Názory čitateľov


Názory k článku:
Iracionálny experiment: Turci si už nedokážu zaplatiť nájom, ani kúpiť iPhony v oficiálnych obchodoch

25. 11. 2021   anonym
Nevstupovalo nahodou Turecko do EU?
26. 11. 2021   Jaro
Prestan sa tu strapnovat. Chciet vstupit a vstupit su dve rôzne veci. To môzes rovno napisat, ze vstupovalo aj Moldavsko , Srbsko, Ukrajina atd. A vôbec , co to je za zvrat, ze "vstupovalo".
25. 11. 2021   Božská Komédia
Turecko bola v minulosti tradičná bašta islamu - ako Saudská Arábia, Irán, či Pakistan.
Sekulizácia, ktorú nastolil "otec Turkov" Ataturk, bola experiment, ktorý stál našich amerických priatelov obrovské finančné prostriedky - skončil však podobne, ako misie v Iraku a Afganistane.
No ale čo človek neurobí pre svojho izraelského priatela, ktorého povinnosť svetovlády je zakotvená priamo v Biblii ?
Každopádne to bolo spojenie príjemného s užitočným, lebo výsledkom bola aj utešená, nukleárna vojenská základňa Incirlik - namierená proti voľakedajšiemu Sovietskemu Zväzu.
Bohužiaľ skrz ňu prišiel o život pán Kennedy - nuž, ale nemal sľubovať, že stiahne atomky z turecka, ak Chruščov stiahne tie ruské z Kuby.
A tak tam je zhruba stovka atomiek dodnes - aj keď už Sovietsky Zväz dávno nie je.
Ale kto už rozozná dobrého Rusa od zlého ?
Problém je že Amíci už prežrali nielenže to, čo nemali - ale už aj to, čo ani nikdy mať nebudú :(
Zahraničný dlh USA prevýšil akúkoľvek riacionálnuhodnotu, lebo aj keby hneď chcel celý svet americký dlh splatiť - tak proste toľko nemá a museli by sa pridať aj Marťania :(
Takže už niet na rozdávanie a Turci, Afganistan aj Irak sa musia postarať sami o seba.
Lebo inak hrozí, že by si aj niekto iný okrem mňa všimol, že Američania už roky požičiavajú sami sebe a tak vlastne už zvyšný svet ani nepotrebujú :)
Problém pre Turkov je, že keď podobný mechanimus skúša pán Erdogan, tak s prekvapením zisťuje, že nefunguje.
Nevšimol si totiž, že turecká líra nie je svetovou rezervnou menou.
A zrejme si nevšimol ani to, že zmeniť to už chcel istý Saddám Hussain - ktorý neroumne pohrozil, že bude pradávať ropu za Eurá.
A tak to zinkasoval za 9/11 - hoci Irak mal s teroristickým útokom na dvojičky WTC spoločné asi toľko, ako Pusté Úľany :)
25. 11. 2021   helenatimko@gmail.com
Velmi ste ma potesil pocitom ze este niekto okrem mna a naozaj par znamych vidi ako naozaj svet funguje,velka vdaka
25. 11. 2021   anonym
krásny postreh...
24. 11. 2021   Viceny
Ale tlačiť peniaze do BiH, Sýrie, Iraku do mešít po Európe na to majú peniaze a dosť.
24. 11. 2021   ROBO
85 miliónov Turkov, to je riadna masa....dúfam, že nevpadnú do EÚ tak, ako vpadli do európy v 13. storočí, kedy spustošili väčšinu okupovaných krajín. V týchto krajinách spôsobili úpadok, vykorisťovanie a množstvo obetí....dejavu... Turci to ani inak nevedia....
25. 11. 2021   Pravda Bolí
Smutné je, že balkánskych krajín (kam patrí aj Maďarsko, Slovensko, Rakúsko a Česko) naozaj bojoval proti Osmanom len rumun Vlad Tepes Dracul - za čo sa mu Európa "odvďačoila" tým, že namiesto pomníka z neho vyfabrikoval Ír Bram Stoker - ktorý by bez Slováka Ármina Vámbéryho z Jura pri Bratislave (klasicky prezlečeného za Maďara) ani nevedel, kde východná Europa leží - monštrum Drákulu :( "Udatní" Maďari radšej ušli z Pešti do Bratislavy aj bez Turula (bolo to zo zbabelosti - inak by sa v tu neboli korunovali uhorskí králi) a Slováci klasicky s Turkami kolaborovali (podobne ako SNP aj táto temná kapitola dejín je predávaná, akože poturčenci boli odvleční násilne - prd makový - poturčencov máme dodnes - akurát poprevracali kabáty na ponemčencov, počechovancov, poruštencov a poamarikáncov :(
Oficiálna história sú bohužiaľ dejiny falšovania skutočností.
25. 11. 2021   ROBO
Bohužiaľ, často je to tak, že niektorí hrdinovia sú zabudnutí, a iní "už nie hrdinovia" sú naopak oslavovaní.
1/1