Názory čitateľov


Názory k článku:
Ruský elektronický obchod ako dôkaz: Do akej miery a v ktorých oblastiach fungujú sankcie

24. 5. 2022   anonym
SAnkcie na Rusko uvalilo 35 krajín zo 190 krajín.Takže Ani zďaleka nie je celý svet za Sankcie. Takže Putin má široké Pole na Obchodovanie Inde.Táto Propaganda je na Smiech. Sankcie ktoré ďaleko viac poškodzujú Europu ako Rusko. Veď podľa Expertov malo Rusko po drakonických sankciach do mesiaca Ekonomicky Skolabovať. Teraz rýchlo upravujú vyjadrenia že to môže trvať aj rok. Obávam sa že to sa nestane a Rusko vytvorí obrovskú koaliciu Rusko Čína a India Irán a Máme tu to čo sme nechceli všetko bude oveľa horšie ako pred Ukrajinou.
24. 5. 2022   anonym
Podstatné je, že na Rusko uvalili sankcie najbohatšie štáty. A štáty, ktoré s Ruskom najviac obchodujú, okrem červenej Číny.
Samozrejme vy, Putinovi trulovia, neviete o čom je reč.
Podľa vás sú sankcie od Pobrežia slonoviny rovnako dôležité ako sankcie od Veľkej Británie
Neskutočne sprostí ste, vy čo patríte medzi zamestnancov ruskej ambasády. Hanba vám.
24. 5. 2022   anonym
Uf tvoje vyjadrovanie veľa vypovedá o tvojej nízkej Inteligencii. Ak si uvedomíš že Čína a India Rusko Iran je takmer pol sveta tak mi prídu tieto Sankcie naozaj SMIEŠNE. Pravdou je že platiť budeme my. Europanov to začne bolieť až keď začne Zima a príde prvý účet za Elektriku plyn Teplo a neuveriteľne vysokú Infláciu. Potom príde Precitnutie som zvedavý kto bude kričať to je ono nech žije Ukrajina.
24. 5. 2022   anonym
Ale ekonomické sankcie nemajú nič spoločné s počtom obyvateľov ani s rozlohou územia, ani s počtom štátov na nejakom území. Preto sa nazývajú ekonomické, lebo sú zamerané na obchod a ekonomiku. Na finančné vyjadrenie objemu obchodu.
Malým deckám by sa toto dalo určite ľahko vysvetliť.
Ruským trolom nie je možné vysvetliť žiadne základné logické súvislosti. Preto im aj hovoríme, že sú sprostí.
24. 5. 2022   Blind Man
Výstup z anonymity. Budeme Ťa voliť. Konečne po tých sprostých čo sú tam, budeš našim vodcom k svetlejším zajtrajškom.
24. 5. 2022   kakadu
Čína je už najbohatšia krajina sveta, ktorá už prekonala USA aj EÚ
a do 15 rokov aj India prekoná v bohatstve EÚ aj USA
Tak pokojne, lebo smerovanie EÚ a USA je do krachu a úpadku,
lebo EÚ a USA sú zbavené zdroja lacných surovín,
ktoré pre kolektívny západ 77 rokov zabezpečovala matička Rus
a ktoré sú už presmerované do Číny a Indie
čo má za následok, že spojenci Ruska Čína a India majú rastovú tendenciu
24. 5. 2022   anonym
Daj teda štatistiky podľa ktorých je Čína najbohatšia krajina sveta.
A diskusia sa skončila.
Tvoje drísty treba podložiť dôkazmi.
24. 5. 2022   kakadu
For countries by GDP per capita, see List of countries by GDP (PPP) per capita.
Trilion USD:
China 30,18
US 25,35
India 11,75
Japan 6,11
Germany 5,27
Russia 4,37
https://en.wiki pedia.org/wiki/List_o f_countries_by_GDP_(P PP)
29. 5. 2022   anonym
India bohatšia ako Japonsko alebo Nemecko. :))))
Ehm, aj tupelo tvojho formátu musí vedieť, že asi nezvolilo najlepší spôsob porovnania. :)))
Či ruský trol môže byť nelimitovane sprostý?
25. 5. 2022   prečo sa bavím s vymeteným okotom ?
