Názory čitateľov


Názory k článku:
Rodičia sporia deťom 15.000 až 25.000 eur

13. 10. 2021   majka
Nikto detom nespori. O deti sa starame ako najlepsie vieme, ale sporit urcite nebudeme.
5. 10. 2021   xxx
Reálna inflácia je dvojciferná a vyzerá, že tká bude aj najbližšie roky vďaka nekrytým peniazom centrálnych bánk
5. 10. 2021   apoliticky
Sporenie je v dnesnych casoch o nicom !...nasporia detom 25.000 za ktore si o 10 ci 15 rokov pri sucasnom tempe inflacie kupia mozno bicykel...
5. 10. 2021   Dig
aj áno, ak uvažujeme elektrický, odpružený a karbónový :) ;)
4. 10. 2021   Vlko
Najlepší spôsob ako pomôcť deťom je zabezpečiť im kvalitné vzdelanie.
5. 10. 2021   Dig
jednoznačne, vtip je ale v tom, že žiadne veľké investície netreba, dieťa treba naučiť hlavne samostatne sa učiť, samostatne hľadať informácie, prednášok aj zo Standfordu je mraky.
4. 10. 2021   M.V.
Takto sa to nehrá. Rodičia musia investovať sami vo svojom mene k svojmu zisku aj ku svojej škode lebo za 25 rokov sa toho stane veľa s rodičmi aj deťmi. Ak by sa rozviedli je to pravdepodobne bezpodielový majetok manželoiv a nie detí a keby mali spoločnú vkladnú knižku a rodič zomrie všetko sa musí dať do dedičstva z ktorého sa musia vyrovnať aj dlhy. Banka to zablokuje. So svojim úspechom potiahnu aj deti, a preto nejaké sporenia pre deti je už len taká zvyková formulka.S mizernými 30 eurami sa život nevyhrá. Vkladné knižky na drobné sporenie už asi banky neposkytujú a ak áno tak bezúročné, sporiace podúčty k bežným účtom už iba komplikujú život s výškou denného výberu, ktorý banky redukujú a čakajú, že sporiteľ sa dostane do debetu, úrok je 0.01% pred zdanením. Fondové investovanie predpokladá väčšie sumy na začiatok, poplatky a každodennú starostlivosť o investíciu. Ak by mali manželia 2-3 skromné deti tak im ťažko našetria každému na strechu nad hlavou alebo zahraničné štúdium, ktoré aj keď je perspektívne, nezaručuje samo o sebe v podstate nič lebo je to iba možnosť aj tam končí veľa študentov s dlhmi, ktoré nedokážu splácať. Každý musí hrať za seba a aj tie deti sa presvedčia, že tí starí nesedeli na úžasne teplých miestach a ani v socializme nič nebolo zadarmo iba úmerne k platom a zdá sa, že potrebujú takú školu života, ale aj rodičia, aby neboli prekvapení, keď deťom zabezpečia vzdelanie, byt aj auto, že ratolesť si to bude vážiť, veď keď ju/ich/ mali bola to ich povinnosť.
1/1