Názory čitateľov


Názory k článku:
Záujem o nové bývanie v hlavnom meste klesá pre extrémne ceny

19. 1. 2022   eXtrem
V živote by som do tejto diery nešiel a nie ešte niečo tam kupoval za vyššie ceny ako v 100 km vzdialených metropolách. Blízko je Viedeň, Brno tak načo do Blavy. Ono tie vysoké ceny sú aj 50 km od BL. Aj tam sa to už vyľudňuje postupne. Tu kde bývam bol extrémny pokles obyvateľov. Pár domov rozostavaných a začatých. Na počet obyvateľov nula nič. Ináč nič skapal potkan. Mladý sa zdekujú radšej z tejto krajiny a ani do pliesne ako BL nechcú ísť. Mladým radím ostať čím viacej a dlhšie slobodný a nedávať si na seba žiadne dlhy a záväzky. Ktoré ich prikovajú na jedno miesto. A potom ako sa vraví niet úniku.
13. 1. 2022   anonym
Byty ani tak niesu drahe, ako je problematicky maly prijem, pracujucej chudoby a nedostatok lacneho byvania najomneho v hlavnom meste.
Mimo to, hospodarska kriza, sa ani neprejavila, vdaka koronasviatkom, ale prejavuje sa problematicke neriesenie odchodu a exodusu ludskych zdrojov z Blatisravy.
Mimo ine, aj spomenuta parkovacia politika, ako kazda politika, nic nevyriesi, ale problem len spoplatni, takze sa zdanlivo eliminuje.
V podstate pre nizkoprijmove ludske zdroje v hlavnom meste, znamena spoplatnene parkovanie naklady, prevysujuce mesacnu mzdu.
13. 1. 2022   Bodajbyvás Vymládenci Čertivzali
Vzhľadom na nový zákon o parkovaní a novú pakovaciu politiku možno akurát tak očakávať raketový nárast cien garáží.
Keďže v Japonsku sú vraj garáže drahšie než byty - niet dôvodu, aby sme tiež nenasledovali vyspelý svet ;)
V skutočnosti to však je len prepad kúpnej sily peňazí - v čom kopú dnešní "demokrati" jednu ligu s bývalými "komunistami".
Lebo pred 60-tiumi romi stál lístok na MHD 25 halierov a liter benzínu 2,60 Kčs.
Koľko stoja dnes viete aj sami a koľko budú stáť o 60 rokov vám prezradí trojčlenka ;)
13. 1. 2022   Štefan
Bytov máme dosť, ale samosprávy v obvode ktorých tieto byty umiestnené nevedia alebo nechcú alebo tolerujú úmyselne čierny nezdanený prenájom týchto bytov tzv do ruky bez zmluvy. Štát - daňový úrad sa tvária že toto nevidia. Ak toto vláda dokáže sprehľadniť zlegálniť bude mať k dispozícii naviac peniaze aj samosprávy dostanú svoj podiel. Bratislava je skrytý megazdroj nezdanených financií z čierneho prenájmu bytov.
12. 1. 2022   jj
dosli huji co to kupovali....
12. 1. 2022   juribald
normálni ľudia to za tie sumy už nekúpia a zbohatlíci, čo potrebujú niekde umiestniť možno pochybné prachy sa boja, aby na nich neprišli...a keď sa drahé byty nebudú predávať, tak to pôjde dole - nech si píše kto čo chce...
1/1