Názory čitateľov


Názory k článku:
Prejsť na bezhotovostnú spoločnosť nebude tak jednoduché, ako sa zdá

19. 12. 2021   legitimate
You can apply for a loan anywhere and anytime in your convenient location using your phone or laptop. Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer approval process takes just 4 hours. contact us now (Whats App) number:+91939413396 8 patialalegitimate51 5@gmail.com Mr Sorina Jeffery
19. 12. 2021   nicholasivan89
Ahojte všetci, ďakujem veľmi pekne, že ste ma odkázali na úverovú spoločnosť Paco. Kontaktoval som ho, pretože som mal zlé kreditné skóre 490 a opravil to v krátkom časovom období za prijateľnú sadzbu počas môjho najhoršieho obdobia. Nakoniec som dostal pôžičku 25 000 dolárov. Som tak šťastný a vďačný za to, čo pre mňa spoločnosť Paco pôžičky urobila ... ste finančne v rozpakoch, že nemôžete splatiť svoje dlhy a účty, myslíte na získanie finančnej pomoci? zatiaľ sa neponáhľajte a získajte svoj garantovaný a zabezpečený úver ešte dnes, kontaktujte Paca prostredníctvom e-mailu: pacoloancompany@gma il.com alebo Whats-app ho na čísle +18172866412 alebo prostredníctvom webovej stránky: https://pacoloancom pany.wixsite.com/my- miesto-1 ..
19. 12. 2021   nicholasivan89
Ahojte všetci, ďakujem veľmi pekne, že ste ma odkázali na úverovú spoločnosť Paco. Kontaktoval som ho, pretože som mal zlé kreditné skóre 490 a opravil to v krátkom časovom období za prijateľnú sadzbu počas môjho najhoršieho obdobia. Nakoniec som dostal pôžičku 25 000 dolárov. Som tak šťastný a vďačný za to, čo pre mňa spoločnosť Paco pôžičky urobila ... ste finančne v rozpakoch, že nemôžete splatiť svoje dlhy a účty, myslíte na získanie finančnej pomoci? zatiaľ sa neponáhľajte a získajte svoj garantovaný a zabezpečený úver ešte dnes, kontaktujte Paca prostredníctvom e-mailu: pacoloancompany@gma il.com alebo Whats-app ho na čísle +18172866412 alebo prostredníctvom webovej stránky: https://pacoloancom pany.wixsite.com/my- miesto-1
28. 11. 2021   anonym
Na zaciatku platenie kartou bola a je iba alternativa k hotovosti a nie ze teraz je hotovost prezitok a podobne bludy - peniaze ako prostredok k mojej spotrebe terajsej a buducej chcem mat doma, v penazenke a aj vo forme plat. karty a neviem coho vsetkeho - su to opakujem formi a alternativy ako platit , s cim a komu je na mne !!! Tie bludy o sbs prevozoch a zlozitosti - to ma nezaujima -
Peter O
28. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
To len preto, že nemáš mozgovú kapacitu, aby si pochopil výhody platenia kartou, online. Preto budeš chodiť do bankomatov a každý eshop ti už dnes zaúčtuje poplatok 1 euro za dobierku, keď chceš platiť kuriérovi hotovosťou.
29. 11. 2021   ja
vidim ze ty tomu tiez nerozumies
6. 12. 2021   anonym
Prave v tomto okamihu rozhodla porota v obcianskom sudnom spore ohladom autorskych prav k bitcoinu. Craig Wright sa tymto rozhodnutim stal jedinym autorom Bitcoinu a drzitelom intelektualnych prav k bitcoinu. Pre uplnost treba uviest ze pozostalym po Davidovi Kleinmanovi bude vyplatena kompenzacia 100 mil. USD. Long live Satoshi Nakamoto!
28. 11. 2021   anonym
Prejst na bezhotovostnu spolocnost je problem, lebo tam, kde vladne kleptokracia, by sa znacne skomplikovalo pranie penazi, aj uplatky by sa zle nosili, lebo do krabic od vina, alebo do alobalu sa zlato zle bali.
A na to, aby sa prevadzali peniaze v zlatych prutoch a minciach, uz nestaci safina a ani zlata huta, pretoze by museli mat zasoby zlata vatsie, ako NBS, mozno pri prevdoch na baze Vadalo-Troska systemu, pri cerpani dotacii na luky a pasienky, by sa stala popri slopakistane, minoritnym vlastnikom zlata aj ECB.
27. 11. 2021   Jaroslav
To je čistý komunizmus. Len neprichádza z Moskvy ale z Bruselu.
27. 11. 2021   Frantisek Nahnevany
Komunizmus nikdy a nikde neexistoval.
