 percent. Co tejto spolocnosti prinesie, ze dame 80 percentnu hypoteku na 50 rocny byt? Nic, len narast jeho ceny. Ekonomika sa podpori minimalne, len nejakou prestavbou co je do 20 percent z ceny hypoteky. Ak by vsak boli hypoteky len pre nove nehnutelnosti dajme ze do 5 alebo 10 rokov od kolaudacie, tak by to aspon zatlacilo na narast stavebnej produkcie, stavalo by sa viac novych nehnutelnosti. Podporila by sa ekonomika. stare nehnutelnosti by sa predavali menej lebo nie kazdy ma dostatok hotovosti. Takto by klesala ich cena a boli by pre ludi pristupnejsie. Nie ako teraz ked m2 60 rocneho panelaku stoji 80 percent ceny metra stvorcoveho tehlovej novostavby. Ale to by v NBS museli pouzit jednoduchy sedliacky rozum.
12. 6. 2022   Milan
Tvoj návrh má logiku z hľadiska ekonomiky a aj spoločnosti ako takej, ale nerieši sa tým hlavný problém, že chýbajú byty tu a teraz(a to je odpoveď na tebou položenú otázku, že čo prinesie 80% hypotéka na 50r byt- bývanie pre toho, kto ju dostane) a politici vždy riešia len veci, s ktorými dokážu pohnúť len ak sa pozitívny účinok dostaví skôr, než bude nasledujúca predvolebná kampaň, najmä keď mafiáni majú v predvolebnom programe stavbu xy nových bytov, čo by za 4 roky aj tak nestihli:-)
12. 6. 2022   Igor
problem chybajucich bytov moze z velkej casti byt sposobeny velkym poctom neobyvanych nehnutelnosti "na biznis". a to by sa mohlo sikovne poriesit danami ako to tu dole komentoch uz niekto spominal
12. 6. 2022   anonym
Prečo vy komunisti stále chcete niečo zdanovať .Nemínaj na sprosrosti a nakupuj čo chceš ale nie len šikovne niečo habať šikovnejšiemu namiesto vypisovania sprostostí chod niečo robiť .
13. 6. 2022   palo
akoze vo viedni, mnichove , hamburku, berline su komunisti ? vsade tam su regulovane ceny byvania. investicne byty mozu stat aj 10 mil eur.
13. 6. 2022   Pedro7
Netreba vekslaka volit v buducich volbach - to ze nejaky zakon podpisali a schvalili o najomn. bytoch -+ uz uz pripraveny projekt a konzorcium z nejakej Rakuskej riti - ESTE neznamena ze sa bude nieco v tejto skorumpovanej domovine - Aj Nieco stavat !!! Zvolte ma a v nasledujcom case vam to postavim-e to bude heslo tejto stranicky + plus ako omacku nejake istoty pre penzistou a nejake slobodne matky s deturencami - + spoluobcania .. a zas sa odrbete-!
11. 6. 2022   Frantisek Nahnevany
Keď sa v prípade predaja nehnuteľnosti účtuje a inkasuje tzv. DPH /tzv. daň z pridanej hodnoty/ zárobok je zaručený.
11. 6. 2022   Peter
Už by bolo načase zdaňovat všetky nehnuteľnosti ktoré niesu obývané majiteľmi ,daňou 1-3,percenta z hodnoty nehnuteľností ako je to v civilizovanych štátoch
11. 6. 2022   Lukas
toto by som upravil. zdvihnut sadzbu dane pre vsey nehnutelnosti, lebo sucasna dan z nehnutelnosti je smiesna. Naviac u nehnutelnosti ktore sluzia na prenajom, dat sadzbu trojnasobnu a u nehnutelnosti kde majitel nema trvaly pobyt a ani nesluzi na prenajom dat 10 nasobok zakladnej sadzby. Uplne by som zrusil neplatenie dane z predaja nehnutelnosti po 5 rokoch vlastnenia, alebo aspon to posunul na 20 rokov
11. 6. 2022   ľuboš
Nerob zo seba idiota.
A nezavid. Netrep o niečom,o čom nemáš ani šajnu.
12. 6. 2022   Lukas
argument ako svina :D
16. 6. 2022   Brano
Mylsis, ze ked zvysis dane na nehnutelnosti v prenajme, tak kto to zaplati prenajimatel??? Co sa asi stane pri plosnom zvyseni najmu, budu najomne byty dostupnejsie? Nie je Tvoje riesenie proti zaujmom za vyhodne najomne byvanie?
