Názory čitateľov


Názory k článku:
Zmrzlina za korunu, mlieko za dve: Spomínate na staré dobré časy?

17. 11. 2021   Egrarius
Ale ked ste dali mlieko skysnut,tak polovica bola voda.A zmrzlina,ta bola zase sama voda,mlieko ani nevidela.To co sme jedli bol hnus.
27. 11. 2021   FERO 32
A teraz o čo máš lepšie cena je ta istá lemenová jednotka je euro .
17. 11. 2021   anonym
Treba si uvedomit, ze 40 rokov zivota v bolsevikmi ovladanom protektorate ZSRR, nebola velka slava, ale prezili sme.
To, co prislo po roku 89, nieje ani horsie, ale ani lepsie, je to proces zivota, ktory momentalne trva 3/4 doby, kedy nam vladli bolsevici.
A su tu vyrazne rozdiely.
Je vidno, ze ludske zdroje, projektovne v rokoch 1970, aj ich ustajnenie, nema idelane podmienky, pre mnozenie sa.
Napriek tomu, ze zijeme v relativne vatsom blahobyte, trpime stale formami hmotneho nedostatku a nasa praca, ktora ma malu pridanu hodnotu, neumoznuje sa mnozit.
A to mnozenie neznamena, mnozenie sa na plne davky, ale pre pracujucich, tvorbu rodin, alebo trvalejsich hodnot, ako je konzum, teda zivot z ruky do huby, odmakat 3 smeny, zobrat vyplatu, poplatit vydavky, hypoteky a nakupit zradlo, nakrmit operatorv poplatkami za virtualne pripojenie ku globalnej debilite, prezut auto, hnijuce v garazi, alebo vonku.
Hodnoty ktore dnes zastavame, na nas pachaju dobrovolnu genocidu, zvolenu ako formu zivota.
Navyse novy zeleny udel, migracia do EU, drahe energie, upadok priemyslu a vseobecne prijmovych moznosti a na vrch inflacia, nam vytvaraju vyhlad do krasnej buducnosti, zaliatej slnkom, ale ani globalne oteplovanie, nas nepotesi.
Takze to, co bolo na hovno za vlady bolsevika, sa naozaj odstranilo a zmenilo sa inu formu zla. Hovori sa tomu metamorfoza. Kedze sme vysli zo spolocnosti, kde kazdy mal svoje miesto, dnes uz ani toto neplati.
17. 11. 2021   Edo
Podľa mňa sa má väčšina Slovákov dobre. Zabúda sa ale, na ďalšie veci, ktoré súviseli so socializmom.
1. v období po 68 do roku 89 sa narodilo suverénne najviac Slovákov ročne.
2. postavilo sa najviac bytov ročne, zaviedol sa plyn na varenie a kúrenie.
3. v každej dedine fungoval obchod, krčma a kostol, dnes už len kostol a dediny sa vyľudňujú. Ostávajú neprispôsobiví osadníci, ktorí znižujú ceny domov v týchto dedinách.
4. bola väčšia bezpečnosť a ľudia sa nemuseli obávať únosov a nezvestnosti detí.
5. neboli bezdomovci, žobráci a hladujúce deti.
Preto by sme mali našu spoločnosť a život v nej zlepšovať.
17. 11. 2021   M.V.
Pred socializmom sa v takzvanom ľudovodemokratickom systéme chodilo na zmrzlinu s papierovou jednokorunáčkou. Bola to taká hnedá štátovka a myslím, že štátovky obiehali až do hodnoty 5 Kčs. Platy začínali asi od 840 Kčs. Bývanie nebolo drahé, ale nedostupné. Lístkový systém na potraviny som už nezažil, ale vraj nebol núdzny. V socializme bolo mlieko za 2 koruny, ale aj za tri a aj za päť v trvanlivom obale. V telefónnej búdke sa vhadzovala jedna minca 0,25 kčs. Policajt nikoho obuškom nevymlátil, ale keby ho to napadlo nebolo to možné nikomu povedať.