28. 11. 2021   apoliticky
Nastuduj si co je to komunizmus !...ktory nikdy vo svete a nikde nebol ! neplet si ho so socializmom !...je medzi nimi obrovsky rozdiel !... ludstvu bude trvat minimalne 500 rokov kym sa dopracuje ku komunizmu ! ale dopracuje sa...vyvoj nezastavi nik !
28. 11. 2021   Frantisek Nahnevany
Asi tak. Dá sa povedať, že posledné roky sme zaradili spätný chod.
28. 11. 2021   anonym
Komunisti, co sa nazyvali komunistami, nikdy neboli komunisti, boli to prevazne bolsevici, ktory aj vlastnym komunistom, po roku 1948, zakrutili mnohym krkmi, alebo ich prevychovavali v pracovnych taboroch na tazbu uranu, pre ZSSR.
Ked zdochol Stalin, mali sme tu chvilku big beat, potom Breznevovsky neostalinisti, nam tu za pomoci nasich agilnych bolsevikov, az do padu ZSSR, zaviedli v protektorate CSSR, krasnu normalizaciu.
Vysledok tohoto procesu a pripravy kadrov, na dobu po skonceni zeleznej opony, sa prejavil v podobe dnesnej konstitucnej kleptokracie.
28. 11. 2021   anonym
Podobenstva niesu nahodne, lebo technologia moci, zalozena na "bolsevickej demokratickej diktature" sa prejavuje od roku 89 po kazdych volbach, vzdy sa najde vatsi blbec, ako bol pred tym, co sa stale menej schopnym, ale v mensine, snazi urobit zo zivota peklo.
Cize podobenstva s tym, co nazyva niekto "komunizmus", aleb Socializmus, su v tom, ze nam vladne povatsinou vzdy agilny debil, ktory sa strka do zadku Bruselu, alebo USA, pripadne Ruskej federacii a zakladna volov, alebo volicov, to vnima ako demokraticke riesenie, ktore nic neriesi, je to suboj zla jedneho, voci inemu zlu, ktore sa jedno, alebo druhe, snazi prezentovat ako mensie, alebo lepsie zlo, alebo sa snazi presvedcit proletariat, alebo dnes ludske zdroje, aby sa z nejakou castou identifikovali a mali aspon nejake vyhdy, podla toho, ktore zlo si zvolia za to "vlastne" alebo si ho osvoja.
28. 11. 2021   Frantisek Nahnevany
Pretože po 17. novembri 1989 sa tí nazývaní komunisti dostali k majetkom a k moci, o ktorých sa im po 25. februári 1948 ani nesnívalo.
27. 11. 2021   ROBO
Hotovosť nikdy nezanikne. Si predstavte, že na Slovensku niekde mimo hlavného mesta alebo mimo krajských miest máte za prebytky, a rôzne služby platiť kartou, alebo prevodom, či nejakou smiešnou kryptomenou. 30% ľudí, hlavne na dedinách, nemá bankové účty(a ďalších 20% ľudí má účet len s donútenia zamestnávateľa), veľa ľudí má bankové karty len preto, lebo ich považujú za bezplatné(inak by ich vôbec nemali), a väčšina ľudí nikdy nepočula o kryptomenách. Ľudia sa sami rozhodnú, že čím budú platiť, a nejaký byrokrat z Bruselu im nenanúti to, čo sa mu v noci do rána snívalo.
27. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Zanikne. V Švédsku sa používa cash v 6% prípadoch.
Currently, about 80 percent of Swedes use cards with 58 percent of payments being made by card and only six percent made in cash, according to the Swedish Central Bank.
27. 11. 2021   ROBO
To je úplná hlúposť. Odkiaľ vie centrálna banka, aká výška cash sa používa za platby, keď nemôže mať odkiaľ tieto informácie. Aj na Slovensku sa oficiálne väčšina platieb robí bezhotovostne, ale nikto nemá prehľad o hotovosti, lebo takéto štatistiky nikto nevedie.
28. 11. 2021   anonym
A co teraz ze vo svedsku … to sa mam poondat z tej krajny.!!? Vsak tam si uz nevedia dat rady s tymi bubakmi co im trtkaju blond zenske…to teraz povinne aj tu prejdeme na bezhotovost???! V Nemecku je hotovost taka oblubena ze by si sa cudoval
28. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Ľudia sami od seba prejdú časom na pohodlnejší spôsob platby. Ten zvyšok bude dorazený, keď lidl a kaufland zavedie 5% poplatok za použitie hotovosti, lebo babrať sa s hotovosťou je stratové (strata času, preprava hotovosti do bánk, platenie ozbrojených zamestnancov čo prepravujú cash).
Ja používam od roku 2010 tesco kreditnú kartu s 1% odmenou a od roku 2019 crypto com kartu s 1% odmenou vo forme CRO. Všetko zadara.
