Názory čitateľov


Názory k článku:
Za ekonomický neúspech Nemecka môže aj opatrnosť Merkelovej 

26. 9. 2021   Adam
Horným 10 000 uý zarábať Miliony Nestačí treba viac.Kedy budú mať dosť?
26. 9. 2021   anonym
Problem Germanie, sa objavil opat po dlhych rokoch spanku a to je realizacia extremizmu a fanatickej viery v nejaku zazracnu cestu, ktora zmeni svet.
Kedysi to bol nacizmus, ako hnacia paka a motor, ktory skoncil tak ako skoncil. Ako bonus, boli tusim nejaky mrtvy.
Green deal, to je dalsia forma, najma v podobe ekoterorizmu, ktora hybe ekonomikou a nici vsetky tradicne priemyselne odvetvia a nici aj ludske zdroje vysokymi cenami energii, ale zaroven likviduje aj pracovne miesta.
Ak sa tieto ideje a myslienky, realizuju prilis fanatickym sposobom, pod velkym tlakom, zase budu z toho nejake obete.
Tentokrat nezomru na bojisku, alebo v plynovej komore, ale obete budu chudobnejsie a smutne z vyvoja, ktory sami podporovali a konali pre jeho relaizaciu.
..
Skuska spravnosti, bude pravdepodobne asi taka, ze tak ako Dolfi, sa spoliehal na zazracne zbrane, ktore v podstate mal, ale nevedel ich spravne vyuzit, pretoze z prudovej stihacky, spravil bombarder, alebo z rakiet spravil teroristicku zbran, ktora nemala ucinok ziadany.
Rovnako aj pri green delae, sa zacnu najprv hladat zazracne riesenia, alebo sa politicky ludske zdroje budu presviedcat o nesmiernej odvahe a potrebe bojovat za tento ideal a zacne sa hovorit o zazracnych rieseniach, vzniknutej situacie.
Pravdepodobne sa budu modlit k jadrovej fuzii, Bohu vetra a slnka, najdu mozno zas starohgermanske runy a druidi budu posvecovat kazdy veternik a kazdy meter solarneho panelu.
Ked toto sialenstvo, dokazalo obetovat bezuhlikove jadrove elektrarne, stal sa na zaciatku omyl.
Pretoze logicky najprv sa mali zbavit uhlia, az potom jadrovej energie.
Problem je v tom, ze uholny sektor, zahrnuje velke mnozstvo pracovnych miest, avsak tieto uz roky nema a nechcu obsadzovat ludske zdroje z Germanie, takze maju lacnu pracovnu silu z PL, CR, SR, plus import uhlia z Ciny a australie, navyse na uhlie, je naviazany cely oceliarsky zazrak. Pretoze bez uhlia nieje koks, ani pecny plyn, ani zelezo.
Kdezto jadrove elektrarne, maju oproti uholnej lobby, ovela mensi podiel zamestnancov a vyzaduju ovela vysiiu kvalifikovanu pracovnu silu, na obsluhu a udrzbu, navyse je problem aj z palivom, ktore sa uz v Germanii nevyraba, ani neprepracovava, ani netazi.
Kedysi Po zjednoteni Germanie, mali cely spracovatelsky priemyse, pre vyrobu jadroveho paliva doma, zapadnym germancom, padol ako dar z nebies, cely dederonsky komplex, vybudovany z penazi sovietskeho zvazu a bol najmodernejsi na svete, a aj velmi cisty.
Takze prve zmienky o hladani zazracneho riesenia, ktore este nemaju, alebo moznosti su neoverene a neiste, bude pravdepodobne potvrdenim zleho green delau Germanie.
V podstate sa to uz dnes deje, spoliehanim sa na zelenu energiu.
26. 9. 2021   Vlado
Zelený Komunizmus pretláčaný Europskou úniou? Toto tu chceme? Dotovať Nerentabilnú a Neefektívnu zelenú Energiu? Platiť za Elektrickú energiu viac aby sme mohli z toho Dotovať Slnečnú energiu? Vymynenit Jadrovú Energiu za nestabilnú a nespoľahlivú Slnečnu a Veternú? Ako bude priemysel Fungovať na Nespoĺahlivej dodávke Energie? Veď je to Choré a zvrátené.
26. 9. 2021   robonoris@gmail.com
O akom uspechu nemecka konkretne hovorime, su ekonomicky v prdeli tak ako v 39,vsetko ostatne je zasterka, pri zivote ich drzi len eu a ich kolonie,ako slovensko ,ak by toto padlo to by sa zacali diat veci az by sme sa vsetci divili
26. 9. 2021   dino
Dôležité je, s kým sa Nemecko porovnáva. Je úspešnejšie ako a je neúspešnejšie ako. A to v tom článku chýba. S kým sa Nemecko porovnáva? A dôležité je taktiež čo sa porovnáva. Výpovedná hodnota článku je dna velka 0.
1/1