My trulovia vieme o čom je reč, lebo sme nielen zažili - ale našťastie aj prežili embargo voči RVHP, ktoré nám napokon päťnásobne znehodnotilo menu a skrz ruskú neschopnosť (a náboženský fanatizmus Poliakov) napokon aj naozaj zlomilo väzy :(
Problém je, že Západ už nie je to čo býval pred 30-timi rokmi - lebo v honbe za ziskom ousourcoval všetkú výrobu do Číny.
Keďže nejazím Harley Davidson, tak pád mega asteridu do USA by som si zrejme ani nevšimol (sorry ale serverové farmy Micorosoftu, Facebooku - a zrejme aj Google sú v írskom Dubline :)
Keby však taký asteroid dnes padol do Číny, tak zrejme obchody ostanú prázdne ...
Amerika má dnes mimochodom viacej mŕtvych ročne z pouličného a domáceho násilia, než Ukrajina zo špeciálnej Putlerovej operácie a notorické výpadky elektrickej siete, ako aj nedostatok dojčenskj výživy - či pouličné stanovanie bezdmovcov sú jasným indikátorom kam speje.
Elon Musk síce má dostatočné vreckové aby si aj za taký nezmysel, akým je Twiter, mohol dovoliť 44 miliárd - popri iných eskapádach - ale to je cesta do pekla.
Neveríš ?
Uvidíš ...
24. 5. 2022   kapča nekapčala
Vláda a parlament horučkovito hľadajú náhradu, aby sa Slovensko mohlo odpojiť od ruských zdrojov.
Je to žažká práce, pretože, keby boli ropovod a plynovod stavali Slováci (kokrétne tí, čo stavajú autostrádu do Košíc), tak by sme dnes nemali žiadne problémy.
Keďže by sme nemali ani žiaden priemysel, aj ekofanatici by tak žiarili šťastím, že medvede vlky a divé svine by sa vedeli v noci orientovať v mestách aglomeráciach aj bez verejného osvetelnia (ktoré by tiež nebolo, lebo aj atómy sú z Ruska :)
Okrem toho by sme si zvykli v zime na zimu ako eskimáci a v lete na teplo ako rovníkoví černosi - takže by sme ani nepotrebovali žiadne zatepľovanie.
Každopdáne všetky iné energetické zdroje budú násobne drahšie - teda ak vôbec budú - lebo nie sme jediní, čo ich hľadajú - a vlády tých ostatným možno menej rozkradli, takže majú viac na rozdávanie Arabom, Afričanom, Vikingom, či Amíkom (ktorí to samozrejme budú kupovať z Ruska (cez izraelských priekupníkov, tak ako voľakedy kupovali aj protilietadlové rakety pre mujahedinov :) - lebo peniaze nesmrdia ;)
Zdanlivo by sa mohlo zdať, že niet riešenia - ale zdanie klame !
Jeden workaround je už na stole - povoliť eutanáziu - respektíve potrat aj v neskoršom veku ;)
Tak by sa totiž dal najrýchlejšie dosiahnuť skutočný cieť - vykostiť slovenské háje od aboriginov a dosiahnuť tak ekologické obnovenie európskeho pralesa - aby mali kde chodiť multimiliardári na skvostné poľovačky ...
24. 5. 2022   anonym
Pamätajte si že Keď bude Nedostatok plynu nikto nebude brať ohľad na nikoho. Najprv sa budú krmiť plynom veľmoci až na koniec budú krajiny ako Slovensko. Bude to presne ako s tými rúškami a Vakcínami keď bohaté Krajiny preplácali chudobné,tvrdo a bezohľadnea bez akéhokoľvek súcitu.
24. 5. 2022   ROBO
Jasné, že sankcie nefungujú. Mravce sa rozhodli, že budú štípancami sankcionovať SLONA a kradnúť mu jedlo, pretože sa pohádal so SLONICOU, a táto sa dohodla s mravcami, že mu za to mravci budú robiť zle. Zlého slona štípance bolia, ale štípance nakoniec prežije, a jedlo ukradne iným mravcom, alebo sa dohodne s iným zlým šikmookým Slonom.