28. 11. 2021   ROBO
Keď používaš Tesco kreditnú kartu s 1% odmenou, tak si čistá ovca. Presne ako som si myslel. Naletel si na tlačenky, ktorými ovciam tlačia reklamy do hlavy, a ktoré si myslia, že ako prešli Tescu a podobným spoločnostiam cez rozumom. :D Od teba by som teda rady, čo sa týka investovania, nechcel.
28. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Do 2019 a zarobil som na nej tisíce eur, ktoré ma priviedli k státisicom. Ovca platí hotovosťou a pije rum.
28. 11. 2021   ROBO
Veľmi by som sa tým nechválil, hlavne keď z tvojich rečí sa dá vydedukovať, že si ich zabudol zdaniť a odviesť zdravotné poistenie. Ale to pochybujem, keď potrebuješ mať kreditnú kartu, a "zarábať" centy na cashback, tak nie si nejako finančne zdatný. Vo vyspelých štátoch majú kreditné karty len chudáci. Vidím to aj na niektorých mojich klientoch.
29. 11. 2021   anonym
Co ine cakas od nastrocnej nepodarenej verzie Basternaka samozrejme s 30 rocnymi skusenostami ktory nie ze nezaplatil 23% dan z prijmu + 14% zdravotne poistenie ale este aj DPH 20% ukradne a chvali sa kade tade ako genialne to ma vymyslene a kazdy ho ma obdivovat.
29. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Tesco karta ti nedáva peniaze, ale kupóny na nákup tovaru v hodnote 1% predošlých nákupov. Ale kľudne buďte ovce a platte "zadara" mincami.
2. 12. 2021   ROBO
Ale predtým museli zdražieť všetky tovary o 2%, aby ti mohli dať 1% späť. A že kto je tu ovca.
2. 12. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Hovadina, vždy kúpiš o 1% lacnejšie ako ten čo platí cashom. Ty máš mylnú predstavu, že platba hotovosťou stojí obchodníka 0 eur.
3. 12. 2021   ROBO
Nemudruj, keď vidíš iba svoj pohľad. Pracujem aj pre takých, ktorých marketingové oddelenie nastavuje ceny tovarov presne pre ovce ako si ty.... Musíme platiť 3% spoločnostiam pre správu kariet a platieb? Tak zvýšme ceny aspoň o 4%, nech to má nejaký zmysel. A ovca je rada, že dostane 1% späť, a ani si neuvedomuje, že to niekto musí zaplatiť. Väčšinou to ale celé zaplatí zákazník....a zvlášť v tejto dobe, kde sa zdražuje o desať a viac percent.
4. 12. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Konkurencia stlačí cenu, keby pre obchodníkov neboli karty výhodnejšie ako cash, tak by ich vôbec neakceptovali.
27. 11. 2021   Ružena
A to treba pripomenúť
za čo si kúpim rožok
keď VYPNÚ PRÚD !!!!!
27. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
cez WIFI sieti v LIDL, ktorý má založný generátor. PROBLEM VYRIEŠENY.
27. 11. 2021   gibonik
totalne blaaaaboly. Autor absolutne netusi ako funguje sucasny system a peniaze vo vseobecnosti. Hotovost je naozaj teraz uz uplne zbytocna. Fiat peniaze su peniazmi len preto, ze to vlada/centralna banka povedala. Nie su nicim kryte, iba slovom/nariadenim, ktore sa moze kedykolvek zmenit. Devalvuju. V banke ulozene peniaze nie su tvoje, ale patria banke. Banka ma voci tebe len zavazok v tej hodnote. Ked banka padna alebo dojde z restrukturalizacii, tak clovek uz nemusi vidiet svoju hotovost. Banky si peniaze generuju zo vzduchu ako sa im zamanie. Tak to bude aj s CBDC, len tam bude ovela vacsia kontrola tokov ako pri terajsom systeme. Jedine zlato a limitovane crypto (ako napr BTC) bude pretrva ako dobre peniaze.
27. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Fiat peniaze sú peniazmi, lebo ich ľudia chceli/potrebovali. Papierový peniaz bol ďaleko praktickejší spôsob platenia ako kovový pliešok. Tak ako posledných 20 rokov nikto nenúti ľudí používať plastové karty (debetné a kreditné) na platenie. Ľudia pochopili výhody platenia kratou/mobilom.
Vznik peňazí si „vynútil“ rozvoj obchodu. Kým jeho počiatky sa niesli v znamení barteru, teda výmeny tovaru za tovar, takýto systém platieb čoskoro narazil na svoje limity. Pre ďalší rozvoj obchodu bolo treba „vynájsť“ prostriedok, ktorý by na rozdiel od kožušín či kusov dobytka akceptovali aj ostatní obchodníci. Svetlo sveta tak uzreli peniaze.
Čítajte viac: https://encyklopedi a.sme.sk/c/893754/prv e-papierove-peniaze-v -europe.html
1/2staršie