Názory čitateľov


Názory k článku:
Ceny domov a bytov v Česku ďalej rastú, v Prahe už narážajú na strop

29. 11. 2021   Maroš
Centrálna banka zvýšila úrokovú sadzbu čo onedlho spôsobí zvýšenie hypotekárnych úrokov a tí ktorí dosiahnu fixačné obdobia budú nútení zvýšiť svoje náklady na bývanie. Pre niektorých to bude neúnosné a začnú nehnuteľnosti predávať. Ponuka prevýši dopyt a ceny nehnuteľností pôjdu opačným smerom. Ale toto čaká aj Slovákov, centrálne banky neudržia infláciu na 2% ako si to naplánovali, nie keď Fed pustil 30% nových peňazí do obehu za veľmi krátky čas. Problém je, že ľudia aspoň tí normálny peniaze zainvestovali a nezačali nakupovať ako šialení. Zatiaľ sa nevytvoril v ekonomike dostatočný pohyb peňazí čo v dôsledku len infláciu zadržuje.
29. 11. 2021   lalegitimate
Are you in need of Loan? Here all problem regarding Loans is solve between a short period of time what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with funds Contact us now. (Whats App) number:+91939413396 8 patialalegitimate51 5@gmail.com
Mr Sorina
REPLY
29. 11. 2021   anonym
Fenomen svetovej hospodarskej krizy, pocas I republiky.
Pocas insustrialneho boomu od 1877, do cca 1910, v podstate bolo postavenych dostatok bytov, domov a vobec nehnutelnosti na byvanie v cele Prahe.
Pocas prveh hosp. krizy, vyhnalo z bytov najomnych, ale aj vlastnikov bytovych domov, vysoka nezamestnanost.
Niektore rodiny, aby neostali na ulici, podla domoveho prava a rodoveho prava, boli postrkom odsuvany, do rodnych obci. Ostanuvsi, si yacali zakladat nudzove kolonie.
https://vltava. rozhlas.cz/prazske-no uzove-kolonie-dodnes- v-nich-najdeme-prvore publikove-pribytky-i- 8145168
Takyto low cost a tiny house style, pretrval v podstate na niektorych lokalitach dodnes.
Problem z byvanim sa stal menej viditelny a ludske zdroje, alebo proletariat, sa ubytoval adekvatne svojim moznostiam a prijmu, ci uz aktivnemu, alebo pasivnemu.
1/1