Názory čitateľov


Názory k článku:
Kedy skončí rast cien nehnuteľností?

10. 1. 2022   anonym
Rast cien nikdy neskonči.
.
Ak by skončil skončil by aj rast ekonomiky ako takej.
6. 1. 2022   Revolucionar
Rast cien nehnuteľností skončí hneď ako s nimi nedokáže nikto pohnúť, teda nikto si ich nedovoly kúpiť lebo sú drahé, a nikto ich nebude vedieť predať lebo sú drahé, to mi povedal škriatok v lese, a to je iný ekonóm, keď som mu vysvetlil súčasnú situáciu, tak mi povedal nech urobím inventúru v protiatomovej pivnici a zabezpečím sa pred globálnym krachom, ze už sa ho nemám pýtať na nepodstatné hlúposti z pohľadu budúcnosti, lebo je dosť pravdepodobné že žiadna nebude:)
6. 1. 2022   Sopel
Ked zacnu ucinkovat vakciny :)
10. 1. 2022   Rastes
:))))
presne tak...
6. 1. 2022   @@@
je na slovensku nedostatok bytov ???...nedavne sčitanie obyvatlestva nam povedalo toto že na slovensku žije 5.45 miliona ludi a je tu 2.235 miliona bytov čiže na jeden byt pripada 2.44 ludi v usa je to 2.36 ludi a v nemecku 2.05 ludi (najmenej na svete )tak ako to že stale je nedostaotk bytov ?....v ba kraji podla sčitania pripada na jeden byt 2 ludi v ba meste dokonca 1.91 ludi a v niektorych častiach ba stare mesto dokonca len 1.64 ludi ako to je možne že tak malo ludi na jeden byt???...odpoved je špekulanti na trhu ...špekulanti ktory skupuju byty lebo tam ukaldaju vlastne svoje uspori dnes sa uspori v bankach nijako nezhodnocuju a tito ludia si myslia že ked ich daju do nehnutelnosti ktore rastu tak na tom ešte zarobia a tak nakupuju dalej a dalej ....pred asi 3 rokmi v media bol članok mnohi ho isto nečitali nebola tam ani nijaka vyznamna diskusia ale v članku bolo napisane že za poslendych 10 rokov narastol počet domancosti na slovensku s 2 a viac bytmi z 10% na 20% ...to nam ukazuje že je tu určita skupina ludi ktora byty ma je to nejaka mala skupina ludi ktora ma 2 aj viac bytov alebo su to aj firmy ktore takto maju byty čiže pokial tu bude vela špekulantov ceny budu vysoke ....a kto vytvoril tych špekulantov ???....v našom pripade je to ECB ale celkovo su to centralne banky ktore vytvaraju takychto špekulantov čo vedie mnohokrat k bublinam ....centralne banky vytvorili takto bubliny nehnutelnostiach (špekulanti ) bubliny akcii (špekulanti ) bulina krymtomien (špekulanti ) a aj ine dalšie bubliny ktore s stale vysledkom politiky centralnych bank ktore to spôsobuju ....
6. 1. 2022   QE
Vyhnať "investorov" z nehnuteľností by nebol až taký problém, ale nikdy sa nedostane k moci politická sila ktorá by to presadila. Napr progresívne zdaňovanie nehnuteľností - na nehnuteľnosť ktorú vlastníš ako fyzická osoba a máš v nej trvalé bydlisko by si platil minimálnu daň, na každú ďalšiu už by si platil rádovo iné dane. Je to len rámec, samozrejme treba myslieť aj na firemné nehnuteľnosti, ale to sa dá ošetriť.
6. 1. 2022   Sme v tom sami
Tiež som si to dával takto do súvislostí. Zaujímalo by ma, koľko ľudí v priemere obýva jednu nehnuteľnosť (byt). Ak sa to blíži číslu tri, je tu koopec bytov plné pavúkov ktoré zívajú prázdnotou. Oficiálne. Neoficiálne sa tam možno varí perník, alebo natáča porno.
6. 1. 2022   Lukas
tiez som pozeral na vysledky scitania. vysli mi trochu ine cisla, ale porovnatelne s tvojimi. Asi si zabudol zaratat aj rodinne domy. Pozrel som si okresy pre krajske mesta a vychadzalo to od nieco nad 1.5 (Nitra) az po 2.1 obyvatela na byt/dom na. Tych 2.1 bolo v pre KE. BA okresy dokopy sa hybalo okolo 1.67 obyvatela na byt/dom. Takze bud vsade ziju slobodne matky s jednym dietatom :D, alebo mame na Slovensku kopec prazdnych nehnutelnosti, urcenych na byvanie. Ta progresivna dan by bolo isto dobre riesenie.
10. 1. 2022   NK
Prečo by mal byt niekto špekulant za to že vlastní niekoľko nemovitostí a vytvára si prenájmom alebo predajom po zveľadení daného bytu. Odvádza dane z prenájmu aj z predaja tak ako sa má? Nevidím v tom žiadnu špekuláciu. Tak isto na ceny nadávajú aj taký ľudia (menšie profity) skoro každý má alebo mal možnosť si požičať peniaze na kúpu nemovitosti. Ale ľudia sa boja a presne pre takých ľudí je prenájom. Maju bývanie pokiaľ je prenajímateľ solidný tak za dobru cenu a nemusia sa prakticky o nič starať lebo ak sa pokazí niečo nie ich vinou je to na účet prenajímateľa.
