Názory čitateľov


Názory k článku:
Príťažlivosť jednoduchých riešení

12. 6. 2022   anonym
Moderno-demkratická ľudsko-právna spoločnosť zjavne miluje jednoduché riešenia :)
Milovali ich síce aj komanči z predošlého režimu - ale to boli zlé jednoduché riešeniea, lebo - ako vieme z masmédií - aj komanči boli zlí - a preto všetky ich riešenia jednoducho museli byť zlé. Napríklad autostráda do Košíc - ktorá zrejme aj preto nikdy nebude dokončená. Prečo je komunisitická auotstráda zlá ? Lebo blokuje chodníčky medveďpv, vlkov a diviakov - ktorí sa potom nevedia dostať do poddunajskej nížiny, aby Zahnali Uhrov do Pešti - jasné nie ? Pritom sa to dá riešiť naozajjednoducho - stačí dokončiť rozostavaný hotel Komsomolec (aj keď urobané boli len základy a projekt) a premenovať ho na Kempinsky a je jednoducho vymalované (možno preto je tak škaredý ;)
Sú ale aj významnejšia príklady: spanilá deva Mayorga z Nevady najnovšie došla k záveru, že jej nestačí 356 000,- U$D, ktoré jej v tichosti vyplatil futbalist Ronaldo za použitie jej vagíny v roku 2009 a zažalovala ho na 200 miliónov. Nuž čo, inflácia je aj v najsam-demokraticke jšej Amerike a vraj už ani nedostať detskú výživu - možno preto, že všetky peniaze, kotré si neodniesli miliardári (aby sa z nich konečne stali biliardári) idú na zbrojenie a drogy ?
Každopádne Mayorga nepochodila, lebo sudkyňa došla k záveru, že "advokát žalujúcej opakovane používal "hacknuté" dôverné dokumenty. V dôsledku tohto „zneužívania a nehorázneho obchádzania riadneho súdneho procesu“ žalobca stratil možnosť súdneho konania". Nuž baba má asi fakt celý modzog v tej svojej dvestomiliónovej škatulke, lebo inak by bola Ronalda žalovala na Slovensku - kde je v súdnom konanní používanie "hacknutých" dôverných dokumentov normálne - ako s prekvapením zisitl aj Kočner. Dokonca aj dokazovanie pravosti podisov, čo je z vedeckého hladiska aboslútny nezmysel, ktorý by zrejme neobstál ani v stredovekých inkvizičných procesoch (!!!)
Ale na Slovensku po ľudsko-právno-demok raticky a nikdy viac ;) A zrejme preto sa sa stalo aj to, že autora tohoto príspevkyu sa slovenský sudca ani neunúval pozvať na proces z titulu poškodenia zdravia, v ktorom vystupoval ako poškodený (nie sudca). Zato príbuzní kuciakovcov - ktorí nemali na procese s Kočnerom čo hľadať - pomali kotkodákali viac než sudca s prokurátorom dohromady ... To neznamená, že by autor tohoto príspevku nesúhlasil s odsúdením Kočnera - poukazuje to len na smutn fakt, že justícia na SLovensku stále neexistuje - tak ako neexistuvala ani za Komančov. Existuje len nenásytná právnická hydra s tisíckami hláv - mafia v skutočnosti ďaleko škodivejšia, ako tá Kočenrova. Lebo Kočner ledva ukradol zopár zandbateľných miliónov (neporovnateľne menej, než zničia politici svojimi idiotskými rozhodnutiami) - kým právnickýu hydra žrala, žerie a bude žrať miliardy :((( Kočnerov proces bola bohužial len mafiánska vojna vedená legálnymi prostriedkami ...
12. 6. 2022   miro
Položím pár otázek :
-plyn,ropa teče/kromě zemí co ji odmítli/
-nezaměstnanost je +- stejná
-zemědělská úroda stejná
-přírůstek obyvatel normální
- vliv Ukrajiny na svět zanedbatelný na rozdíl od prolhaných medií
Kde je ten problém ?! Přemýšlejte.
12. 6. 2022   anonym
Západno-zahraničné, najsam-demokraticke jšie, ľudsko-právne masmédia s hrôzou konštatujú, že:
"Niekoľko týždňov po začatí ruskej invázie na Ukrajinu minister zahraničných vecí USA a veľvyslanci Británie a Nórska v Chartúme, hlavnom meste Sudánu, vydali nezvyčajne dôrazné varovanie: Prítomnosť ruských žoldnierov na zemi nepredstavuje len miestnu, ale skôr globálnu hrozbu, ktorú treba urýchlene riešiť. "Ciele Ruska sa neobmedzujú len na Ukrajinu," napísala trojka na Twitteri. "Zatiaľ čo Putinova armáda šíri teror v ukrajinských mestách, jeho jednotky podkopávajú stabilitu po celom svete."
Podľa nedávnych správ z Mali sa v prípade „vojakov“ jedná o Wagnerových žoldnierov - súkromnú ruskú vojenskú a bezpečnostnú organizáciu čoraz častejšie využívanú v konfliktoch v Afrike. Keďže sú finančne motivovaní, ich záujmom väčšinou nie je rýchle zmiernenie konfliktov, varujú experti vzhľadom na stiahnutie mnohých európskych misií v Afrike. Navyše sú predovšetkým vojenským nástrojom Kremľa a konali by teda predovšetkým v záujme Ruska."
