Názory čitateľov


Názory k článku:
SSE vyzýva riešiť problémy inštitútu Dodávateľa poslednej inštancie

14. 10. 2021   anonym
Je to velmi jednoduche, parazitny operatori, mali nakupenu a fixovanu elektrinu, alebo plyn, za nizssie ceny.
Ich ziskspocival v modelovom podniku typu "lietadlo"..
Teda prevazne v dobrej viere, ze naplnia cenovy slub, pre koncovych spotrebitelov, avsak nepocitali z neprimeranym vykyvom ceny.
Ani neboli poisteny, nieje to totiz mozne, pri podobnom modelovom podniku.
dodavatel poslednej instancie, je vlastne blbec, ktory musi vdaka svojej naivite nielen podporovat lietadla, ale aj prebrat pasazierov, co na sa na nich vykaslala ich prepravna spolocnost.
A to stoji peniaze.
Logicky by mali tych klientov, co sa na nich vykaslal ich dodavatel, logicky vypnut, nie ich skusat vyzmykat, alebo prehodit problem na inych dodavatelov.
14. 10. 2021   anonym
Doplním ťa:
spoločnosť typu lietadlo zrušením licencie (ešte pred samotným skrachovaním firmy) môže zarobiť oveľa viac ako špekulovaním s cenami za účelom predaja elektriny koncovým spotrebiteľom. Aj keď sa dá predpokladať, že nakupovali elektrinu hlavne na spotovom trhu, určite mali nakúpenú nejakú elektrinu aj na dlhodobom trhu.
.
No a teraz si predstavme, že elektrinu, ktorú nakúpili za 45€/MWh v máji a ktorá bola určená pre konečných spotrebiteľov, zrušením svojho podnikania túto elektrinu už nemusia dodať tým konečným spotrebiteľom ale môžu ju dnes v pohode predať s 250%-300% maržou.
.
Mne pripadá ukončenie ich biznisu ako čisto účelové.
.
Je to presne to isté ako keď developer predá byty vo výstavbe priemerne za 100tis.€ byt a keď sa byty dokončia a developer zistí, že by tie byty mohol predať za 200tis.€ byt, tak rozviaže zmluvy s pôvodnými záujemcami a byty predá novým záujemcom so 100% navýšením.
14. 10. 2021   bob
Aj ja ešte doplním.
Postihnutí aj tak budú nakoniec súčasní klienti SSE, medzi ktorých SSE rozráta stratu v najbližších budúcich obdobiach.
Solidarita musí byť ! Pripomína mi to keď zodpovední otcovia rodín musia zo svojich daní platiť náhradné výživné za nezodpovedných otcov.
A ešte z toho vytĺka politický kapitál štát, ktorý sa hrá na záchrancu.
1/1