Názory čitateľov


Názory k článku:
Bez donášky, či odvozu: Pochová kríza životných nákladov firmy zo zdieľanej ekonomiky? 

13. 6. 2022   anonym
Dnes som asi 5km od mesta videl v tráve pohodenú mestskú kolobežku. Som si pomyslel že asi jej došla šťava. Alebo dotyčný pozrel na denný graf bitcoinu a napadlo ho, že naspäť domov by mohol ísť aj pešo. Však zdravie máme len jedno.
13. 6. 2022   anonym
Vytrestali ste toho Putina dobre.Uvaľte ďalšie sankcie,nech padne to kasíno ( burza ) na samé dno, inak asi nepochopíte, že ste banda hlupákov a debilov.
13. 6. 2022   palo
keď niečo veľmi rýchlo vystrelí nahor, tak zákonite musí čoskoro prísť korekcia. Preto tí ktorí vedia, kupujú v kríze a predávajú v najväčšej konjunktúre. Ostatní sa potom zase len čudujú ako to, že bohatí zase zbohatli a chudobní zase zchudobneli.
13. 6. 2022   anonym
Chudobní môžu schudobnieť iba cez infláciu. Aj bohatí chudobnejú cez infláciu.
Bohatí navyše strácajú aj pri poklese všetkých typov aktív - akcií, nehnuteľnosti, kryptomien, zlata...
Bohatí zároveň zarábajú vtedy keď hodnota takýchto aktív rastie.
Chudobní na tom nezarábajú, pretože takéto aktíva nevlastnia.
13. 6. 2022   rozumnymuz.com
Chudobným sa o rok zvýšia dávky / mzdy zákonom o infláciu a sú na 0. Jedine bohatí strácajú na fiat e, cashi. Akcie, nehnuteľnosti, bitcoin a zlato nie je strata iba dočasný pokles hodnoty.
13. 6. 2022   rozumnymuz.com
Strata je vtedy keď aktívum predáš. Ináč stratu nemáš na niečom čo je fixné.
13. 6. 2022   Frantisek Nahnevany
Napríklad straty vznikajú o. i. aj pri tzv. DPH. Straty pre štátny rozpočet. Už od roku 1993.
13. 6. 2022   anonym

To čo ty hovoríš je realizovaná a nerealizovana strata.
Pričom nesprávne hovoríš, že nerealizovana strata nie je strata. Jasné, že je to strata!!!
13. 6. 2022   anonym
Asi si ešte v zivote nevidel sumy tých slovenských dávok, však.
Napríklad jednotlivec má nárok na nejakých 67 eur mesačne, pokiaľ má vlastnú domácnosť, tak ešte na ďalších asi 60 eur mesačne.
To je skôr paródia na dávky a sociálny štát, ako všetko z dielne Smeru.
14. 6. 2022   naozaj
A ako konkrétne pri inflácii strácajú bohatí, keď hodnota ich aktív práve vďaka tomu rastie? Niekomu počas inflácie klesla hodnota jeho bytu? Až počas recesie bude krátkodobý pokles, po ktorom príde ďalší rast.
A čo takto špekulácia na pokles pri investiciách, napríklad pri tých spomínaných akciách alebo kryptomenách? Tým sa dá bohatnúť aj keď padajú. Vždy je šanca pre pripraveného zarobiť, aj počas najväčšej krízy, ktkorá tu zďaleka nie je.
13. 6. 2022   eXtrem
Najlepšie je mať toho čo najmenej. Vlastniť iba to čo používam. A nejaké schudobnenie ma vlastne môže bo zať. Tak ako píše kolega. Chudobní nevlastnia také aktíva takže o nič neprídu. Naopak tí čo vlastnia toho nadmieru, budú na daniach šúpaný lebo z chudoby už nebudú vedieť vytlačiť viac.
13. 6. 2022   anonym
Podla takejto logiky je vlastne najvýhodnejšie byť mŕtvy :) Nikomu nič neplatíš a nikto ti nič nemôže vziať!
13. 6. 2022   eXtrem
Nie, len vraví sa tomu kapitalizmus. Aj v USA sú mega boháči a musia platiť. Ak okradnú na daniach idú do konania. Veľmi dobre viem ako to je v USA. Tak isto aj tu u nás by malo byť. Nie chudobe zdvíhať ceny všetkého aby štát mohol fungovať.
13. 6. 2022   anonym
Mne sa zdá, že dane sa platili vo všetkých zriadeniach, nielen v kapitalizme.
Od feudalizmu až do dnešného dňa. Vrátane zločinného socializmu.
13. 6. 2022   eXtrem
Všade sa platia dane, hlavne v západnom liberálnom kapitalizme za všetko. Len tu nič a dlhy vytvorené. Myslíš že tie dlhy do budúcna sú udržateľné bez zvýšenia daní. Si myslíš že politici kde zoberú peniaze na rozpočet a celý cirkus. Požičajú z Ameriky, z FEDU z ECB. A terajšie 15 ročné decká budú mať peklo, lebo vygumovaný ľud to sem dotiahol. Prečo by mali oni trpieť. Táto generácia vytvorila problém, táto to aj zožerie. To ako, presúvať problémy na nenarodené deti. Oni povedia stop a čo potom. K tým daniam, údajne máme vysoko zdanenú prácu. Čo by malo klesnúť a majetok zbohatlíkov by sa mal zdaňovať. Nie aby štát bral polovicu zo mzdy.
13. 6. 2022   Frantisek Nahnevany
Ale /v skratkách/ Mwst., TVA, VAT, IVA, BTW, FPA, tzv. DPH . . . sú podvodom na obyvateľstve v konečnom dôsledku aj štátoch a na kráľovstvách.
1/1