13. 6. 2022   Pedro7
To vsetko co si tu vymenoval tie bolsevicke pohrobky co vlastnia 10-20 bytov na prenajom si to zahrnu do ceny najmu a budu brzdit - co aj robia cca 20 rokov - vystavbu najamnych bytov- tam je pes zakopany v bananovej republike !!! Mlade rodiny uz teraz nabyt nemaju ziaden dosah pri dnesnych cenach - hypo to uz nevykryje a stavebne ako doplnok tiez - cize supsup do predrazeneho najmu- Odcestujte z slopakistanu a kaslite na tie smiesne vlady co tu su od vzniku toho statu .!!!
11. 6. 2022   anonym
To sú ktoré štáty tie kde ludia serú do pitnej vody to máš riadnu predstavu o civilizácii .
11. 6. 2022   @@@
neviem kde sa niečo take robi ...ale to sa rychlo da obijst ....stači nehnutelnosti prepisat napriklad na deti a im tam nahlasit trvaly pobyt a už akože je nehnutelnost obyvana :))),....a čo dosiahneš ?...len obchadzanie zakona a nakoniec len jedno potrestany budu poctivy a nie ti nepoctivy
11. 6. 2022   Lukas
staci dat do zakona, ze nezaopatrene deti do 18 rokov nemozu mat trvaly pobyt iny ako je trvaly pobyt jedneho z rodicov alebo zakonneho zastupca.
A akoze preco by mal byt akoze ktokolvek potrestany? Boli by to normalne dane. Ak niekto ma nehnutelnost urcenu na byvanie ale nebyva v nej preco by mal platit smiesne nizke dane? Dane nehnutelnosti na byvanie maju nizsie sadzby ako dane ostatnych nehnutelnosti lebo sluzia na BYVANIE a kazdy potrebuje niekde byvat. Tu nehnutelnost nema clovek postavenu na pusti, ale niekde na dedine alebo v meste. K tomu sa viazu sluzby, ktore su poskytovane obcami a statom. Ak je nehnutelnost neobyvana tak tie sluzby su poskytovane zbytocne. Takze ak niekto ma na to, aby vlastnil prazdnu nehnutelnost, tak nech si plati aj zvysene dane.
11. 6. 2022   XXXC
Lukas, Ty si neskutočný magor.
Čítaš vôbec po sebe??
12. 6. 2022   Lukas
este raz aj pre jednosuchsieho cloveka:
1. dan z nehnutelnosti na byvanie ma nizsie sadby ako ostatne nehnutelnosti, lebo sluzi na byvanie
2. ak vlasnis x nehnutelnosti na byvanie a byvas len v jednej, preco by si mal mat zlavu na dani z nehnutelnosti na byvanie pri ostatnych nehnutelnostiach v ktorych realne nebyvas? Uved nejaky racionalny dovod.
3. Ak si si kupil nehnutelnost na spekulovanie na rast ceny preco by si po 5 rokoch nemal zaplatit dan zo zisku?
12. 6. 2022   anonym
Načo sa vlastne zapájaš do témy, kde nemáš ani jediný argument?
Vieš vôbec o čom sa tu diskutuje?
13. 6. 2022   eXtrem
Lukas má pravdu. Byt je na bývanie, nie na špekulovanie. Tak ako auto na jazdenie, nie na špekulovanie. Prečo by nemali platiť. Či všetci občania čo chcú normálne žiť máme na inflácií dennej spotreby plniť rozpočet. Nech to plnia bohatý. Logické nie. Bezdomovcovi nemajú čo na daniach brať. Neoháňajte sa tu o nejakú šikovnosť. Je kapitalizmus a hotovo. Nie chudoba má platiť dane a držať štát ale boháči takisto. Keď niekto má byt na špekulovanie a dáva ho do prenájmu na čierno nech má dane. Ja by som kataster a DU dávno prepojil spolu online. Ja takisto chcem podnikať bez živnosti, uvediem ako príklad. By som aj prenajímateľom reguloval ceny, všetko by som dal pod palec obci ale DU. Ja nechcem platiť celý tento cirkus z mojich daní. Aby ma štát na benzíne a všetkom okrádal. Nech začnú konečne aj bohatých zdaňovať, hlavne s tímy čo píše Lukas. Neobývané nehnuteľnosti. Druhá a viac...
16. 6. 2022   Brano
Takyto eXtremisti, su velmi nebezpecni, ale historia sa zrejme bude opakovat... Tieto pohlady su desive: "Keď niekto má byt na špekulovanie a dáva ho do prenájmu", ak byudes pri zvsenej dani paradoxne neuspesny, co pride z Tvojej hlavky dalej znarodnenie? Ale ved toto tu uz predsa bolo a neskoncilo to dobre...
