Názory čitateľov


Názory k článku:
MMF varuje pred „ekonomickým kolapsom“, pokiaľ G20 nepredĺži odpustenie dlhu

3. 12. 2021   M.V.
Už je načase, aby sa Slovákom začali odpúšťať dlhy. Tie štáty tretieho sveta sú v skutočnosti rozlohou veľké a potenciálne bohaté, budú takzvane rozvojové aj sto rokov a stereotypy si zachovajú. Slovensko je vzhľadom na ich potenciál sotva chudobný príbuzný. Prečo im nepomáha populačný nárast?
3. 12. 2021   PP
Dalsi co bluzni o odpustani dlhov
3. 12. 2021   M.V.
Ale kdeže!! Nám nikto nikdy nič neodpustí len treba o tom hovoriť, aby si nemysleli v ÉU, že tu je veľký priestor na migračné kôty. Je to len otázka, prečo sa má odpúšťať čosi stále tým istým?
3. 12. 2021   PP
typicka taktika. ked dojdu argumenty tak zmenime temu na imigracne kvoty ze ?
3. 12. 2021   M.V.
PP: Máš/máte pravdu, prečo Ti/Vám to nepriznať, ale keď si občania nedokážu uveriť ani v jednoduchých konverzáciách, nemá zmysel čokoľvek komentovať. Prečo by som taktizoval, len vysvetľujem svoj pohľad, tému nerozširujem na inkluzívny kapitalizmus, ktorý vraj zotrie antagonizmy. Áno, dlhy je nutné vyrovnať to je úplne jasné. Len pre zorientovanie už je to 70 miliard a to je pre takýto štátik nesplatiteľné.Argum enty nemusia byť nekonečné, naopak, od zložitosti je potrebné abstrahovať, teda zúžiť počet premenných. Očakával by som ústretové nadviazanie v spoločnom záujme, preto mnohí erudovaní ľudia, ktorých už nebavilo stále zotrvávať v obrannom postoji odišli do vnútorného exilu, synonymum slova je vyhnanstvo, a preto sme kde sme, teda každý ako Camusov cudzinec. Vo voľbách si napokon každý povie svoje, ale to nestačí, hlasy sa rozptýlia.
3. 12. 2021   Lesanka
Myslim, ze na to je nejaka studia, ktoru publikovali este pred dvadsiatimi rokmi, ze mesto bez metra nema sancu prekonat hranicu pol miliona ludi.
2. 12. 2021   mahu
Odpustenie statom nicomu nepomoze, treba odpustit dlhy ludom!
3. 12. 2021   Brano
...a ako sa budu potom ovladat?
3. 12. 2021   anonym
V zidanom pripade. Ludia si zobrali uvery, hypo dobrovolne alebo im niekto drzal pistol pri hlave: na tu mas podpis, zober si ten uver ?
3. 12. 2021   PP
presne tak odpustenie dlho by nicomu nepomohlo iba by sa ludia zadlzili znovu a este viac lebo psychologicky efekt by bol taky ze ved sa zadlzim a ked bude najhorsie alebo nas bude prilis vela tak znova nas oddlzia.
3. 12. 2021   Lesanka
Nerozumiem preco by to malo byt ine, ako ked sa odpusti dlh statu? Uz sa znova nezadlzi? Slovaka najviac potesi, ked susedovi zdochne koza, v tom sme ako narod naozaj jedinecny. Nedoprajeme druhemu pomoc, ked ju potrebuje. Ved vzdy sa daju vhodne nastavit pravidla, aby sa pomoc nezneuzivala.
3. 12. 2021   anonym
Potom nikto nikomu už nepožičia, ak bude mať veriteľ riziko odpustenia dlhov komukoľvek napríklad za dovolenky,autá,módn e kabelky, bazény...
3. 12. 2021   anonym
Mohol by si mi požičať 100 €?
- určite Ti vrátim.
- možno
- Nie nevrátim, treba odpustiť dlhy ľuďom.
1/1