Názory čitateľov


Názory k článku:
Nord Stream 2: Hodnota nemecko-ruskej spolupráce

8. 10. 2021   Frantisek Nahnevany
S dovolením poznámku.
Z nepochopiteľných príčin sa momentálne nezobrazujú moje pravdivé príspevky František Slovák ohľadom tzv. DPH a nie iba tieto na stránke Topky.Sk Domáce.
Takže azda neskôr.
9. 10. 2021   Frantisek Nahnevany
Vďaka. Po približne štyroch hodinách bola porucha odstránená.
8. 10. 2021   KoVo
Vraj : "...obe krajiny si navzájom spôsobili dve svetové vojny..." Tak toto mohol napísať ignorant histórie, alebo úplný hlupák, príp. vedomý prekrúcač dejín. Rád by som od neho počul ako sa to stalo, že si "návzájom spôsobili" !
8. 10. 2021   Zelený Velociraptor
Možno by bolo zaujímavé pripomenúť, že Slovensko energeticky visí na Brežnevových rúrach s plynom a ropou, ako aj vagónoch s uránom pre atomky.
Uhlie je dávno vyťažené a vodné elektrárne sú síce obrovské (v porovnaní s atomkami), ale moc energie nedajú :(
Zelení psychopati síce veria vo fotovoltaku, či vrtule - tí, čo si už fotovoltaiku nakúpili však u trpko vedia, že je to o ničom (keď slniečko svieti, tak je elektriny privela, ale v zime treba vyliezť na strechu a svietiť na tie drahé panely baterkou ...
A kto ich nečistí, ten nepotrebuje ani zvýšenú oblačnosť.
Baterky to možno raz vyriešia, ale skoro všetkých, čo mali na cenu tých dnešných už pobrala NAKA a zvyšných to zrejme čaká na jeseň a v zime :(
Čo sa týka vodíka, stačí si pozreiť ceny palivových článkov (30 až 100 tisíc Eur pre domácnosť) a už ani netreba nikoho strašiť výbušnosťou, či problematickou skladovateľnosťou (tzv. "nízkotlakové" nádrže na vodík potrebujú v skutočnosti vyšší tlak, než je v atómovom rekatore a tankovanie aj vyprázdňovanie potrebuje zahrievanie a chladenie, ktoré možno spotrebuje viac energie, než z toho vodíkového zázraku vyjde na konci)
A ako to skončí ?
Nuž tak, že sa tu bude predávať dobré - lebo americké - ukrutne drahé "zelené" uhlie, "zelená" ropa, "zelený" plyn a možno aj "zelený" kysličník uhličitý - a EU odmietne červené suroviny, podobne ako odmietla červenú vakcínu proti Covid-19.
Lebo "dobro a zlo musia zvíťaziť nad láskou a nenávisťou" (alebo to bolo nejako inak ?)
13. 10. 2021   max
Slovensko má energiu v podzemí ako Island , v podstate by sme boli energetický nezávislí s tým čo už máme aj vysoko nad naše potreby.
tam treba investovať ako teraz sa rieši Prešov geotermálnou elektrárňou
8. 10. 2021   Lubos
Toto je nočná mora Anglosasov. Aby sa Nemecko nedalo dokopy s Ruskom. To by bol koniec svetovej nadvlády USA a Veľkej Británie.
9. 10. 2021   Petrik2
Doporučujem prečítať si knihu Veľká šachovnica od Brzezinskéhoz r. 1990. O.i. tam uvádza, že Američania ak nechcú stratiť svet, musia za každú cenu zabrániť vytvoreniu línie Nemecko, Rusko a Čína.Hovorí,že kto ovládne Euroáziu ovládne tzv. svetový ostrov a tým pádom celý svet
8. 10. 2021   Marshall
Nemci a rusy maju v pazi celu europu. Toto je len dalsi dokaz o tom, ze nemci a rusy sa dohodnu - a zbytok zaplace. Pakt Ribbentrop - Molotov - ci Nord Stream, je evidentne rozdelenie moci a vladnutie nad europou. A ked bude zle - dobre bude aj pomoc USA.......nieco ako Lend-lease ci Marshallov plán
8. 10. 2021   anonym
Životné podstatné meno je: Ruší s veľkým R a mäkkým i.
8. 10. 2021   anonym
Správne je Rusi
8. 10. 2021   Dig
Píšeš hlúposti aj Nemecko potrebuje trh EU, takže len zbytočne strašíš, a čo sa týka plynu ten je len dočasným riešením, pretože idú odstavovať staré atómové elektrárne.
8. 10. 2021   Marshall
o akom trhu to rozpravas ?????
vsak nemecke ci zapadne vyrobky su aj v rusku, aj ked rusko zdaleka neni v eu.....
Nemecko potrebuje ostatne staty tak maximalne ako lacnu pracovnu silu - nic viac !Vsak vw tiez ma svoju fabriku na auta v rusku - mercedes tiez ....atd...
Ty si tak naivny, ze nemecko potrebuje aby bol niekto v EU kvoli trhu ????????
8. 10. 2021   anonym
Hodnotu Germansko/postbolse vickej rusi, pocitime v nasich penazenkach este mnohokrat.
Zaplatime cely nordstream I a II, zo svojich penazi, aj z urokmi a sankciami USA.
8. 10. 2021   Dig
Zase ďalšie strašenie, čo vás ľudia už nebavia hazardné hry? Keď tu otravujete.
9. 10. 2021   Petrik2
Z tvojho brechania vidno, že o ekonomike a obchode s komoditami nemáš ani "ánung".
9. 10. 2021   Petrik2
Táto odpoveď patrí "anonymovi".
9. 10. 2021   Frantisek Nahnevany
Napríklad die Ahnung o ekonomike a obchode je nasledovná: Tzv. DPH daňou z pridanej hodnoty ani nie je.
1/1