Názory čitateľov


Názory k článku:
Dokáže ťažba bitcoinov zachrániť našu planétu?

19. 12. 2021   legitimate
You can apply for a loan anywhere and anytime in your convenient location using your phone or laptop. Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer approval process takes just 4 hours. contact us now (Whats App) number:+91939413396 8 patialalegitimate51 5@gmail.com Mr Sorina Jeffery
25. 11. 2021   Miro
To je ako PR článok bane na hnedé uhlie o tom, že vysadila hektár lesa a ako ťažba hnedého uhlia pomáha životnému prostrediu...
25. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Pokiaľ sa bitcoin bude ťažiť najlacnejšou energiou a až dôjde uhlie tak to budú obnoviteľné zdroje, tak finančný systém postavený na BTC bude šetrnejší ako dnešný - vykurovanie bank, prevoz cashu medzi bankami, bankomatmi, svietenie CRT bankomatov, výroba bankoviek...
25. 11. 2021   Miro
Asi ste nezistili, že ceny energie idú hore preto, lebo už teraz sa prechádza na obnoviteľného energie, takže neviem o akých lacnejších energiách píšete. BTC je slepá ulička - čím bude drahší, tým bude lákavejší pre ťažiarov a tým bude potrebný väčší výpočtový výkon. Nie všetky kryptomeny sú také náročné na energie. O 10 rokov môže skončiť BTC v smetisku dejín a možno ho v trhovej hodnote preskočí mnoho iných kryptomien.
25. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Netrepte. Odmena sa znižuje každé 4 roky, zo 6,25 na polovicu. Existuje niečo čo sa volá hashrate. Na smetisku skončia altcoiny a s nimi aj luzri čo nepochopili, že ťažba je spravodlivé prerozdelenie a podklad pre obhajobu trhovej ceny.
25. 11. 2021   Miro
Ako tak čítam, na to, že ste fanúšik BTC, veľmi mu nerozumiete. To ma ale neprekvapuje, pretože BTC nerozumie možno 90% ich fanúšikov a sú zaslepení rôznymi rozprávkami (ako napríklad tou v tomto článku). Skúsim Vám to vysvetliť: Odmena je v BTC, náklady na jej získanie (zariadenie, energie, .... ) ale platíte v nejakej fiat mene (USD, EUR, ...). Vyťažený BTC môžete potom odpredať v tej istej fiat mene a realizovať tak zisk z ťažby. Čím je vyššia cena BTC vyjadrená vo fiat menách, tým vyšší máte zisk. Tento zisk je motiváciou pre ťažiarov, aby zvýšili výpočtový výkon (nové zariadenia, vyššia spotreba energií) a získali konkurenčnú výhodu pred inými ťažiarmi. Skúste si ešte raz prečítať nadpis článku a potom si ešte raz prečítajte môj prvý koment. Napísal som ho síce "medzi riadkami", ale predpokladám, že každý inteligentný človek pochopí, čo som tým chcel povedať.
26. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
USAF, fork na PoS a ja garantujeme, že btc neskončí na smetisku dejín. Bitcoin nie je horší ako altcoiny.
25. 11. 2021   ROBO
Energia na ťažbu, tak ako to ponímajú kryptomaniaci, je iba menšia časť toho zla, a to už málokto spomína..... Keby ste mali aj zelenú energiu na ťažbu, tak nezabudnite na to, že koľko elektronického odpadu vyrábajú kryptomeny, resp. koľko energie sa musí spotrebovať, aby sa vôbec vyrobili všetky tie zariadenia okolo. Ešte sa nevyťažilo nič, a už je enviromentálny dopad extrémny.
Všetky tie grafické karty, počítače, špecializované ťažiace zariadenia, a iné sieťové zariadenia, káble, či rigy, prenosné zariadenia, atď atď..... a to všetko iba kvôli kryptomenovej bubline. Toto nám raz príroda vráti, aj s úrokami.
Určite tu budú zas vzdychať aj maniaci, že aj ťažba zlata znečisťuje prírodu....si uvedomte, že zlato nie je vzduch.
25. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Zlato nevieš použiť online, keby každý človek vozil zlato alebo cash z bodu a do bodu b, tak by emisie boli x krát vyššie ako bitcoin lightning online transakciami.
25. 11. 2021   Stano81
Planétu zachráni iba tok ak zaženieme alarmistov do dier. Robia všetko preto aby zničili kontinenty, najprv Európu. Gigantické fotovoltaiky, ktoré plánujú stavať v Nemecku a vo Švédsku, spôsobujú, že vznikne ne mnohých km2 tepelný ostrov o teplote 80 C. Všetko živé tam nemôže vkročiť a spáli to každého vtáka. Okrem toho to otepľuje obrovské územie a vysušuje krajinu. Zachránime planétu aj keby sme mali zahynúť.
25. 11. 2021   Futre
? kde je European Green Deal a Uršula VonDer Lajno
Osobné spalovacie autá v EU robia 0,5 % celkovej svetovej produkcie CO 2 idú to zakázať
a Bitcoine je na tom ako resp. bude ... ?
25. 11. 2021   anonym
a kde je gretka ked sa tu mina obrovske mnozstvo energie na nieco co neexistuje
25. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Bitcoin existuje, je zapísaný na HDD diskoch a dokonca sú firmy a štáty, ktoré ho akceptujú ako platidlo. Mne prekáža, že míňaš elektrinu na písanie svojich nezmyslov a pozeranie TV. Kde je Grétka?
26. 11. 2021   anonym
Nie je otázkou, či BTC bublina praskne, ale kedy praskne.
26. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Otázkou je kedy dosiahne 1 m dolárov / btc.
25. 11. 2021   Peter
Veru, ani ja, mentálna retardácia našich novinárov už nabrala intergalaktické rozmery
25. 11. 2021   300
Vacsiu sprostost som davno necital.
1/1