Názory čitateľov


Názory k článku:
Nebude to mäkké pristátie: Zvýšenie sadzieb nestačí, recesia je viac pravdepodobná ako nepravdepodobná

14. 5. 2022   Bodajvasmed Vedezozrali
Iná správa z médií:
"Mestská rada ukrajinskej metropoly Kyjev rozhodla v sobotu o "dekomunizácii" Oblúku priateľstva národov zo sovietskej éry a jeho premenovaní na Oblúk slobody ukrajinského ľudu"
Z uvedeného vyplýva, že nenávidený symbol komunizmu - "ropovod Družba" - by tiež bolo vhodné premenovať v súlade s hodnotami demokratického sveta - napríklad "ropoved Nenávisť" ;)
14. 5. 2022   Adam
Europská únia chce ísť do KOnfliktu s Čínou aj Indiou? Ak bude ekonomická spolupráca Ruska Indie a Číny tak uvalí Europska únia ekonomické Sankcie proti Číne a Indii? Na toto Europska únia NEmá toto ju Ekonomicky zničí. Obávam sa že Europsku úniu vedie banda Bláznov.
14. 5. 2022   anonym
A pritom úplne stačí aby sa Rusko stiahlo zo všetkých území, ktoré okupuje od roku 2014.
Inak v Rusku je momentálne vyše 17 percentná inflácia. Nech si Rusi užívajú.
14. 5. 2022   Fero
Dnes sa nedá veriť žiadnym médiam pretože všetky Klamú .
15. 5. 2022   anonym
Najlepšie by bolo vypísať aspoň nejaké klamlivé tvrdenia a k nim uviesť aj dôkazy, prečo sú klamlivé. Vtedy by mal tvoj príspevok nejakú hodnotu.
14. 5. 2022   Fero z AB
U nás je 13% a nevedieme žiadnu vojnu a nikto nám nevyhlásil žiadne sankcie.
15. 5. 2022   anonym
To je úplne v poriadku. Rozdiel je ešte v tom, že od nás neodišli zahraničné firmy a dá sa tu kúpiť všetok tovar a technológie. Z bývalých zamestnancov zahraničných firiem bude v Rusku za chvíľu hromada nezamestnaných. Aj to sa počíta.
Ani nemecký agresor sa nezastavil sám od seba. A ani vtedy zastavenie agresora nestálo zvyšné štáty 0 dolárov.
Treba sa tešiť z každej zničenej ruskej techniky a z každého odprasknuteho útočníka.
15. 5. 2022   apoliticky
anonym...ty si taky tupec !...ty veris tym dristom ? Bol si ty vobec v nedavnej dobe v Rusku ?...pochopil by si ze Slovensko vo vyvoji infrastruktury, dialnic, zeleznic, nemocnic, dochodkov !!...platov !!!...uz davno zaostava za Ruskom !!...a netaraj tu bludy o ,,inflacii,, !...Rusko nema prazdne obchody !...Ale EU zacina mat prazdne obchody!
a k tym ,,uzemiam,, ...su ruske !
Napis mi ty chytrak ako chces donutit manzelku ktora s tebou nechce dalej zit aby s tebou dalej zostala ?! Nasilu, bitkami sankciami ?!
Tak je to aj s regionmi ktore sa od Ukrajiny odtrhli !...ak s nou nechcu byt, preco sa ich snazi Kyjev nasilu drzat !!??
To je predstava takych ako si ty...liberalnych trollov o demokracii ?!...nasilu niekoho drzat a nasilu mu vnucovat svoje ,,predstavy o demokracii a kvazi ,,hodnotach,, ?!
15. 5. 2022   anonym
Nevieš kde je sever. Keby si naozaj bol v Rusku, tak nemôžeš napísať takúto znosku nezmyslov. Osobne som sedel na drevenej doske v ruskom osobnom vlaku, keď namiesto sedadiel boli všade drevené sedačky,takže mne určite netreba vypisovať nahluplu ruskú propagandu.
Okrem Moskvy a Petrohradu je každé jedno mesto a sídlo extrémne zaostalé.
Dôkazom je, že Rusi kradnú autá a zariadenie domácností na Ukrajine, pričom Ukrajina je tiež velmi chudobná.
Hlupacik, keď sa chce kus štátu odtrhnúť, tak v prvom rade musí byť bez prítomnosti okupačnej armády na svojom území. A v druhom rade musí s tým súhlasiť štát, ku ktorému predtým patril.
Nemôžeš si predsa robiť referendá na úrovni rodiny, ulice, dediny, mesta alebo kraja že sa chcete odtrhnúť od Slovenska.
Odkáž aj ďalším trolom z Moskvy.
16. 5. 2022   anonym
Škoda že toto info nemali v Juhoške od teba, Srbsko dnes mohlo mať iné hranice a tiež prístup k moru
15. 5. 2022   Pedro7
Co sa tu vytesujes co je v Rusku ! Tu sa pozri aka je infla- coskoro tu pride polovica Afriky , lebo nebudu mat psenicu z Ukrainy a Ruska a debilkovia otvoria vsetky pristavy - cize cca 8 milionov z Ukra a cca 10-15 mil z afriky tak si to uzime.. papalasi im este mozno daju aj volebne pravo, naslubuju hory- doly a vladnutie neo- liber- marxistov si poistia na dalsich 10 rokov - a my si budeme lizat labu ..!! Neviem zabudnut na fakt - ze ako plnohodnotny clen EU nam ako poslednym trogerom znemoznili este dalsie 3 roky byt na pracovnom trhu v Nemecku !!! A to ze nerobia rozdiely - kaslem na taku EU a nech idu do psej matere !!!!!!!!
