Názory čitateľov


Názory k článku:
Žijeme v ekonomike chaosu, dá sa to ale ukončiť

20. 10. 2021   Ticho po búrke
Jediné riešenie je skončiť s kovid agendou a brať to ako sezónnu chrípku. Lenže to nik nechce dopustiť, lebo by prúsery nemohli skryť za to čarovné "lebo kovid". Dnes niekto spreneverí peniaze klientov, ale dôvodom nie je morálne a nezákonné pochybenie konkrétneho jednotlivca. Dôvodom je chrípka. Ta za všetko môže. Akože.
20. 10. 2021   Fero
da sa to ukoncit. netlacit ziadne nove peniaze, nerozdavat peniaze za nic a na dlhy zdvihnut urokove sadzby.
20. 10. 2021   bob
V minulých časoch vlády riešili problém s existenciou neproduktívnych (nadbytočných) ľudí v časoch krízy rozdávaním stravných kupónov - žobračeniek - prostredníctvom ktorých mali títo ľudia zabezpečené prežitie. Vždy som sa čudoval, prečo to neriešia takto aj súčasné vlády, ale potom som si uvedomil, že v časoch fiat peňazí nemusia byť žiadne žobračenky, pretože ich funkciu vlastne plnia súčasné "peniaze" v plnej miere.
Hlavnou spoločnou črtou je, že majú dočasnú platnosť - tak ako žobračenky platili do konca určitého obdobia (mesiaca, roka) tak aj súčasné peniaze platia pár rokov a potom ich hodnota sa stráca.
20. 10. 2021   QE
Mne to pripadá ako cielená likvidácia spoločenského systému. Dlhy sú nesplatiteľné, tak to treba doraziť. A ešte kým to padne presunúť čo najviac majetku más do rúk vyvolených. A potom nechať okradnutú masu nech sa vytlčie navzájom. Len čo potom až to padne? Budú nový systém tvoriť tí istí čo zničili starý systém?
20. 10. 2021   anonym
V článku autor zrozumitelne vysvetlil že cieľom je obmedziť spotrebu a nie spoločenský systém. Čo potom ... anarchia a mocenské vákuum, to je cesta do pekla! Už aj samotný pápež prosí v mene Boha aby technologické firmy zastavili využívanie ľudských slabostí, ktoré potom nasledne vedú k šíreniu konšpiračných teórii.
S jedným ale súhlasím keď obmedzenie spotreby tak plošne a na všetkých úrovniach bez rozdielu a nie že VIP (vyvolení) sú nedotknuteľní a namastia si pritom mešce. Ja pre moje fungovanie nepotrebujem žiadneho VIP v nejakom parlamente, potrebujem skôr remeselníka, ktorý mi pomôže pri rekonštrucii domu / bytu :)
20. 10. 2021   cyklista
Da sa to vratit, staci zrusit zelene obmedzovanie a zacat stavat cisticky prostredia.
20. 10. 2021   anonym
Nakoniec to ukoncit moze kazdy.
Staci na to 1-2m silnejsej snury, alebo spagatu.
20. 10. 2021   hafan
len aby tu snuru nechceli ludia pouzit na inych a nie na seba ...
20. 10. 2021   anonym
BUDE DOBRE!
1/1