To je naoza&j vážne, lebo kždému najsam-demokraticky a ľudsko-právne zmúšľajúcemu eko-uvedomelému človek - srdnato bojujúcemu proti globálnemu otepľovaniu každoročným nákupom nového auta, motocykla, televízora, smartfónu, nabíjačky, powerbanky, sluchátiek, práčky, umývačky, chladničky, kondenzčného kotla, klimatizácií, e-kolobežky a zhruba stovky ďalších výrobkov nutných na prežitie v modernej civilizácii - je nepochybne jasné, že existujú dpbrí žoldnieri a zlí žoldnieri. Pritom nepochybne, že Blackwater sú tí dobrí (lebo z USA) a Wagner Group zase tí zlí (lebo z Ruska) - jasné nie ? Je síce smutnou pravdou, že príslušníci Blckawater narobli našim americkým priateľom veľmi špatnú povesť v Iraku (kde chránili chrabrú US Army pred civilistami tak srdnato, že to už bolo priveľa aj na pseudo-demokraciu amerického typu (podobne, ako voľakedy vo Vietname) - jednoduché riešenie však bolo nielen príťažlivé - ale aj účinné: takže žoldnierov stačilo premenovať na "Xe Services" a zemeguľa sa pokojne točí aj naďalej - baq dokomca jej šéf si postavil domček iba pár kilometrov od Bratislavy - aj keď nie na Slovensku - ale to je nepochybne prísne tajné, takže keď ho v Rakúsku náhodou stratnete, radšej sa tvárte, že ho nepoznáte - aby ste náhodou najsam-denokraticke jšie a ľudko-právno neskončili na Kube - ovšem nie v kubánskom hoteli pre valutových cudzozemcov vo Varadere - ale v US ubytovacom zariadení v neďalekom Guantanáme :)
Na záver neslušná otázka: čo vlastne stratili veľvyslanci USA, UK a Nórska cv Chartúme ???
Že by sa boli náhodne stretli na súkromných dovolenkách ?
To asi ťažko - lebo tento typ zlodejov preferuje iné dovolenkové destinácie.
Boli zistiť, že Putin ich predbehol a tak tam už nemôžu dopraviť svojich žoldnierov, lebo by zrejme dostali nakladačku - ako vo Vietname - či v Afganistane (kde ani Wagnerovci neboli potrební, lebo talibanci si vystačili aj sami)
12. 6. 2022   Pedro7
Asi tak, a ako gavari jeden panko ..- je to len Tocka zrenia - a plati to na vsetko vo svete .. pravdu ma ten kto ma kupene alebo vlastni media + siete. Ludia su v globale blbe ovce a raky co sa nechaju pomaly varit vo vode ..!!!
12. 6. 2022   anonym
Problém je predovšetkým v ruskej vybojnej vojne. Tam sa to všetko začína.
Je len normálne, že svet dnes nenechá len tak dobýjanie malých štátov ich silnejšími susedmi.
Odkáž aj domov do Moskvy.
12. 6. 2022   Pedro7
A Srbska provincia kosovo je OK?! Len jeden malicky priklad… UCK spociatku teroristicka organizacia - tak sa na nich spociatku pozeral aj zapad s usa - vyprovokovali Srbov k zasahu na svojom uzemi - boli tam vrazdene srb. obyvatelstvo , policajti, pohraniciari no vsetci - robili to a vedeli ze pride zasah - a potom si povinne vsetci kosov. albanci sadli do traktorov a hromadny presun - genocida - Srbi nas chcu pozabijat - usa pomozte nam - a takto ma jeden narod dva statne utvary Albansko + Kosovo - usa ma zakladnu Bondstel a zemegula sa toci dalej … aa zabudol som na madelaine olbrajtovu - telekom miestny sprivatizovat a boh vie ake ksefty - uz vtedy sa poukazovalo na to ze precedens a tromfy - opodstatnenia konania v buducnosti sa vklada Rusom a podobnym do ruk - ale bolo pocut len mavnutie rukou…Kosovo neuznali Spanielsko, Izrael a td - vedia a vieme preco - Demokracia …
12. 6. 2022   anonym
A čo má s dnešným ruským vraždením Kosovo?
Veď Slovensko neuznáva Kosovo. Musíš asi presnejšie napísať, čo chceš povedať.
Chceš bagatelizovať ruský útok?
13. 6. 2022   mm19194
To nemyslis vazne.Asi si poriadne necital.Rusko nic nezapricinilo. Ano - cela ta vojna je nezmyslom a ano Putin sa sprava ako pan sveta, ale to robia aj EU aj USA - a dokonca vedu podobne vojny ako Rusko na Ukrajine. Tu ide o ovel ahlbsi problem. Vladnu nam blbci (nielen v SR, ale EU, Rusko aj USA aj po celom svete) - ktori veci skutocne neriesia, ale naopak problemy akumuluju.
13. 6. 2022   anonym
Načo sa vyjadruješ k témam o ktorých nemáš ani potuchy?
Ty vážne nevieš kto tu je útočník a kto obranca?
To je ako keby si chcel robiť konzultanta vo futbale a nevedel by si ktoré mužstvo má aké dresy, ktoré útočí a ktoré sa bráni.
Kde si USA alebo EÚ rozširuje svoje územie? Kde vedú dobyvačné vojny? Preskakuje ti?
1/1