Názory čitateľov


Názory k článku:
Novela zákona upraví STK, ale aj rýchlosť na diaľnici v obci

29. 10. 2021   anonym
Rychlost na dialnici v obci, bude zvysena bez ohladu na to, ci je to vhodne, alebo nie.
Ak na dynamickom znaceni v obci, bude staticky trvale svietit 50tka na dialnici v obci, je to z dovodu nie bezpecnosti, alebo stavu cesty, ale bude to pre to, ze tato dialnica nebude uz bez poplatku, ako mestska komunikacia.
je to dolezite, pretoze za tychto okolnosti, existuju nevysvetlitelne zaujimave precedensy, kedy mestske useky rychlostnych ciest a dialnic, niesu spoplatnene.
Otazka je, ci je mzne spoplatnit napriklad usek rychlostnej cesty, ktora uz nieje ani dialnica, nakolko nesplna atributy dialnice, konkretne medzi BA, TT.
28. 10. 2021   Nazor Z. Dawu
A že voľakedy nebolo lepšie ...
Tak - ako každý iný - ani ja neviem, kedy zomriem,ale zato viem, že nové auto, ani nový počítač si už nekúpim :(
Nový počítač (s W11) ani nové auto už totiž nie sú majetkom toho trubiroha, čo za ne vyhodí peniaze - ale službou, ktorú musí akceptovať a ktorej cieľom nie je plnenie jeho potrieb, ale jeho sledovanie a riadenie.
Ztiaľ je to iba sledovanie, ale riadenie už prichádza ...
Samozrejme to neznamená, že nové auto, či nový počítač nepoužijem - koniec koncov štát ma k tomu donúti (hlavne pv prípade smartfónov (skutočných osobných počítačov) - lebo nedovolené odpojenie od internetu a svojvoľné vypnutie smarfónu bude čoskoro trestný čin (najnovšie smartfóny sa už beztak vypnúť nedajú - vypínač síce nemajú mobily odjakživa, ale donedávna sa dali aspoň vyberať baterky - dnes sa už nedajú an z najnovších notebookov - a už aj viete prečo).
Budem však ochotný ich použiť len ako službu - veď ani holiča, či čašníka si nekupujem a zaplatím len za čas, keď využívam jeho službu (tak 2x do roka :)
1/1