Názory čitateľov


Názory k článku:
V. Soták žiada vládu, aby zabezpečila plyn aj po 20. máji

18. 5. 2022   Jozef
Prečo pán Soták žiada to, čo je zabezpečené? Prečo žiada to, čo je isté? Prečo zbytočne vytvára napätie? Prečo si vymýšľa? Skôr by mal on zabezpečiť, aby zamestnanci Železiarni Podbrezová nezarábali 800 eur v hrubom.
18. 5. 2022   anonym
Trocha pooprav ten svoj blud v zp sa pracuje na smeny tam nemáš hrubé pod 1000 eur. 800 eur je tak nástupný základ s príplatkam to je cca 1000 až 1100 eur len nástupný bez osobného a odmien .Aj to je pre posledného robotníka bez praxe a vzdelania aj ked netvrdím že to je niečo extra .
18. 5. 2022   anonym
Netrep, to by si musel makat nocne smeny, vikendy, a mat maximum nadcasov. V ZePo je nastupna mzda mozno 700 v hrubom. A v cistom tam mas mozno 800 aj s tymi tvojimi priplatkami a odmenami, ze si nebol napr. na peenke. Takze makat za 700-800 eur v cistom a dochadzat mozno aj 30 km z okolia to je kapitalizmus v hladovej doline horehronia.
18. 5. 2022   anonym
Netrep a čítaj s poruzumení reč je o hrubej mzde pozri si aj ponuku práce na stránke Zp ked mne neveríš a nešír tu bludy .800 eur pre posledného robotníka si to over . Ja som z Podbrezovej tak ma nepresviečaj o hovadinách.Ja netvrdím že sú to super mzdy ale nezavádzaj tu sprostosťami .
18. 5. 2022   anonym
Mne tu nemusis vypisovat dristy, ty panacik z kancelarie, pred 2 mesiacmi ponukali 700 eur v hrubom plus tvoje dristy o tom ako mozes zarobit az 800-900 v hrubom.
19. 5. 2022   anonym
Táraš Zp ponúka 800 už min polroka ane nebudem ti tu hladať príplatky zo zákoníka práce proste klameš všetko sa dá dohladať si len trkvas čo si ani nedokáže spočítať výplatu len bla bla bla .
21. 5. 2022   anonym
Ty podvodnik, osobne mi nukali cez 700 eur v hrubom, ale urcite nie 800 cca pred 3 mesiacmi, a vraj ked si spravim zeriavnicky kurz tak cca o 100 eur viac. V cistom mi to vychadzalo nejakych 700 eur a to som mal dochadzat desiatky km do prace na smeny a na smeny! A to nepisem, co som povolanim, lebo tam sa ma neodvazili zavolat ani na pohovor, tie ubohe spiny, teda ako ty zo sprivatizovanej otrokarskej dielnicky v Podbrezovej - v hladovej doline zneuzivajucej socialnu zufalost🤣 A ozaj, ako skoncili u vas ti cigani, co ste si robili medialnu propagandu ako tam umoznujete zamestnavat za dane zbedacenych ludi - statnych dotacii ciganskych asocialov? Ty uboziak!
21. 5. 2022   anonym
Ubožiačik neplač že sa nevieš zamestnať a to preboha v akej diere bývaš ked dochádzaš desiatky kilometrov a čím si povolaním ked sa uchádzaš o funkciu žeriavnika na to stačí kurz. A tý romovia o ktorých tu píšeš väčšina nepracuje prostete pracovná moralka slabá .
22. 5. 2022   anonym
Ty zúfalec, zato že ty s tvojou učňovkou robíš roboša v diere, ešte neznamená, že každý je zúfalec ako ty s tvojim IQ a musí robiť niečo, načo tebe stačí večerná tanečná škola. Ja neplačem, ja píšem o realite, ty spokojný úbohý pako.
18. 5. 2022   anonym
ešte doplním ak tomu velmi nerozumieš ideš štandart smenový kalendár plus príplatky noc sobota nedele pre tvoju informáciu príplatky sa sčitujú nočná v nedelu je príplatok nočná plus nedela tak si to jednoducho spočítaj a netrep robím na smeny 25 rokov .
18. 5. 2022   anonym
Ked tam robis mukla na veducej pozicii, tak mas asi tolko. Obycajny clovek ma ponuku 800 eur v hrubom, ak si spravi nejaky zeriavnicky kurz a podobne blaboly, ma aj vyse 800 v hrubom. A teraz si vyrataj kolko je to v cistom a ked tam clovek musi dochadzat trebars z horehronskej hladovej doliny aj 40 km a odpocitat naklady na cestu. Co sa tu snazis obhajovat, ty zufalec.
