Názory čitateľov


Názory k článku:
Tablety pre seniorov budú odmenou za to, že sa nechajú vyškoliť

9. 1. 2022   classic chess
Dnes som počul na CNN Prima news informáciu, že nová česká vláda dorovná dôchodcom v dôchodkoch šialenú infláciu roka 2021. U nás tých 1,3% ak som dobre pochopil, sa počíta z dôchodcovskej inflácie 1. polroka 2021. Na prudký vzrast v druhom polroku sa asi pozabudlo.
9. 1. 2022   janica
bububu, kde sa prihlásiť _?? halloo lolo ? dajte ucelené info prosím.
9. 1. 2022   Výhodný Balíček
Tablet bude zaradmo, ale školenie bude stáť 1000 éčiek ;)
9. 1. 2022   @@@
školit budu naši ludia ktory sa na tom nabalia .....
9. 1. 2022   classic chess
Slovenskí seniori by asi privítali radšej tabletky zadarmo.
9. 1. 2022   Wuchar
Hlavne tie moderne lieky, nie generika na baze liekov z minuleho tisicrocia.
9. 1. 2022   Tom
Tušíš, aký je rozdiel medzi "moderným liekom" a generikom ak je množstvo a typ účinnej látky zhodný, okrem provízie pre lekára?
9. 1. 2022   Historia Sa Opakuje
Ministerstvo ráta s tým, že kovid dovtedy všetkých seniorov vykynoží, takže ostanú len rodičia vyvolených, lebo tí budú liečení monoklonálnymi protilátkami.
Takže 170.000 tabletov sa stornuje, zaplatí sa zmluvná pokuta a zvyšok skončí na správnom účte - ako obyčajne.
Akurát číslo toho účtu sa stále mení :(
9. 1. 2022   Gabriel
Mám 74 rokov,som ešte učiteľ na ZŠ a rád by som sa školil v práci s PC.
Chcem sa prihlásiť.Ďakujem
9. 1. 2022   Veterný Mlyn
Tou dobou už budeš po smrti :(
Ale nič si z toho nerob - cieľom projektu je totiž provízia z nákupu tých somarín.
Od roku 1989 sa totiž do štátnej správy (a ním riadených organizácií) nepredal ani jeden jediný počítač bez provízie :)
Napríklad sporiteľňa to voľakedy riešila tak, že nové počítače dávala do pivnice, aby mohla nkúpiť ďalšie (skrz odpisy ich totiž nemohla vyhodiť).
A tak sa nakúpia tablety s maloobchodnou cenou €60 za cenu nakúsnutých jabĺk s maloobchodnou cenou €2600 a rozdiel sa vykompenzuje v igelitke (do bežnej igelitky vôjde 16 miliónov - vyskúšané ;)
Samozrejme veľkoobchodné ceny su menej než polovičné - najmäpri objednávke 170.000 kusov (odhadujem, že pri takomto objeme vyjde jednen kus okolo €10 - včítane dopravy z Číny a to už touto dobou čínski výrobvovia stoja na ministerstve v rade a vyklopávajú na dvere :)
Ale prečo znevažujem tablety označením "somariny" ?
Lebo tablet je v skutočnosti nedokončený notebook (počítač), ako aj nedokončený smartfón.
Z počítača totiž - z dôvodu zisku - vynechali klávesnicu (našťastie sa dá dokúpiť) a zo smartfónu telefonický (GSM) modul (ten sa u niektorých modelov však tiež dá dokúpiť).
Takže tablet je vchodný akurát tak na čítanie správ na záchode (na každom mám jeden) a pre malé deti na hry (nanajvýš však do 4 rokov, potom už vnúča bude chcieť konzolu - čo je iný typ počítača okliešteného zase tak, aby sa na ňom nedali hrať ukradnutné hry)
Ale najzávažnejšou chybou tabletov je to , že používajú procesory ARM, ktoré sú absolutne nekompatibilné s tým procesorovým šrotom, čo vyrába Intel (tzv. "IBM PC") - ktoré sa však v priebehu vývoja stali definíciou pojmu "počítač".
Inými slovami - tablet NIE JE počítač (dokonca by s tým súhlasil aj pán Von Neumann, ktorého však asi nepoznáš, lebo sa nechodieva(l) ožierať do tvojho šenku).
Kvintesencia je tá, že ak naozaj ešte nemáš žiaden normálny počítač - a napriek tomu terorizuješ deti na ZŠ - tak ťa mali už dávno vyhodiť - našťastie je momentálne dištančné vyučovianie, ktoré zrejme obnovia v utorok.
Na druhej strane je fajn, že si tam, lebo také hovado ako by už inak iste skončilo ako minister, premiér, prezident - či komisár EU :(
9. 1. 2022   @@@
biznis je na školeni ....vytvoria sa pozicie školitelov ktory budu naši ludia a zato budu poberal skvele platy ....ved ich treba zaplatit ešte lepšie bude ked to pretiahnu cez nejake sukromne firmy ktore to za odmenu budu školit čiže firma sa nabali na školeni ....ved toto je bežna prax aj v inych štatnych pripadoch a podobnych veciach ...nie nadarmo tu mate tolko poradenskych firiem s orbovskymi ziskami ....takto sa všetko da same školenia a nabalovanie na štate tie tablety su len zasterka v pozadi toho zmizne na školeni ovela viac s nulovym vysledkom
10. 1. 2022   VOKO
Prečo mu tak škaredo nadávaš keď o ňom v podstate nič nevieš?
10. 1. 2022   L
Školitelia budú zväčša učitelia informatiky, takže žiadni "naši ľudia". Určite na tom veľa nezarobia a učiť seniorov je omnoho ťažšie ako učiť deti. Ja osobne by som na to nemal nervy. Skôr sa na tom nabalí firma, ktorá bude upravovať prostredie tabletov potrebám seniorov, dodávateľ tabletov a firma, ktorá poskytne materiály na školenia.
1/1