Názory čitateľov


Názory k článku:
Francúzska energetická firma Engie sa dohodla s Gazpromom na platbách za plyn

17. 5. 2022   anonym
Toto je tá Europská Jenota proti Rusku? Všetci pekne Zaplatia? Na smiech tieto europske hodnoty, iné rozprávajú a úplne iné robia. To sa dalo čakať
17. 5. 2022   anonym
No skončili zido keci EU.Pekne postavte sa do radu a Hovnova prvá!!!🤣 29315;🤣ԍ 15;🤣🤣 🤣
17. 5. 2022   anonym
Zločinci Banky a nadnárodné Firmy si opäť si NApchajú vrecká
17. 5. 2022   pilka
najma Gazprom. Putin v januari slubil 3x nasobne zvysenie cien plynu. A uz je to tu
17. 5. 2022   Pepe Lopez
Pílka ty si pripečené decko liberálmi osprostene. Som altruista, tak ta nenechám aby si zomrel sprostý. Do nedávna sme platili za plyn pevnú cenu ktorá bola daná dlhodobým kontraktom. Drbnutému Poľsku sa to nepáčilo, tak vyprovokovalo EÚ k akcii a súdnym rozhodnutím sa začala cena plynu v kontaktoch odvíjať od cien plynovej burze.Toto rozhodnutie malo spätnú účinnosť a rusi museli miliardy eur vrátiť krajinám EÚ.Naivny Riško podrž balónik s radosťou podpísal nové zmluvy a velkohubo sa chvastal ako zlacnil plyn nevediac ako si nabehol na vidle spolu s celou EÚ. Rusi nie sú jebnuty a prestali dodávať plyn na spotový trh ktorý ovplyvňuje ceny v dlhodobých kontraktoch. V tom istom čase USA nedodali zazmluvnene LNG lebo v Ázii lepšie predali plus nenaplnené dodávky plynu zo severnej Afriky. A hopsa hejsa ceny plynu vyskočili do stratosfery. Takže neobvinuj Putina ale drbnute vedenie EÚ a nenazraty kapitalizmus ktorý spôsobil všetky hospodárske krízy v dejinách.
17. 5. 2022   anonym
Netáraj Nemci majú zazmluvnené ceny plynu do roku 2026
18. 5. 2022   anonym
To je pravda, len nemci maju dohodnute dodavky plynu, pretoze cely priemysel funguje iba vdaka tomu. Ostatny boli nauceny kupovat za spotove ceny, teraz sa im to nevyplati. Este len pride bieda na Lovensko, ked nam vypnu plyn. Nebude mat nasa uzasna vlada prijmy z trasportu plynu cez republiku. Fungovat bude NordStream1 a su tlaky na spustenie NordStream2. Politici sami na seba uplietli bic, pretoze vladne tupost.
1/1