21. 6. 2022   eXtrem
Nebezpečný sú chamtivci a mamonári vyhýbajúci sa daňovej povinnosti. Si nemysli že len prostý ľud budú šklbať. Ja nemám problém s vlastníctvom. Ale zrejme to nechápeš. Všetko má svoje hranice. Odkiaľ pokiaľ. Keď to bude pokračovať tak že nožnice sa natiahnu ešte viac skončí to zle. V určitom čase musí nastať regulácia a zdanenie. Skončí to zle aj pre teba v budúcnosti. To sú fakty a nie fikcie.
21. 6. 2022   eXtrem
Dnes máš toho príkladom ako sa štáty zadlžujú. Prečo asi a dokedy. Keď nebude kde šklbať na rade sú bohatší, len tak pre zaujímavosť. Si nemyslite niektorý že nahrabané je nedotknuteľné. Jedného dňa to bude terčom daní a to bude čoskoro. Jedine že by ešte viac vyšklbali chudobu ale to zníži ekonomiku štátu a v konečnom dôsledku bude ešte menej príjmov. Štát nebude mať na prevádzku. Druhá vec je kam peniaze dáva štát. Za to ja nemôžem, to všetko voliči. P.S. K pôvodnej téme. Keď má niekto v činžiaku 4 autá tak musí pochopiť že jedno by mal mať na verejnom parkovisku a 3 by si mal vyriešiť garážou. Nie je možné aby chcel od mesta aby mu zabezpečilo parkovisko na ostatné auta. Takto nejako to je s nehnuteľnosťami. Prenájom a podnájom sa berie ako podnikateľský zárobok. Je nemožné s tým špekulovať, lebo v tom prípade aj ja chcem podnikať bez živnosti a podobných povinností. A áno nadmerne veľa nehnuteľností je potrebné zdaňovať tak ako všetko ostatné. Taký pán ako Brano je nebezpečný pre spoločnosť, ktorý nehrá fér ale snaží sa šklbať a okrádať kade tade.
12. 6. 2022   Milan
Dvaja takí nýmandi ako ty, čo nič nemali, lebo sa im robiť nechcelo a ani rozumu moc nepobrali, si sadli pred vyše 100 rokmi a začali rozprávať o treťom, ktorý bol pracovitý a aj mu to pálilo a samozrejme že mal aj majetok tým pádom. Hútali, ako by ho oň obrali, až vyhútali VOSR. Nedošlo im(keďže rozumu tak ako ty, moc nepobrali) , že ten tretí ich vďaka tomu majetku nepriamo aj nažive držal. Spravili z neho nepriateľa štátu a pripravili ho nielen o majetok, ale aj o život. No ale keďže majetok nesie osoh len keď sa s ním rozumne nakladá (a toho rozumu moc nemali a robiť sa im na ňom tiež nechcelo), išlo to s tým majetkom dolu vodou a keďže ten pomer 2 z troch bol v celom Rusku a o majetok pripravili všetkých, čo ho mali a väčšinu aj o život a potom nevedeli a ani sa im nechcelo na ňom robiť, vypukol hladomor a umreli desiatky miliónov ľudí. (desiatky miliónov, to vypadá len ako číslo, boli to ale ľudia, živé ľudské bytosti, za ktorých utrpenie mohli dvaja takí hlúpi závistlivci ako si ty). Potom tí hlúpi, ktorých bolo viac(boľše po rusky), zlikvidovali tých rozumných, čo ich bolo menej a keďže už nebolo na koho sa vyhovoriť, že on môže za hladomor, za to, že v obchodoch chýba v podstate všetko, začali si tých, čo za to môžu, jednoducho vymýšľať a zomreli ďalšie milióny nevinných ľudí. To ale nebolo všetko- následkom toho všetkého sa z celého Ruského národa stali ľahko ovládateľní, zakríknutí, závistliví a zakomplexovaní ľudia, ktorí stále hľadajú vinníkov, ktorí môžu za ich žebrácky a biedny život a to až do dnešných čias. Aktuálne za všetko zlo môže zlý bohatý Západ...
Takže skôr, než začneš mudrovať o veciach, ktorým nerozumieš, skús investovať trochu času do vzdelania.
