Názory čitateľov


Názory k článku:
Európska komisia odporúča Slovensku v oblasti daní opatrenia, na ktoré odborníci upozorňujú už roky

1. 6. 2022   eXtrem
V článku spomínajú niektoré krajiny. Len natíska sa otázka že či SLovenská ekonomika a obyvateľstvo na takéto niečo je schopné. S vyššími dňami súhlasím ale iba v prípade keď budú nastavené spravodlivo. Ako tam spomínali autá. Zdaniť napríklad ťažké SUV a autá s vysokou spotrebou a ťažké autá čo viac ničia vozovku. Ideálne podľa TP. Tým pádom menšie auta typu Clio, Fabia a podobne by mali ostať nedotknuté. Mestá by mohli vybrať dane od rodín s 2 a viac autami napríklad. Ešte neraz chcú mať zdarma parkovné. Druhý občan vracajúci sa z práce s jedným autom nemá kde zaparkovať. Ohľadne nehnuteľností. Už dávno mali byť investičné a prázdne nehnuteľnosti zdaňované. Na toto by mali byť daňový úrad a kataster prepojené kde by kataster automaticky povinne odosielal údaje o takýchto nehnuteľnostiach. IBA takto to je spravodlivé, nesmú utrpieť bežný bývajúci ľudia a ľudia čo majú jedno auto napríklad. Skrátka by to malo byť nastavené spravodlivo, ináč tie dane akurát budú slúžiť na ochudobnenie ale to je asi cieľ.
2. 6. 2022   ozvena
No to sa ale ľudia prestanú hnať za mamonom a vyspelý trhový mechanizmus môže ísť na smetisko dejín ako šiel nedávno jeho brat komunizmus......
3. 6. 2022   eXtrem
Však ono je to choré aj sa hnať za mamonom. Ja som sa nehnal a teraz mám kľudný pohodový život. Hocikedy v prípade veľkej krízy môžem emigrovať, prežiť. Len otázka či to aspoň 50 percent dlhových otrokov prežije. O to ide v bankovej partokracií. Systém je nastavený tak aby majetok chudobných ľudí hrajúcich sa na bohatých skončil v rukách tých najbohatších. Keby 80 percent ľudí žilo tak ako kedysi tak dávno toto tu neexistuje. Tento stav si tu sami títo hlupáci vytvorili. Jedného dňa príde k čisteniu, to je všetko.
3. 6. 2022   eXtrem
P.S: Vyspelý trhový mechanizmus založení na dlhoch, tlačení peňazí a mega korporácií je cesta k totalite a fašizmu. Nie k demokracií. Vo vyspelom svete to funguje bez dlhov a ovládania jednotlivcov a zbohatlíkov. Snáď aj pôjde na smetisko dejín. Už čoskoro. Však presne tieto samé elity takzvaný miliardári chystajú veľký reset a sami priznali že im stačí miliarda až dve obyvateľov, ktorý na nich budú robiť. Čím väčšie zadlženie tým skorší a rýchlejší nábeh na totalitu a otroctvo tými ktorý postupne dlhovo zotročili značnú časť obyvateľstva. Chápeš??? Či???
3. 6. 2022   eXtrem
Tu komunizmus nebol. Netreba pliesť režim a systém. Že vraj 90 percent starších vraví že bol socializmus a bolo mnoho násobne lepšie ako teraz. Lebo režim môže byť totalita, komunizmus, demokracia. Systém môže byť socializmus, feudalizmus, kapitalizmus a podobne. To že boli pri moci komunisti nemá nič spoločné zo socializmom napríklad. Rozlišuj systém a režim.
27. 5. 2022   anonym
No niekde musia vziat peniaze, na vystavby socialnych najomnych bytov, tak zdania nehnutelnosti vlastnene ludskymi zdrojmi, aby sprijemnili zivot v recesii, vsetkym hypotekarnym otrokom, pracujucej chudobe, energetickej chudobe, aj ostatnym ludskym zdrojom.
Koho sa toto opat netyka, su etnika, mnoziace sa na plne davky, taboriace na verejnych, alebo aj sukromych pozemkoch, kde maju alternativne byvanie, bez poplatkov.
26. 5. 2022   Blind Man
K vysokému zaťaženiu z príjmov a dph pridá táto banda tupcov vysoké dane z nehnuteľnosti a nové eko dane. Idem si kúpiť vidly.
27. 5. 2022   anonym
Že ti Fico každý rok vymyslel novú daň, alebo zvýšil nejakú starú, to bolo v poriadku, to by si si určite aj rád zopakoval, že.
26. 5. 2022   Frantisek Nahnevany
V skratkách. Mwst., TVA, IVA, BTW, FPA, DPH . . . sú podvodom na obyvateľstve a v konečnom dôsledku aj na štátoch či kráľovstvách.
Pri Mwst. tento podvod par excellence trvá už takmer 123 a pol roka.
1/1