Názory čitateľov


Názory k článku:
Vlády milujú infláciu a neurobia nič, aby ju zastavili

25. 10. 2021   ferdinand
Priazen ludu a po potlesku tuziacich publicistov a politikov patri inflácii. S ohladom na tieto snahy treba zdoraznit tri veci a to. Za prve inflacna resp. expanzívna politika musi vyustit v nadmernu spotrebu na jednej strane a mylne investicie na strane druhej. Vedie k plytvaniu kapitalom a k ohrozovaniu potrieb v buducnosti. Za druhe: Proces inflácie neodstranuje nutnost prisposobovaniu produkcie a realokacie zdrojov. Iba ju oddaluje a tym zhorsuje. Za tretie: Inflácia nemoze byt trvalou politikou, pretoze ked je nepretrzita, nutne koncí rozpadom penazneho systemu
26. 10. 2021   ajj
Keď si pozrieš históriu, tak zistíš, že inflácia je s ľudstvom už od nepamäti.
Väčší objem peňazí je nutný napríklad už len kvôli väčšiemu počtu obyvateľov.
25. 10. 2021   ferdinand
Inflácia môže na krátku dobu priniesť prospech uprednostňovaným skupinám, ale iba na úkor iných. Zanietenie za infláciu však neumiera. Každá generácia a každá krajina podlahne tomu istému vábeniu. Každá siahne po rovnakom ovocí z mŕtveho mora, ktoré sa v ústach premení v prach a popol. Dlhodobo prináša zničujúce dôsledky celej spoločnosti. Inflácia je trvale využívaná našimi vládami, práve preto lebo všetko zahmlieva. Inflácia je druhom dane, odraďuje od obozretnosti a sporivosti, podporuje mrhanie, hazard a beztarostné plytvanie. Vedie ludí k požadovaniu totalitných riešení. Jej nevyhnuteľným koncom je horké sklamanie a hospodársky kolaps
25. 10. 2021   Marvel Ante Portas
1) dane a odvody sú nástroj na vykostenie pracujúcich
2) zahraničný dlh je nástroj na vykostenie detí a vnúčat
3) inflácia je nástroj na vykostenie dôchodcov
4) clá, poplatky, pokuty, kolky a koncesie sú nástroj na vyskostenie všetkých menovaných.
Ostatní sa vezúna platoch politkov a trafikách pre ich príbuzných.
Navyše si občas si preilepšuia karuselovými podvodmi s DPH (ktorá bola vymyslená práve za týmto účelom), alebo inou kriminalitou.
Nič z toho nie je náhodné - je to precízne riadený mechanimus na pretiahnutie predkožiek cez hlavy tých, ktorí to nemajú možnosť urobiť (občas sa zvykne zmeniť po voľbách).
Pravdou je, že nepriama daň, nežne zvaná "inflácia" profituje aj z časového diferenciálu zvyšovania platov (lebo to vždy mešká) - ale jediný, kto to obserie naplno sú dôchodcovia, invalidi, chorí a nezamestnaní.
Na druhej strane je to správne, lebo je to tak a každý si môže za svoj osud sám - ako tvrdia všetci miliardári a ostatní Američania.
Napríklad taká firma Herz de facto skrachovala a tak teraz kupuje 100 000 vozidiel Tesla a ide stavať aj reťaz nabíjacích staníc.
Veru - aj skrachovať treba vediať - napríklad také AT&T už skrachovalo 2x a tiež si z toho nič nerobí ;)
To len sprostí Slováci, keď skrachujú - tak sú na mizine ...
25. 10. 2021   Frantisek Nahnevany
Tzv. DPH, pôvodne die Mehrwertsteuer /Mwst./ bola vymyslená a zavedená nemeckými podvodníkmi Wilhelmom von Siemens a Karl-Friedrichom von Siemens v rokoch 1918/1919 ako klamstvo a podvod na štátoch vtedajšej D. R. /slovensky N. R./.
Koncern Siemens /zal. 1847/ sa stal úspešným a boli na neho uvalené vysoké dane.
Postupom rokov dedičia, majitelia, šéfovia špekulovali ako sa vyhnúť priamej platbe vysokých daní.
Bremeno dane bolo prenesené na zákazníka a navyše značná časť sumy dane der Mehrwertsteuer /Mwst./ zostala spoločnosti Siemens.
Hoci bola táto daň v Západnej Európe ostro kritizovaná , zloduchom sa ju podarilo zaviesť
Neskôr túto podvodnícku daň prevzali iné krajiny v podobe /v skratkách/ TVA, VAT, IVA, BTW, FPA . . .
V roku 1992 podvodníci v popredí s ing. Beátou Jarošovou, PhD. podhodili parlamentu tzv. DPH a diletanti na Slovensku a v Česku to schválili.
Tzv. DPH je neblahým dedičstvom z čias D. R. /slovensky N. R./.
26. 10. 2021   apoliticky
no a ty nei si sprosty slovak ?!...co si ty trulo ?...nemec...anglica n...pisuci po slovensky ?...si uboziak a dusevny mrzak ked osieraš vlastny narod !...si hnida a nic viac !
25. 10. 2021   bob
Mne skôr pripadá, že vlády infláciu nemilujú, ale neostáva im nič iné, ide o predposledné štádium pred hyperinfláciou a krachom. A ide ozaj o pomalý proces, rímskej ríši to trvalo 200 rokov, pravda, bola iná doba. Záver bol ale rýchly. z novej doby poznáme skôr iné dramatické udalosti - výmeny peňazí - aj keď samozrejme sama výmena nie je nič zlé, zlé sú len sprievodné opatrenia ako nečakaný zákaz nakupovania, rozličné pomery výmeny peňazí (niekto 1:5, niekto 1:100).
Že príde inflácia, bolo jasné už dávno, vtedy keď zvyšovali platy štátnym zamestnancom, policajtom, vojakom, o 300 €. Práve oni by mali chrániť bohatú vrstvu pred sprievodným znakom inflácie a krízy - nepokojmi.
25. 10. 2021   Frantisek Nahnevany
Tak je to. Napríklad RTVS ani TA3 toto neprinesú. Ani napríklad HN.
26. 10. 2021   anonym
Štáty sú zadĺžené, vlády by sa ešte chceli viac zadlžovať.
Inflácia umelo znižuje zadĺženie dlžníkov a teda aj štátov. Preto sú politici teraz spokojní.
.
Ale tak ako píšeš - dočasu.
25. 10. 2021   ROBO
Podľa mňa si teraz v roku 2021 všetky vlády brucho mastia. S takou parádnou infláciou určite ani nerátali.
25. 10. 2021   coach
Len k lodnej doprave prečo šla hore. Konflikt medzi Čínou a Austráliou, kvôli corone. Čína odmietla uhlie, rudu z Austráli a dovážala ju z Južnej Amerike s lodami s tretinovou kapacitou. Preto išli ceny hore. Plynu je vraj dostatok, len v Europe bude chýbať 70 mld. m3 oproti vlaňajšku.
25. 10. 2021   Frantisek Nahnevany
Prečo by ju mali zastaviť keď ju milujú ?
1/1