13. 6. 2022   Pedro7
Mas pravdu - ale iba ciastocnu - v Rusku a ani za Rak- Uhor a ani za tak ospevovane 1. Rep sa ludia az tak dobre nemali _ v Rusku to vsak bola taka mizeria a fakt velmi uzka skupinka ludi vlastnila vsetko aj nevolnikov - cize neobstoji ze dvalja lenivci odrbali mudreho a pracoviteho - dejny nech sa neprekrucaju — fakt je ale aj ten ze ludia boli bolsevickymi svinami odrbany a hladovali , boli zatvarany a popravovany - cize co mame delat aby sa to neopakovalo ?! Tu nad odrbavaju snad uz od cias Svatopluka - preorat ustavu - a vzor Svajciarska - no ale tolko je tu dementov ze vazit si to nebudu - Slovanske narody su asi sado- maso- jeden vodca a ostatne telata - !!!
13. 6. 2022   QE
Ľudia ktorí si neustále spájajú hodnotu človeka so schopnosťou efektívne špekulovať mi už začínajú byť poriadne odporní. Najväčší géniovia v dejinách vďaka ktorým dnes jazdíme, lietame, liečime choroby umreli často krát v chudobe - práve vďaka takýmto "šikovným" špekulantom
11. 6. 2022   Donovan
Nehovorí sa tomu závisť a neprajnosť ? Možno niekto šetrí celý život a kúpi si byt aby si prilepšil k dôchodku.
11. 6. 2022   Lukas
Sak to nikomu neberiem. Ak si niekto kupi byt aby ho prenajal OK, zaplati trocha vyssiu dan akoby v nej len byval a zo zisku ma prilepseny dochodok.
Ale ak si niekto kupi byt aby ho drzal a spekuloval a nasledne ho predal zo ziskom, tak nech plati adekvatnu dan. Preco ma byt obchodovanie s nehnutelnostami na byvanie oslobodene od dane, ked je to zarobkova cinnost?
Este jeden dodatok. Kam smerujeme? To chceme aby kazdy slovak mal 3 nehnutelnosti na byvanie a pritom byval v jednej?
11. 6. 2022   anonym
Nemal si chodil v 89'om vyštrngávať po námestiach ?
Mal si radšej makať a dnes si mohol mať bytov a domov niekoľko.
Lebo vtedy sa dalo zarobiť kráľovsky - nebola totiž konkurencia a keď si nebol úplne nevládny, tak zákazníci ťa naháňali sami.
Za komuistov by sa sa bol určite cítl lepšie, lebo tam paltil taký zákon, že ak si mal viacej než dve obydlia - tak si bol automaticky zločinec - lebo predsa máš len jednu riať tak nemôžeš naraz bývať v dvoch (ale prevdou je, že sa anšli aj takí čo zrejme mali viac rití)
Iným slovami - ak si napríklad zdedil dom - a pritom si už mal byt - tak ti národný výbor nasťahoval do domu nájomníkov (ako zrejme čoskoro našich východných susedov) a ty si bol povinný udržiavať nehnuteľnosť v obvateľnom stave.
Kolega tak musel chodil vynášať zo svojho domu po nájomníkoch žumpu - a už bol z toho tak na nervy, že sa dom rozhodol darovať štátu, aby mal pokoj.
Štát s nm však vybabral a dar odmietol - lebo načo by platil čistenie žumpy, že ?
Toto síce platí aj na Západe - ale tam aspoň môže vlastník zvyšovať náromné - ale tiež len v dovolenom intervale - a počas Covidu napríklad nesmel vôbec (ale žumu žčistiť musel)
12. 6. 2022   Lukas
Ja som nehovoril nic o tom, ze nemozes vlastnit viacero nehnutelnosti na byvanie. Len koli comu mas mat zlavu z dane z nehnutelnosti na byvanie, ked vlastnis x nehnutelnosti a byvas realne len v jednej. Na Slovensku nastal dost blby stav, vplyvom blbych zakonov, ze najviac sa oplati nehnutelnost na byvanie kupit a drzat. Nemat najomnikov, neriesit nic len to nechat na narast cien. Takze vhodne by bolo trh rozhybat a nech sa nehnutelnosti minimalne prenajimaju a ak nie tak predavaju. Proste nech nie je vyhodne skreckovanie neobyvanych nehnutelnosti na byvanie
12. 6. 2022   anonym
Akú zlavu na daň nehnutelnosti to tu splietaš . Jediná je pri predaji ak maš trvalý pobyt viac ako 5 rokov nič viac.Prečo by mal niekto platiť akési pochybné dane preto že má viac nehnutelností nemal si si peniaze prejesť je to iba tvoja sprostá závisť nič viac .