24. 5. 2022   kakadu
Sankcie fungujú, proti štátom, ekonomikám a obyčanom štátov EÚ
veď od 24.02.2022 Rusom stúpli tržby
za predaj surovýn a energii o 60% až na 1 miliardu EUR denne
24. 5. 2022   anonym
Slovenské - najsamobjektívnejši e - médiá radostn einformujú, že: ""Problémy (v Rusku v dôsledku vojny) sú už viditeľné a v polovici leta sa to bude ďalej sypať z rôznych strán: doprava, medicína, dokonca aj poľnohospodárstvo. Nikomu by nenapadlo, že to bude v takom rozsahu," vysvetlil zdroj blízky vláde pre Meduzu" naznačujúc, že do konca leta Putin padne - a keďže celú akciu vedie sám, tak Rusi sa proste otočia, vyprázdna Ukrajinu a SWIFTom pošlú Zelenskému šek na náhradu škody ;)
Super !
Ak problémy spôsobia pád vlády, tak tá naša už ani nemusí chodť do roboty - ale to isté sa týka aj byrokratikcej vlády EU :)
Lebo Rakušáci teraz vyrátali, ako genálne sa zbavia závislosti ne ruskom plyne aj rope - a verejnosti predstavili vskutku optimistický scenár !
Síce bude treba naďahať hromady rúr, káblov, terminálov - a tak podobne - ale na rozdiel od nás to zrejme dožijú ešte aj dnešní dôchodcovia.
Troška menej optimistický fakt, je, že zjavne nerátuajú s tým, že ropu a plyn budú chcieť aj iné krajiny - a núrske kapacity nie sú bezodné, ani keby sa rúry nafúkli :(
Takže u oboch scenárov ostali pod čiarou mínusy - v optimálnom prípade (ak medzi EU štátmi zavládne bratský komunizmus) - tak len -5% - reálnejšie to v3ak bude až -25% - a ajto len ak sa všetky plány odarí splniť (čo je sine otázne).
No a teraz otázka pre bystrých: kto bude musieť znášť tento výpadok - občania, alebo priemysel ? Keďže priemysel má čierne fondy na motiváciu politkov a čarovné slovko "zamestnanosť" otvára aj tie najzatvrdilejšie srdcia - je už teraz jasné, že sa budeš musieť budúcu zimu hodne teplo obliecť, pretože radiátory budú studené ...
Že si pustíš elektrický ohrievač - iste, dokiaľ nevypadn eletrika (lebo inak by zhoreli drôty, rieky by sa zastavili (a vyliali do polí) a reaktory by uázali, ako sa robil Černobyl ...
Že je globálne otepľovanie ?
No to by nás mohlo zachrániť - a preto budeme proti nemu odušu bojovať !
24. 5. 2022   anonym
Slovensko by se nemelo angažovat v Konfliktu s Ukrajinou .Tohle není naše Válka!
24. 5. 2022   anonym
Ale v operáciách sa môžeme angažovať koľko chceme, však.
Robíte sami zo seba idiotov, vy naši ruskí nepriatelia.
24. 5. 2022   anonym
Si TRoll?
24. 5. 2022   anonym
Podľa toho, že iba trolovia to nazývajú operácia? Si to prekukol :)))
25. 5. 2022   Trolli žijú v Škandinávii
Vojna sa vyhlasuje diplomatickou cestou a bojujú proti sebe uniformované armády niekde v zákopoch.
Civili hantýrujúci s vojenskými zbraňami sú adborne nazývajú "teroristi" (US terminológia)
Ak protivník nemá dostatočne silnú armádu, tak sa vzdá - aby zbytočne neobetoval svoje obyvateľstvo a infraštruktúru.
Ale herec sa postaví s obnaženou hruďou aj proti sopke, či tornádu - hlavne ak tá hruď nie je jeho.
Bohužiaľ tí, čo tie hrude otrčia o ne prídu :(
Čo zistil aj ten truhlík, čo sa postavil v Číne pred tan a predpokladl, že ho takým hrdinským činom zastaví.
Z mazľavého svinstva čo po ňom ostalo sa potom ešte dlho zdvíhal žalúdok nielen tankomechnikom, ale aj technickým službám mesta Peking :(
A to bol aj jediný výsledok, ktorý dosiahol ...
