Názory čitateľov


Názory k článku:
Vývoj cien energií ako geopolitický nástroj: Čo sa to deje s plynom v Európe?

17. 11. 2021   abc
myslím že ani ekologická výroba energií ne vyrieši náš ekologický problém ako taký, ked bude viac ekologickej energie, tak sa bude viac vyrábať a viac spotrebovávať ??
dobre tomu rozumiem ??
chápeme o čo ide ???
15. 11. 2021   stop-ttip. org
chamtive enegeticke spolocnosti nezazmluvnili plyn na dlshsiu dobu, lebo chceli nizsie ceny a vysoke marze. Smer cien sa ale pohol opacnym smerom ako cakali, preto su dnes koncovy uzivatelia nuteni platit vysoke ucty za energie a plyn. a nepriamo za ostatne veci.
je to taketo jednoduche. Keby zazmluvnili dlhodobo, dnes sa tento problem neriesi, lebo neexistuje.
KTO JE ZA TOTO ZODPOVEDNY?
a budu vzati na zodpovednost?
LEBO BY MALI BYT
16. 11. 2021   anonym
- pre 1. časť tvojho príspevku: Áno, máš pravdu
- pre 2. časť tvojho príspevku: Áno sú zodpovední. A čo ďalej? Ako by si si predstavoval "vzatie na zodpovednosť"? Dáme ho do kúta? Vytrieskame trstenicou? Alebo vieš o nejakom zákone alebo vyhláške, ktorá by bola porušená? Ak napríklad cena toaletného papiera vzrastie za pol roka na dvojnásobok, tak isto zoberieš na zodpovednosť svoju ženu, že ten toaleťák nekúpila vo väčšom množstve dopredu?
Ad.1:
Firma typu Slovakia energy a ďalšie dve podobné "bola vzatá na zodpovednosť" tak, že jednoducho skončila s podnikaním, najskôr pôjde do konkurzu a bude už na regulačných úradoch aby dali pozor nato aby si to "vyžrali až do dna".
Ad.2.
Aproppó, aj niektoré veľké firmy, veľký zamestnávatelia , ktoré si kupujú elektrinu a plyn sami takisto kupovali iba "nakrátko" a majú problém.
Ad.3.
Ak by saj energetické firmy kúpili elektrinu vo väčšom množstve dopredu, nakoniec aj tak by cena bola taká aká je dnes pokiaľ by nedošlo k poklesu ceny.
15. 11. 2021   prelozene z new speaku
Ked niekto povie, alebo napise, o vyvoji cien, ako o nejakom nastroji, ci uz geopolitickom, alebo priamo o zbrani, tak je to zbran, alebo geopoliticky nastroj.
V skutocnosti sa jedna o podanie takeko spolocensky prijetelneho vysvetlenia, ktore zhltnu ludske zdroje bez toho, aby sa burili a vyvolavali na zodpovednost byrokratova politikov, ktori zodpovednost mali, ale ju prehajdalakali.
Problemom je najma nenazranost a neschopnost.
Dolezite momenty sa preondiali, takze vysoku cenu nielen plynu, ale vsetkych komodit, potravin, ale aj dopravy, uhlia, koksu a kazdeho prdu, musia zaplatit spotrebitelia, ktori na to bud maju, alebo enmaju.
Niektori si na to vezmu uver a zaplatia to aj z urokmi, alebo nezaplatia a zdochnu, bud hladom, alebo na ulici.
Ale stale treba hladat len take odpovede, ktore su spolocensky prijatelne a budu znamenat beztrestne existovanie zodpovednych darebakov.
15. 11. 2021   Frantisek Nahnevany
O. i. plus tzv. DPH, ktorá daňou z pridanej hodnoty ani nie je.
15. 11. 2021   anonym
tak ju premenujme na dan z obratu a nech ju platia uplne vsetci aj ti co neboli platcami DPH doteraz.
15. 11. 2021   Frantisek Nahnevany
Tzv. DPH platia v prvom rade o. i. a predovšetkým klienti, zákazníci, spotrebitelia, odberatelia a všeobecne občania.
Pod zámienkou DPH platia klienti, zákazníci, spotrebitelia, odberatelia a všeobecne občania de facto finančne vyššiu daň, t.j. daň z koncovej, predajnej ceny. A nie štátu, ale o.i. a predovšetkým firmám, podnikateľom, obchodníkom, advokátom, exekútorom . . .s.r.o., a.s., . . . A pekne natvrdo.
O. i. firmy, podnikatelia, obchodníci, advokáti, exekútori . . . .s.r.o., a.s., . . . následne poukážu do štátneho rozpočtu túto zinkasovanú tzv. DPH /tzv. daň z pridanej hodnoty/ riadne zdecimovanú.
15. 11. 2021   Obyvatel Zeme
DPH je skutočne DPH a platcovia dane skutočne platia percentá len z toho čo si k tovaru službe ... prihodili. To že sa pri DPH podvádza je iná kapitola. Nemá to však z podstatou niť spoločné.
15. 11. 2021   Frantisek Nahnevany
A pod zámienkou DPH inkasujú de facto daň finančne vyššiu, t. j. daň z ceny /sumy/ bez tzv. DPH resp. zo základu dane alebo taktiež finančne vyššiu daň, t. j. daň z ceny /sumy/ s tzv. DPH.
A následne poukážu do štátneho rozpočtu v skutočnosti finančne nižšiu daň, t. j. daň z rozdielu predajnej ceny /na výstupe/ a nákupnej ceny resp. ceny nákladov /na vstupe/.
U advokátov, exekútorov . . . je to taktiež poukázaná finančne nižšia daň, t. j. daň z rozdielu sumy odmeny advokáta, exekútora . . . a sumy nákladov alebo výdavkov advokáta, exekútora . . .
Značnú časť sumy dane tzv. DPH si koncerny, firmy, podnikatelia, obchodníci, advokáti, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . . ponechávajú.
Poznámka.
Tento podvod pôvodne die Mehrwertsteuer /Mwst./ bol vymyslený a zavedený nemeckými podvodníkmi z koncernu Siemens v rokoch 1918/1919 ako klamstvo a podvod na obyvateľstve a na štátoch vtedajšej D. R. /slovensky N. R./.
Hoci bola táto daň v Západnej Európe ostro kritizovaná, zloduchom sa ju podarilo zaviesť.
Neskôr túto podvodnícku daň prijali ďalšie krajiny v podobe /v skratkách/ TVA, VAT, IVA, BTW, FPA . . . a v roku 1992 diletanti v parlamente ako tzv. DPH na Slovensku, ale aj v Česku.
Je to podvod na obyvateľstve a v konečnom dôsledku teda aj na štátoch a na kráľovstvách.
1/1