15. 5. 2022   anonym
Vy Rusi to máte tak kvalitne pomotane v tých hlavách.
Jeden ruský trol píše o tom, ako je Rusko bohaté a rozvinuté. A ďalší ruský trol píše ako k nám príde veľa Afričanov. Len taká malá poznámka, keby Rusko bolo také vyspelé, tak sa všetci Afričania tlačia tam a nie do Európy. A aj každý z vás trolov by utekal hneď do Ruska a nie do akože chudobnejšej Európy.
15. 5. 2022   anonym
utecencka kriza tu bola pred x rokmi, vsetci ste strasili a "bojovali" za to aby tu neprisiel ziadny uprchlik, ktory tu aj tak nikdy nechcel byt. Slovensko nie je ich cielovou krajinou.
14. 5. 2022   kakadu
USA je už v zániku a už sa nevyhrabe z úpadku,
lebo Rusi a Číňania oslobodli 1 miliardu ľudí v Afrike, Ázii...,
z USA imperialistického dojenia prírodných zdrojov
aj z využívania otrockej pracovnej sily,
ktorú imperialisti z Wall Street dojili v USA imperialistických značkových dielňach,
v Bangladeši, Indii, Angole...,
pri výrobe tenisiek, elektroniky, spotrebného tovaru..., za mzdu 20USD/na mesiac,
čo Čína zmenila tým, že mzdy robotníkov zvýšila na stovky USD mesačne,
čím zrazili zisky USA povaľačov, ktorým prestali padať pečené holuby do huby.
14. 5. 2022   potulny kazatel
Musis to vidiet v sirsich suvislostiach.
Kapitalovy imperialny system kolonii v Afrike, prevzala Cina.
Cina buduje najtvrdsi imperializmus na svete, pod vedenim komunostickej strany ludovej ciny.
Medzi roznymi "izmami" nieje rozdiel, ak su vedene dostatocne tvrdo a je to ln hra slov.
Otroctvo v Afrike a najma imperialna politika, tazba surovin prebieha stale a o nejakom olsobodeni od otroctva sa neda vobec hovorit.
Akorat Cina svoju surovinovu a komoditnu politiku nedava okazale na javo a zvysenim primu otrockej prace, si zabezpecuje aj odbyt svojich vyrobkov, najma v Afrike.
A to nielen predmetmi dennej potreby, ale aj technologiami, pripadne investicnymi celkami, ktore tam kolonizatori pred Cinanmi vobec nemali potrebu dodavat na zaklade politiky "sami mame malo".
Najvatsi problem, ktory ani cina nevyriesi, aspon nie v najblizssich 2-5 rokoch, je zasobovanie a predaj potravin, no najma obylia, ktore sa dalo relativne lahko kupit a aj lacno kupit z UA a RF. Ak tento problem Cinsky kolonizatori nevyriesia, zacnu sa opat krute boje o jedlo a zacne dalsia Africka jar, alebo skor Africke leto.
14. 5. 2022   kakadu
Je ohromný rozdiel v tom, že Británia, Francia, Belgia, USA...,
storočia udržiavali ľudí v kolonialnej totálnej chudobe a hlade,
masovo vraždili povstalcov, ktorí sa chceli vyslobodiť zo zotročenia
a Čína v Afrike a Ázii..., z niekdajších otrokov západu,
budujú na Hodvábnej ceste, novú triedu spotrebiteľov,
čo imperialisti z Wall Street
a ich vraždená zložka PENTAGON, zadusili v každom štáte,
ktorý sa chcel postaviť na vlastne nohy príkladom devastácie západom,
je Líbya, Sýria, Irak, Irán....
14. 5. 2022   anonym
Napriklad v Rusku, neskor v Sovietskom zvaze, dnes RF, maju tradiciu pracovnych, ale aj vyhladzovacich taborov a otrockej prace v suostrovi GULAG.
Zotrocovanie vlastneho (nevlastneho) naroda je dokonala forma imperialneho komunizmu.
Nicim sa prilis nelisi od imperialneho kapitalizmu a su vidiet paralely aj z vedenim vlastneho napravno vychovneho systemu v USA, kde napriklad aspon oficialne existuje statistika, ktora jasne hovori o najviac uvaznenych a pracujucich vaznoch v sukromnej kontraktorskej napravno vychovnej sprave. Teda okrem statnych a federalnych vazenskych zariadeni, kde sedia prevazne ostrejsie natury, nevhodne ku vykonu prace za ostnatym drotom.
Zapad sa devastuje sam, vychod sa devastuje sam, Cina rozobera na nahradne diely vlastnych obcanov, najma privrzencov hnutia Falung dong, niekde v Afrike si odrezavaju hlavy, no v Europe sa mame doslova ako v bavlnke.
14. 5. 2022   abc
podľa toho čo tu čítam tak amerika svoje dlhy už nesplatí
14. 5. 2022   anonym
čitaš správne pozri si zadlžovanie štátov ani jeden nemá plusový rozpočet ak sa to aj podarí tak na rok dva a potom znova deficit pokúšajú sa to utopiť v inflácii že¨3 % su zdravé .Raz za čas sa to resetne ako v Grecku alebo v Argentine .Ak raz bude resetovať USA to sa nasmejeme .Dúfam že to ešte trocha potrvá .
1/1