24. 5. 2022   kakadu
USA vyhlásili mimoriadnu situáciu preto,
že už zomrelo 5 detí preto,
že ich rodičia nedokázali svojim deťom kúpiť detskú výživu,
pre nedostatok v predajniach USA.
preto vykrádajú detskú výživu z EURópy,
a tým ohrozujú výživu detí v EURópe,
transportnými vojenskými lietadlami,
ktoré štartujú z Ramstein Air Base v Nemecku
24. 5. 2022   anonym
A ulice plné mŕtvol na Ukrajine, ktoré ostávajú po ruských popravách ti akosi vôbec nevadia. Stovky mŕtvych detí, ktoré zomreli vďaka ruskej invázii, to je tiež nič.
Ty si neskutočné zviera. Neverím, že je to len kvôli tomu, že si Rus.
Môžeš sa vôbec pozrieť do zrkadla?
24. 5. 2022   anonym
Čas ukáže čo bola Pravda a čo nie.Neverím ani jednej strane ani Druhej obe Klamú a Dezinformujú.
24. 5. 2022   kakadu
Najviac ľudí zabili Ukronacisti Banderovkí vojaci kyjevkého režimu,
od roku 2014 až 14.000 ľudí Ukrovia zabili
aj v roku 2022 najviac ľudí zabili Ukrovia Banderovi tak,
že po tom, čo Rusi 24.02.2022 vošli do centier miest na Ukrajine,
tak ukronacistická armáda, začala bombardovať centra mestá na Ukrajine,
pričom Ukrovia zabili tisíce civilistov.
Rusi postupujú pomaličky,
a zatiaľ Rusi zabili iba 150.000 Ukrovojakov a Rusom sa vzdalo 9.000 Ukrovojakov,
do zajatia Ukrom padlo 500 vojakov RF a republikánskych armád Luhanska a Donecka,
z ktorých Ukrovia mimisúdne popravili 200 a zmarzačili prakticka každého zajatca.
Rusi vrámci denacifikácie a demilitarizácie,
potrebujú zabiť ešte 300.000 Ukrovojakov, čo bude trvať najmenej 9 mesiacov.
24. 5. 2022   anonym
Zase šíriš sprosté ruské klamstvá a dezinformácie?
Nehanbíš sa, putinov blb?
24. 5. 2022   anonym
Klamstvá šíria Mainstreamové média a nie je to po prvý Krát
24. 5. 2022   anonym
Daj konkrétne príklady.
A ja ti potom dám konkrétne príklady na klamstvá z tvojich obľúbených dezinfostranok.
24. 5. 2022   Blind Man
Ja áno, evidentne Ty nie. Mal by si zmeniť dílera. Predáva Ti suché kravské hovná a tie potom v hlave sa Ti usadili.
24. 5. 2022   anonym
Toto je Válečná Vojenská EUFORIE proti RUsku
24. 5. 2022   anonym
A to je správne.
Naposledy sme podobný problém riešili v druhej svetovej, keď Nemecko dobýjalo susedné štáty.
Tiež sa všetci museli spojiť a spoločne Nemecko poraziť.
24. 5. 2022   anonym
Tvoji Rodičia sú určite Súrodenci, to by všetko vysvetľovalo.
24. 5. 2022   anonym
Svoje rodinné pomery tu nevyťahuj, aj bez toho každý vidí, že si retardovaný.
24. 5. 2022   kakadu
Je to iba pokles obchodu Ruska so západom a toho,
ktorý sa zobrazuje západu, cez kontrolu systémom SWIFT,
Lebo pravda je to, že Rusi skokom zvyšujú obchod mimo syytému SWIFT,
a obchod s Tureckom, Indiou, Malajziou, Iránom...,
hlavne s Čínou, ktorý Rusi ostatné roky zvyšujú o 20 miliárd EUR
a v roku 2022 obchod Ruska s Čínou presiahne sumu 200 miliárd EUR
v roku 2010 predstavoval sumu 20 miliárd EUR.
Tiež rastie obchod s Bieloruskom,
ktoré sa zas stava dieľňou pre Rusko, ako počas existencie CCCP,
ktorý v roku 2021 dosiahol sumu 40 miliárd EUR,
a keď sa dimamika rastu zachová,
takdo dvoch rokov presuiahne sumu 100 miliárd EUR.
24. 5. 2022   anonym
Slovensko by sa malo držať hesla Opatrne ešte nevieme ako to celé dopadne. Príklad sú NEmci ty sa príliš v konflikte neangažujú
24. 5. 2022   anonym
Demilitarizacia ruskej armády pokračuje tiež úspešne a dokonca podľa plánu.
