Názory čitateľov


Názory k článku:
Na požiadanie o mladomanželský úver na bývanie od ŠFRB ostáva päť dní

26. 9. 2021   anonym
Je to diskriminacia, pretoze mladomanzelia, mozu mat vzhladom na vek starnucej generacie Husakovych deti dnes v priemere viac, ako 45 rokov.
Ludia mladsi ako 30 rokov, su velmi vzacny ukaz, nakolko po roku 1989, sa okamzite CSFR, neskor SR, aj CR prepadla do vymieracej faze, kedy pocet novonarodenych deti, klesol pod uroven beznej smrtnosti.
Okrem ineho, prevazna cast a to naozaj prevazna cast ludskych zdrojov, narodenych po roku 89, {nie etnik mnoziacich sa na plne davky} odisla do zahranicia, koli nedostatku prace. Treba si uvedomit fakt, ze ti, co sa narodili po roku 89, zazili vesele detstvo, plne zvlastnych zmien v spolocnosti a v case ich vstupu na trh prace, teda v rokoch 2005/2010, tuna vladlol chaos a velmi vysoka nezamestnanost, najma po krize 2008. Ak teda chceli prezit, ti ktory nemali potrebne zazemie, ale zivili sa pracou {nie na poli a zahumienku} odchadzali doslova masovo.
V pomere k celkovej populacii SR, okolo 5mil obyvtelov, sa jedna zdanlivo o male % ludskych zdrojov, je to nieco malo cez 200tis ludi, ale je to cislo, ktore znamena viac ako 60% populacie narodenej po roku 89. A to boli ludske zdroje prevazne vystudovane a pracovne schopne, tradicne zamerane nielen na pracovne miesta z nizkou pridanou hodnotou, ale o ludi z vyssim vzdelanim a generacnymi navykmi na vysoke pracovne nasadenie a schopnostami, ktore sa uz dnes prestavaju vyskytovat.
A toto zdanlive "cislo" chyba na trhu prace dnes viac, ako mozny migracny priliv lacnej pracovnej sily.
26. 9. 2021   anonym
Obrovskou chybou bolo, ze nasa kolonia sa kludne zbavila tychto ludskych zdrojov, pretoze zvysok ktory ostal, tvoria menej schopny, obvykle mamahotelovy, alebo zauverovany hypotekarny otroci.
Takato masa tvori opat nizku pridanu hodnotu a zvysok starsej populacie husakovych deti, uz starne prilis rychlo, aby dokazal zvysovat produktivitu prace. Nieje to tym, ze by Husakove deti neboli schopne osobnostneho rozvoja, ale je to dane mentalnym a fyzickym opotrebenim casti populacie, ktora prechadza zo stredneho, do neskorsieho stredneho veku a tieto ludske zdroje sa postupne vyraduju opotrebenim, smrtou, alebo zmenami na trhu prace, ktora ziada prave tu cast chybajucej generacnej vlny, ktora mala nahradzat "Husakove deti".
Tak sa prerusuje kontinuita.
Problemy netvorili len slabe pracovne prilezitosti v rokoch prichodu na pracovny trh, generacie 1990/1999, ale celkovo slaba populacia, pretoze v 90tkach nebola vyznamnym prvkom ani kopulacia.
Problem "ustajnenia" preniesol stat na ludske zdroje a zbavil sa tak nutnych investicii do bytovej vystavby a neviditelna ruka trhu, sa tak prejavila v slabej porodnosti.
Co vtedy nedokonala ekonomia, dnes uz riesi sexualna dezorientacia a preferencia alternativnych sexualnych zvazkov, najma sodomickeho charakteru, ktora neplodi potomstvo.
Imigracia je vtip, pretoze imigrant ma rovnaky problem, ako povodny obyvatel, nakolko za pracu ktoru vykonava, si musi zaopatrit rovnake existencne minimum, ako povodny obyvatel. Co ho vzhladom na povod, odsuva od cerpania uverov a hypotek, mimo ine aj od zalozenia rodiny a plodenia novej generacie deti.
1/1