17. 5. 2022   kakadu
20 mája, sa úplne vyčerpe potenciál, ktorý nám zabezpečila Ficová vláda,
ktorá s Ruskom uzavrela zmluvu, na dodávky ropy a zemného plynu, za také nízke ceny,
ktoré zabezpečovali Slovákom palivo za 1€/ a nízku cenu za kúrenie,
čo rozbila Matovič-Hegerová vláda idiokracie,
ktorá kolaboruje s Banderovským Ukrona-cistickým kejyvským režimom
a pre návod ako Slovákov uvrhnúť do energetickej a potravinovej chudoby,
si chodí na USA veľvyslanectvo.
17. 5. 2022   anonym
Slovensko môže prísť o chlieb, ak odmietne ruský plyn
Bez dostatku plynu nebude Slovensko schopné vyrábať pekárenské a iné produkty. Informoval o tom Slovenský zväz pekárov a cukrárov (SZPC).
V aktuálnej diskusii o potrebe diverzifikácie dodávateľov plynu či nahradenia plynu iným energetickým nosičom na Slovensku sa hovorí najmä o ťažkom priemysle. Bez plynu však nie sme schopní zabezpečiť výrobu chleba a pečiva. Jednoducho povedané, bez plynu zabudnime na výrobu potravín,“ povedal Milan Lapšanský, predseda predstavenstva SZPC.
Podľa neho takmer 100% pecí na pečenie na Slovensku beží na plyn. Súvisí to s tým, že republika je druhou plynofikačnou krajinou v Európskej únii a do výstavby plynofikačných sietí vo všetkých regiónoch investovala miliardy eur. Potravinársky priemysel preto využíva technológiu zemného plynu.
„Zabezpečenie produkcie dostatku potravín by malo byť najmä v čase vojny jednou zo strategických priorít štátu. Pri prerokúvaní otázok dodávok plynu je preto potrebné kontaktovať potravinárov a vypočuť si ich pripomienky,” zdôraznilo združenie.
Lapšanský sa domnieva, že štát má dve možnosti, ako dosiahnuť neprerušovanú produkciu potravín aj v čase krízy.
„Buď zabezpečiť dostatok plynu, alebo rýchlo a výrazne podporiť prechod slovenského potravinárstva na iné zdroje energie. Musíte počítať s niekoľkými rokmi,“ dodal.
Pripomeňme, že Slovensko je na 85% závislé od dodávok ruského plynu. Slovenská bábková vláda riadená z americkej ambasády napriek tomu deklaruje za potrebné pokračovať v politike sankčného tlaku na Moskvu a v budúcnosti plánuje aj vzdanie sa energetiky z Ruskej federácie. Slovensko pritom v prípade jednorazového odmietnutia ruského plynu čaká katastrofa.
17. 5. 2022   anonym
Sotak - vypasene privatizerske prasa, zneuzivajuce hladovu dolinu ako lacnu pracovnu silu a jeho personalne oddelenie to je iny vykvet a praktiky ...
17. 5. 2022   XXX
Potom aj západné krajiny sú niečo podobné a taktiež využívajú kade-tade po svete vrátane východnej Európy (Slovenska) lacnú pracovnú silu pre svoje nenažrané zisky... :-)))
17. 5. 2022   anonym
Veru tak, oni si svoj krach kapitalistickeho systemu oddialili padom vychodneho bloku. Ale ich krach je uz teraz pred dverami a bud to prijmu a zmenia svoj system alebo bude kuca-paca.
17. 5. 2022   anonym
Ale ved to sme chceli to je kapitalizmus či si si myslel niečo iné .Je to len maximalizácia zisku na tom je založený celý západ čo sa ti na tom nepáči .
17. 5. 2022   anonym
Nie, toto nie je kapitalizmus, toto je len kriminalny bordel, rozkradacky a otrokarstvo.
17. 5. 2022   anonym
Ale áno toto je kapitalizmus ten pravý nie z filmov vitaj v realite .
18. 5. 2022   anonym
Kapitalizmus nie je pravy a nepravy. Na Slovensku kapitalizmus nie je, bol len pokus ho tu zaviest a sfunkcnit, ale niekde sa stala chyba a urobili z nas len nesvojpravnu koloniu aj vdaka nasim zapredancom a vlastizradcom.
1/1