17. 11. 2021   Svedok Nečasu
25 halierovou, hliníkovou mincou sa platilo aj za jednu jazdu MHD - napríklad trolejbusom č.11, ktorý chodil po Červenej Armáde (dnes Grosslingova) na Kolibu.
Vtipné je, že ten 25 haliernik užvil trolejbus, šoféra - ale aj sprievodkyňum kotrá mala vlastné sedadlo pri zadných dverách (nastupovalo sa sa smelo len tými).
Liter benzínu stál 2,60 Kčs a potom sa všetko zosralo :(
Zo dňa na deň stála jedna jazda - tým istým trolejbusom - medený päťdesiathaliernik - a roako zdražel aj miestny telefónny hovor.
Sprievodkyňa odišla do penzie a lístky začal predávať šofér - tie s čiernou potlačou dospelým a s červenou deťom.
Lenžie Diablovi to stačilo a tak sa to zosralo znova :((
Lístok na MHD už stál mosadznú korunu a toľko vyšiel aj jeden miestny telefonát.
Lístky už nepredával šofér, ale si ich cestujúci trhali a kory hádzali do pevne namontovanej kasičky sriehľadným okienkom - aby kočiš videl, ako sa ho snaží neskorší druhý ústavný činiteľ oklamať.
Ale čert stále nebolpokojný a tak prišli zšahko oklamatelné znehodnocovače a špirá neustále rastúcej ceny palív a tvrdých Spárt.
V tom smere sa nič nezmanilo ani po roku 1989 - akurat pribudli elektronické automaty, ktorá by voľakedy stálviacej než ten trlejbusj s personálom acestujúcimi.
Našťastie to Číňania vyrábajú za babku, lebo my sme to nikdy nevedeli (tak aby to fungovalo) potom nám Teslu ukradol juhoafričan Musk, ktorý vyhral aj nad triom Soros-Gates-Rotshil d :(
Asi je mimozemšťan - aj keď Alza ich zobrazuje inak.
Alebo robot - veď iste je aj Zuckerberg (stačí si pozrieť fotku a je to jasné)...
Prečo ale všetko stále zdražuje ?
Lebo Iz..el - ale mnikomu to nepovedzte, lebo to sa nesmiehovoriť :(
17. 11. 2021   Šťastný Majiteľ
ERRATA - za chýbajúce písmená sa poďakujete bezdrôtovej klávesnici fy Microsoft - mňa už nebaví to stále opravovať ...
16. 11. 2021   mimijo@atlas.sk
Ďalší hoax alebo klamstvo a vymývanie mozgov mladým . Ja som robím 89 tom v tatrách na hoteli ako údržbár . Zarábal som 900 kčs s toho som zaplatil 80 kčs za Garsónku v cene bola voda , el a kúrenie ,120 kčs za mesiac stravu pričom som mal raňajky obed a večeru zostalo mi 600 kčs na šporenie a klu dne som si mohol dovoliť a cestovať 2-3 krád do Čiech . Dnes zarábam 800 eu za Garsónku zaplatím 80 eu plus voda a el a kúrenie . A potraviny sú už podobné ako boli vtedy v niektorých sú už vyššie a kvalita sa zhoršila .
16. 11. 2021   ritchie
Priemerna mzda bola skutocne priemerna. Teraz priemernu mzdu priemerny clovek zdaleka nema.
16. 11. 2021   Lajka
Pamatate, byt v panelaku v prepocte stal 2 tisic Euro, teraz tie iste stoja 200 tisic.
16. 11. 2021   inuša
Nikdy viac,,komunistické časy,, že to tu vytahuje ty bláho:((
16. 11. 2021   stbackyzlysen
Spominam. A vobec nie v dobrom ! Vobec to neboli dobre casy ! Mozem osrat aj tie casy, aj vsetkych, ktorym je za tymi casmi luto !
1/2staršie