Názory čitateľov


Názory k článku:
Cenová stabilita, neutralita peňazí a ekonomické ochudobňovanie obyvateľstva

19. 12. 2021   legitimate
You can apply for a loan anywhere and anytime in your convenient location using your phone or laptop. Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer approval process takes just 4 hours. contact us now (Whats App) number:+91939413396 8 patialalegitimate51 5@gmail.com Mr Sorina Jeffery
30. 11. 2021   bob
V čase, keď hrozia krachy štátov a následné nepokoje a vzbury obyvateľstva, strácajú centrálne banky "nezávislosť" a stávajú sa nástrojom represií štátnej moci ako ktorýkoľvek iný štátny orgán. To znamená, keď je potrebné zobrať prostriedky strednej triede, aby nehladovala a nebúrila sa najnižšia trieda, tak centrálna banka ťahá za jeden povraz s políciou a prokuratúrou, a aj keď vie, že okradnutie strednej triedy sa udeje pomocou tlačenia peňazí a následnej inflácie, tak je to práve centrálna banka, ktorá zakáže alternatívne metódy ukladania bohatstva a výmeny prostriedkov medzi ľuďmi navzájom.
Najlepšie je pritom využiť nejakého externého strašiaka, aby donútili ľuďom podvoliť sa totálnej kontrole - či už je to pranie špinavých peňazí, terorizmus, hrozba vojny s Ruskom, Čínou, svetovú pandémiu a pod.
Problém EÚ je, keď ide o rozdiely medzi triedami, v skutočnosti ide o národy - celé PIGS patria k najnižšej triede, pričom Nemci k strednej triede. Spôsobuje to veľké pnutie, obetovanie - ktoré ako to už vyzerá po zverejnení najnovších čísel inflácie 6 % v Nemecku poriadne zdvihlo zo stoličky budúceho ministra financií p. Lindnera. Dajú sa čakať veľké spory s vedením ECB, ktoré porušuje svoje stanovy a vykupuje štátne dlhy (samozrejme skryte) už viac ako 10 rokov.
30. 11. 2021   MMM
A čo neviditeľná ruka trhu? Ako sa tu uznávajú všeobecné ekonomické pravidlá? Či tie sa uznávajú len keď to vyhovuje bankárom?
30. 11. 2021   Ján
Niekto nevie, že jablká a zemiaky sa nemajú skladovať spolu (obrázok).
30. 11. 2021   anonym
Ked nám zhnijú paradajky, tak je už po teorii.
1/1