Názory čitateľov


Názory k článku:
Nový spôsob nákupu: S jasným úmyslom tovar vrátiť 

14. 1. 2022   Dig
Tovar vrátim, len keď mi skutočne nevyhovuje a nesplnil moje očakávania.
14. 1. 2022   zalaba
nenakupujem online ale pracovala som pre eshop s nabytkom..ludia zneuzivaju vratenie zdarma..
14. 1. 2022   simca
Sak ked je tovar celosvetovy tak asi kazdy skukne recenzku na Tube toho francuskeho fesaka. Sa mi normalne stalo, ze to tam maju o dvadsat euro lacnejsie a jeho kus nebol zlty a flakaty. Jasne ze som vratila, vraj velky obchod neklame?
14. 1. 2022   Stará paka
Na anglickom webe zas písali ako tie vrátené veci ničia životné prostredie lebo haldy oblečenia končia na skládkach. Zdá sa ze sa tie spoločnosti začnú oháňať ekológiou aby nesa ta politika vrátenia zmenila a oni neprichádza Li o zisky. Každý takýto článok v mainstreeme je predzvesť co sa bude diať s tým problémom v krátkej dobe. To ale ze cela globalizácia doslova drancuje životné prostredie a klímu ti tam hore prehliada ju lebo im to hra do karát.
14. 1. 2022   NN
Lenže mnohí používajú e-obchod ako požičovňu zdarma. Ženy si objednajú príležitostné šaty a po plese ich vrátia späť. Chlapi si objednajú náradie a keď si namontujú, čo potrebujú, tak ho vrátia.
14. 1. 2022   Stara paka
mam vymenovat co robia velke korporaty a oligarchovia ? chudakou idu skrtit ale hore sa absolutne nic nemeni. to bola pointa mojho prispevku
14. 1. 2022   Zamyslenie pred Defekáciou
Tak skrachoval Baumax.
Lebo predavači taký postup zákazníkom priamo odporúčali.
V kapitalizme je totiž obchodník odmeňovaný na základe objemu objednávok ("incomming orders") - nie predaja ("revenue") - a tak mu je jedno, či zákazník tovar vráti.
Jedno to nie je managmentu, ktorý je zase odmeňovaný na základe zisku - lenže top managment trávi pracovný čas plánovaním exotických dovoleniek a robotu za nich robia študenti ("trainee"), ktorých prvoradým záujmom zase je ako pretiahnuť šéfovu sekoršku (bývalú missku).
Je úžasné, že demokracia - ktorá je záložená na princípe ako čo najviac ubližiť tomu druhému - napriek tomu funguje a funguje dokonca lepšie, než voľakedajší systém, ktorý chcel byť založený na princípe, ako svojmu blížnemu pomôcť čo najviac.
Možno preto, že oba systémy majú svojich oponentov ?
14. 1. 2022   simca
Su specializovane firmy, ktore tovar vyskusaju ci funguje, daju novu originalnu krabicu a zaruku. Krabice maju od vyrobcu. Je to biznis. Problem je inde.
1/1