Polovica zo všetkých ruských bojových vrtuľníkov je už na šrotovisku. A to len po 3 mesiacoch!!
No tak ale plán je plán.
Kedysi tam všetkých ohrozoval aj krížnik, ale ten už ohrozuje iba ryby na dne mora.
Určite tiež podľa plánu. A jeho veliteľ bol kvôli tomu degradovany, ale tiež plán. Mohli mu to asi aj dopredu oznámiť.
Ale to by nebolo Rusko - ríša zla a rodisko najväčších vojnových zločincov tohto storočia.
24. 5. 2022   anonym
mohol by si byt konkretnejši ?...pišeš polovica vrtulnikov ...napiš kolko ich presne maju a o kolko presne prišli ?
24. 5. 2022   kakadu
Rusi v Mariopole úplne zlikvidovali 25.000 bojovníkov
ideologickú Banderovskú armádu Ukronacizmu bataliony AZOV,
z ktorých vyžilo iba 3.862 AZOV potkanov,
ktorí sa schovali do bunkrov AZOVSTAĽ a nakoniec sa vzdali do ruského zajatia
A preto Ukrovia prosia od západu PVO S-300, delostreloceké systémy aj tanky ?
lebo Rusi armáde kyjevskej chunty zničili :
-3152 tankov,
-3026 obrnených vozidiel,
-1562 delostreleckých postavení,
celkom Ukrom Rusi zničili letectvo, námorné vojsky, ako protivzdušnú obranu
24. 5. 2022   anonym
Pracovník ruskej ambasády, trepeš ruské nezmysly.
Keby ste medzi ruskými trolmi neboli sami tupci, tak by ste vedeli, že Ukrajina ani nemala 3150 tankov.
24. 5. 2022   abc
veru je mi ťa ľúto že musíš takto ťažko popierať skutočnosť,máš to ťažké
24. 5. 2022   anonym
Nájdi si najskôr aký sa uvádza počet ukrajinských tankov.
A potom sem môžeš prísť znova diskutovať. Momentálne si tu totiž za hlupacika, ktorý nevie o čom je reč.
Prezradím ti. Je to o dosť menej ako 3150.
24. 5. 2022   anonym
No nieje o dosť menej 2500 uvádza Ukajina 200 dostali od poliakov v marci oficiálne potvrdili 117 ukoristených tankov to je 2817. Aj ked tých 3152 je podla mna blud a to nehovorím o tom že boli zničené to už je uplne mimo . Ale aj ty tu zavádzaš o počte ktoré majú .Respaktíve mali lebo nikdo nevie kolko je bojaschopných okrem Ukrajincov .
24. 5. 2022   anonym
AKo vieš? si ich Počítal? Ale si Vtipný.
24. 5. 2022   anonym
Ak niekedy prídeš na to, ako sa na internete vyhľadávajú informácie, tak určite to bude v tvojom živote veľký míľnik.
Zrazu prídeš na to, že si nemusíš ísť osobne overovať každú informáciu.
Ale viac ti už neprezradím.
24. 5. 2022   anonym
Väčšinu Informácii na Internete sú Hovná. A píšu ich pisatelia Hovien len preto aby mal web vysokú dennú návštevnosť lebo to sú parádne peniaze za reklamu.Dnes Pravda nikoho moc Nezaujíma neprináša ani veľký počet klikov ani veľkých Reklamnýh Partnerov.Ale každy kto robí v IT to vie ako Fungujú Informačné servery nič sa neoveruje z viacerých zdrojov skrátka sa to plácne
24. 5. 2022   anonym
Krásne si zhrnul ruské dezinfostranky. Už len stačí aby si sa im vyhýbal. Vyborne.
24. 5. 2022   anonym
Myslím že teba mala Matka radšej Prehltnúť.
24. 5. 2022   anonym
Myslím, že tvoja matka toho poprehltala. A dobre si za to zarobila.
Škoda, že z teba nebol potrat, príroda má s tebou len problémy. Taká tupost sa len tak nevidí.
24. 5. 2022   kakadu
Ukrajina mala 2400 tankov a 800 tankov Ukrajine dodalo Poľsko, Rumunsko aj Slovensko, Česko....
1/1