12. 6. 2022   Lukas
pozri si v mieste svojho bydliska alebo kdekolvek na Slovensku, aka je sadzba dane pre stavby urcene na byvanie (plati sa obciam a mestam aby si bol v obraze) a aka je sadzba dane na ostatne stavby, ktore nesluzia na byvanie. Aj desatnasobny rozdiel mimochodom. Ubezpecujem Ta ja som si nic neprejedol a s velkou pravdepodobnostou mam vacsi majetok ako ty. Ja len poukazujem na pokriveny trh s nehnutelnostiami na byvanie na Slovensku.
13. 6. 2022   anonym
Súhlasím že pokiaľ má niekto viac bytov tie by mali slúžiť svojmu účelu a teda na bývanie- mali by sa prenajímať a nie stáť prázdne. Ale tak ja neviem či sa niekomu oplatí držať byty, platič za ne dane, energie, to že cena vplyvom znehodnotenia penazí vyskočila je forma investovania-špekul ácia, rovnako sa môže stať že ceny klesnú, obyvateľstvo schudobnie a potom by aj chcel nájomníka ale nezoženie a zbaviť sa bytu len ak za polovičnú, možno tretinovú cenu.
13. 6. 2022   eXtrem
Presne ako píšeš. Reči, mal si sa lepšie učiť a podobne nie sú argumenty. Nie každý je na majetok a chce normálne žiť, prečo by mal doplácať na takýchto mamonárov čo škrečkujú. Chcú majetok nech rátajú s daňami jednoduché. Keď niekto chce mať 4 autá pre činžiakom za tri by si mal parkovné platiť pre pochopenie uvediem príklad. A takto sa posunieme ďalej. Potom padá pôrodnosť a nakoniec nebude mať kto robiť na tých škrečkárov v starobe. Štát bude mať iba jedinú možnosť a to dvihnúť DPH a inflácia. Aj majetný musia dať svoj podiel, nie iba bežná chudoba a ľudia čo chcú normálne jednoducho žiť.
13. 6. 2022   eXtrem
Dnešný stav je toho príkladom. Ako zabrzdia konzumný život jednoducho, zdražia sa vstupy ako ropa plyn a materiály. Jednoduché. Treba aj súvislosti chápať nie iba zhŕňať veci a majetky. Mamon opantal rozumy veľa ľudom. Nejaké výhovorky však mal si si zarobiť, viac sa učiť je cez čiaru. Nie každý je politik, doktor, pracuje ako zástupca primátora a podobne. Človek robí to na čo ho gény geneticky predurčili. Mne títo ľudia čo popisuje Lukas čo škrečkujú, zhŕňajú pripadajú niečo ako DÉPEHAČKÁRI.
11. 6. 2022   QE
Bojovať proti rastu cien nehnuteľností zvýšením zdanenia nie je ideálne, ale keď už - tak treba brať do úvahy ústavné právo človeka na bývanie. Teda na nehnuteľnosť ktorú vlastníš a máš v nej trvalé bydlisko platíš minimálnu daň ako doteraz. Každá ďalšia nehnuteľnosť ktorú vlastníš už by bola zdanená rádovo vyššie. Že sa to bude obchádzať? Určite áno, ale vždy lepšie ako plošné zdanenie.
12. 6. 2022   ROBO
To, čo navrhuješ, je správne. Treba si však uvedomiť, že čo sa tým naštartuje. Ak by si si trochu poštudoval históriu, tak by si vedel, že zvyšovanie dane z nehnuteľností de fakto všeobecne zvyšuje ceny nehnuteľností. Myslíš, že prečo sú nehnuteľnosti v USA, či v niektorých "vyspelých" štátoch také drahé? No hlavne je to kvôli vysokej dani. A keďže všetci sa správajú trhovo, nikto nechce prerobiť, resp. niekto tú daň musí v konečnom dôsledku zaplatiť....a zaplatí ju väčšinou ten nový kupujúci, ktorý na tom tiež nechce v budúcnosti prerobiť, a predáva zase drahšie A TAK STÁLE DOKOLA.
13. 6. 2022   Fero
Ak by narastli urokove sadzby na normalne hodnoty umerne inflacii, co vdaka Taliansku, Spanielsku a Grecku asi nebude az take ruzove a zvysili by sa dane z nehnutelnosti na byvanie a nasobne z neobyvanych nehnutelnosti na byvanie, tak by majitel neobyvanej nehnutelnosti porozmyslal ci tu svoju nehnutelnost neazcne aspon prenajimat, alebo ju radsej nepreda aj z nizsim ziskom.
1/1