Názory čitateľov


Názory k článku:
Kúpil by si Keynes Bitcoiny?

6. 1. 2022   Jozef
Ten jeho výrok:
„ak sa všetci zhodnú na výhodách, investícia je nevyhnutne príliš drahá, a preto neatraktívna“
by bolo potrebné dať zarámovať!
1. 1. 2022   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Bitcoin a zlato nemajú výnosy. Ale na rozdiel od ostatných aktív sa neznehodnocujú.
Aj 1% p.a z bitcoinu je viac ako 4% p.a z akcií alebo dlhopisov.
Keď vám dá banka 1% z 1 bitcoinu tak máte 1,01 btc.
Keď vám dá štát 4% z dlhopisu v hodnote 100 000 eur tak máte 104 000 z kúpnnou silou o 1% menšou ako pred rokom vďaka 5% inflácií.
1. 1. 2022   Maly detail
:D
"Uspesny investor", ktory stratil velku porciu majetku investovanim do bubliny na burze kvoli hospodarskej krize.
Toto nejak nikto nespomina Nevedel predvidat nic a cela jeho teoria zalozena stimulovani trhu praskla v 80. rokoch a jej nasledky nesieme doteraz.
1. 1. 2022   Maly detail
Cize ano, bitcoiny by si kupil ako su kupil akcie bez hodnoty na NY burze.
1. 1. 2022   @@@
ani jeden finančik nevie predvidat veci ...oni funguju totiž inak ....oblbuju ludi aby davali prachy do bublin ktore sami vytvorili a na ktorych bohatnu a ked bubliny padnu straty zanaša klient oni si vždy len pberu podiel z prevadzky na čom cely finačny system bohatne čiže finančnici bohatnu a to bez prace bez akejkolvek väčšej namahy ...skratka oblbnutim celeho sveta ....ved ide o prachy o obrosvke množstvo penazi a najlepšie ked ty ako finančnik môže ovladat cudzie prachy a za ne si kupovat hlupost celych narodov
1. 1. 2022   ROBO
Keď povieš A), tak povedz aj B).....z dnešného pohľadu bolo možné minimálne na neurčito oddialiť krízu, ktorá začala v roku 1929. Americký Fed vtedy urobil presný opak toho, čo urobil v roku 2020, keď začala koronakríza. Priškrtil vtedy v 1929 peniaze, aplikoval reštriktívnu menovú politiku a zvýšil úroky. Dôsledky boli katastrofálne....ba nky si vyčerpali svoje nedostatočné rezervy, a museli okrem iného predávať aj akcie, čo v extrémnej miere urýchlilo pád cien akcií. Keby Fed vtedy urobil niečo inak, tak by tu nebol žiadny čierny piatok 1929.
1. 1. 2022   a
nebol by cierny piatok, ale nedela, lebo nakoniec by sa to aj tak posralo, len neskor
2. 1. 2022   ROBO
Ťažko povedať, ako by to dopadlo neskôr, každopádne čierny piatok 1929 podľa všetkého vyústil do 2. svetovej vojny. Možno by 2. svetová vojna nebola vôbec, a možno by bola len neskôr, ale už s atómovými zbraňami...takže nevedno, či to bolo vlastne dobré alebo zlé, že sa to udialo takto skoro.
2. 1. 2022   @@@
veštko čo robi fed je len oddialovanie katastrofy ...to je tak ako ked vidiš že sa ti dom rozpada a ty si povieš ved to niečim podložim a tak podložiš a stale viac sa rozpada a stale viac ho podkladaš až na konci už nebude žiadna cesta spat a všetko sa to rozpadne ....a to je dnešny stav fed sa sice o niečo snaži ale žiadne veci neriešenie to iste ECB na konci bude katastrofa ked sa to všetko zruti ale dovtedy sa všetci budu tvarit že je všetko ok lebo oni na tom profituju a doplatia nato ako vždy ti bežny a chudobny ludi ktory s tym ani nič nemaju lebo tomu ani nerozumeju že ich FED a ECB oj.... ako sa len da aby im zobrali a "našim ludom" dali viac
1/1