Nemyslím si že to je špekulácia je to Obchod taký istý ako každý iný pokiaľ sa to robí čestne. Ja som mladý človek do 30r a vlastním už viac ako jednu nemovitosť v ktorej sám nebývam a všetko som si zaslúžil nič som nezískal nijakou špekuláciou ani podvodom. Nie som ŠPEKULAN som normálne pracujúci človek ktorý sa chce mat lepšie tak si privyrába ešte týmto spôsobom. Ďakujem, pekný deň.
14. 1. 2022   fero
No pri odvadzani dani z prenajmu, nie je prenajom, ak sa vezme k nadobudacej cene nehnutelnosti vobec ziadne terno. Kolko percent cisteho zisku mate z prenajmu rocne? Na com ludia zarabaju je zvysovanie cien nehnutelnosti ako takych.
9. 8. 2022   NK
Ale prenajímané nehnuteľnosti mám zapísané ako obchodný majetok
takže odvádzané dane sú minimálne keďže viem odpisovať všetky vzniknuté náklady
kam patrí aj mesačný predpis.
6. 1. 2022   anonym
Kedy?
Ked sa konecne prejavi problem v krajine, ktora 30 rokov vymiera.
Nedostatok ludskych zdrojov, je sposobeny aj a nielen nedostupnostou byvania, pretoze vsetko spociva v probleme pokrytia beznych vydavkov zo mzdy.
Bezne vydavky su uz stale problematickejsie a stavaju menej beznymi.
A tu je problem aj napriklad migrujucej pracovnej sily.
Ak by v Slopakistane, realne mali pracovat migrujuce ludske zdroje, maju rovnaky problem a skor vatsi, ze nemaju kde byvat, al nedosiahnu ani na hypoteku.
Tak idu teda prevazne tam, kde su bezne najomne zmluvy a za soju pracu, pokryju najom a benze naklady.
6. 1. 2022   anonym
Mimo ine, ak napriklad skolka stoji okolo 400 evri, pretoze ludsky zdroj nema moznost dat deti do skolky statnej, alebo musi deti vozit zo satelitu kazdy den do skoly a zo skoly a na kruzky, v podstate je v prdeli, ale aspon ma na uver byvanie, auto a precerpany kontokorent.
Az pridu ludom ucty za dalsi kvartal od distribucie enerii, aj bez zvysenia dane z nehnutelnosti, bude sranda, ako este nebola a to sa moze udiat aj bez insolvencii a bankrotov.
6. 1. 2022   anonym
V Holandsku už neoerópania nechcú bývať v ubytovniach, obce im byty nevedia zabezpečiť a v pláne dovozu sú dva milióny doslova negramotných mesačne! Cena bývania je tam už teraz vysoká a ani u nás nebude klesať. Nikto nevymre, určite budú treba miliardy na antikoncepciu v Afrike keď úlohu prevetme po Amerike Európa.
5. 1. 2022   juribald
Kedy skončí rast cien nehnuteľností? - keď ich skoro nikto nebude kupovať. A kedy to bude? Keď banky nebudú požičiavať prachy skoro zadarmo a páni "podnikatelia" už nebudú mať voľné prachy na kúpu investičných bytov.
5. 1. 2022   Frantisek Nahnevany
A pri cenách nehnuteľností /a nie iba pri týchto cenách/ prípadne plus tzv. DPH, ktorá daňou z pridanej hodnoty ani nie je.
5. 1. 2022   Filomenka
Ved ked pozorovatel nevnima skutocnu inflaciu, vsetko sa mu bude zdat, ze rastie, ci?
5. 1. 2022   QE
V 2007 som neustále počúval ako budú ceny už len raketovo stúpať,
v 2012 zase že ceny ešte poriadne klesnú
a dnes opäť počúvam ako budú už len rásť...
Pravda je, že pri takto pokrivenom trhu nie je možné odhadnúť vývoj. Dôvodov na pokles cien je viac ako dosť, rovnako odhodlanie "elít" udržať rast cien za každú cenu netreba podceňovať.
6. 1. 2022   @@@
jeden miliardar raz povedal predavaj vtedy ked všetci kričia že to bude ešte dalej rast a kupuj vtedy ked všetci kričia že to bude padat ešte hlbšie
6. 1. 2022   Ajko
Budem citovať A.Greenspana, niekdajšieho šéfa FED-u:
"Ak neexistuje zlatý štandard, neexistuje spôsob, ako ochrániť úspory pred konfiškáciou prostredníctvom inflácie. Neexistuje žiadny bezpečný uchovávateľ hodnoty. Ak by existoval, vláda by musela zakázať jeho držbu, ako sa to stalo v prípade zlata. Finančná politika sociálneho štátu vyžaduje, aby sa vlastníci bohatstva nemohli nijako chrániť. Toto je ošúchané tajomstvo tirád sociálnych etatistov proti zlatu. Deficitné výdavky sú jednoducho schémou na konfiškáciu bohatstva."
To bolo vyslovené v 60-tych rokoch, pár rokov pred oficálnym zrušením zlatého štandardu. Takže čo môže byť uchovávateľom hodnoty v dnešnej dobe uvoľnenej menovej politiky. NIČ. Napr. taký dobrý spánok by som nevymenil za žiadne prachy.
1/2staršie