Názory čitateľov


Názory k článku:
Gates chce investovať až 15 miliárd USD do čistej technológie

11. 1. 2022   Kristie L.Stout Trenčín
Môj otec vlastní les, nie veľa ale je to kúsok lesa. Sme moderní ľudia. Koľko kyslíku spotrebujeme toľko si aj v lese vyrobíme. Les nám poskytuje aj drevo na kúrenie. A koľko CO2 vyprodukujeme toľko aj náš les zachytí a spracuje. O náš les sa dobre staráme. Svoj les máme vždy v ekologickej rovnováhe, vyrúbeme len staré a choré stromy a zasadíme namiesto nich nové a mladé.
Sme rodina CO2 neutrálna a žijeme s prírodou v rovnováhe.
Budúcnosť sveta je aby každý bohatý človek vlastnil svoj kúsok lesa a stal sa sebestačným a staral sa o svoj les. a chudobný ľudia nech si pre mňa za mňa platia za dýchanie čistého vzduchu 5,50Eura za liter čistého vzduchu, nech chodia v maskách s taxametrom koľko čistého vzduchu nám vydýchali- nám bohatým ktorý vlastníme les.
11. 1. 2022   goznka
Aj zvieratka v nom strielate?
12. 1. 2022   Kristie L.Stout Trenčín
Na zvieratká máme najatých poľovníkov.
11. 1. 2022   anonym
To by platilo len v pripade, ze chodite len peso, nepouzivate verejnu dopravu, neodoberate ziadne energie, nemate ziadne plastove obaly, ani oblecenie, vsetku stravu si dorobite len na vlastnom policku a aj zvierata chovate len z vlastneho policka.
Dom musi byt postaveny len z dreva a hliny z tohoto lesa a obuv si vyrabate z koze zvierat, ktore ste vychovali.
Inak by vas les, musel pokryvat spotrebu kyslika, ktory sa spotreboval na vyrobu vsetkeho, co sa pouziva a je vyrobene a dopravene do miesta spotreby, kde mate les.
Takyto les, by musel byt tropickom pasme a musel mat rozlohu minimalne 25ha.
A to na kazdu osobu, co ma oblecenie z hyeprmarketu, auto a nechodi rocne viac, ako 2000km.
12. 1. 2022   Kristie L.Stout Trenčín
25ha lesa/človeka X 7000000000 ľudí =
údajne 175000000000ha lesa/ľudstvo rozloha leso-zeme-Zeme=
=tvoja údajná rozloha svetových lesov 1750000000km2 rozloha leso-zeme-Zeme
A teraz údaje z Google, ktorý nikdy neklame: Rozloha Zeme je:
510.1 milión km²
Kontinenty dnes zaberajú 29 % povrchu Zeme. 71 % povrchu je zaliaty vodami morí a oceánov. Údaje o svetovom oceáne: rozloha: 361 miliónov km².
súš zaberá 149 mil. km2.V tomto pojetí zabírají lesy v současnosti více než 41 milionů km2.
*************** **************
rovnica je sporná 41 miliónov km2 sa nerovná 1750 miliónom km2
z toho vyplýva že buď si klamár ty,
alebo nám všetkým klame Google- čo sú obidve strašné veci.
A to som ti ja moderátorka ekonómka podnikateľka a dobrá mama, teraz faktami dokázala, milý anonym.
17. 1. 2022   leaf
absolutne zbytocne vypocty, na viac ako 50%tach z tebou vypocitanej plochy zeme mat les nemozes/nebudes nikdy mat....
12. 1. 2022   Grrenhorn
Ja mám v lese postavený "vigvam" a nie je to môj les. Jazdím tam na bicykli, aj cez zimu. Chodím tam relaxovať, opekať, srnkám čistím prte aj potôčik ktorý tade preteká. Na stavbu som použil len drevo z toho lesa. Nie je to moje, môže tam prísť ktokoľvek. Ak to niekto zbúra, ok, postavím to inde. Nemám potrebu to vlastniť. Ja som tam len hosť. Moja je len tá myšlienka. A tú mi nik nevezme.
12. 1. 2022   Kristie L.Stout Trenčín
Keď les nie je tvoj tak sa oň nestaráš.
Keď les nevlastníš tak ťa nezaujíma čo v lese rastie.
Keď len nevlastníš, hocikto ti príde z neho vyrúbať drevo, postrieľať srnky, všetko
vyklčovať a postaviť zjazdovku a veľký hotel a ty nemáš právo právne čokoľvek povedať alebo sa ohradiť- Nevlastníš(inými slovami nemáš žiadne právo)
Les je vec prestíže, keď vlastníš vlastný les s chránenými biotopmi, môžeš sa vyťahovať medzi ostatnými boháčmi, vlastníctvom lesa získaš vstupenku medzi elitu boháčov, získavaš na svoju stranu ekológov, je to sympatické pre mladých ľudí a veľmi to pomáha pri volebnej kampani alebo pri dobrom obraze tvojej firmy v očiach verejnosti.
Keby nikto nevlastnil les tak by drevorubecká mafia ťa postupne vytlačila z tvojho vigvamu niekam inam, všetko v okolí by vyrúbala a ty by si nemal právo povedať nič ani ju nijako zastaviť, ušiel by si niekam inam a tam by za tebou prišla opäť drevorubecká mafia a znova by ťa vyhnali a všetko vyplienili a vyrúbali utekal by si a lesu by postupne ubúdalo a ľudia ako ty by utekali a postupne by drevorubci vyklčovali všetko, a tvoja zbabelosť a tú tvoju myšlienku by vyrúbali v reáliách.
jediný spôsob ako zachrániť les je vlastniť les, starať sa oň a vlastniť pozuby ozbrojených poľovníkov, ktorý budú brániť zo zbraňou v ruke tvoj les, tvoj súkromný majetok- tvoj les.
10. 1. 2022   ROBO
Ako poznám Gatesa, tak za 15mld bude zachytávať vzduch a potom nám ho za 30mld predá. On je asi taký filantrop, že pokiaľ z toho niečo nekvapne, tak do toho nejde. Ako jeden z mnoha, si určite plánuje tie peniaze zobrať na druhý svet.
10. 1. 2022   anonym
presne tak, pekne vybabral s IBM aj s tworcom DOS
10. 1. 2022   adam
Dotovať nerentabilnú Green Energiu? Všetci platíme za Energiu viac aby sme mohli Dotovať zelenú Energiu? Táto nezmyselná Ekodebilita Naberá na obrátkach a všetci mlčia.
1/1