Názory čitateľov


Názory k článku:
Dopravu vodíka z Ukrajiny na západ má zabezpečiť „vodíková diaľnica“

23. 9. 2021   Ajtaksa Uvarite
Vodík nie je zemný plyn. Molekuly vodíka sú najmenšie zo všetkých známych. To znamená, že vodík bežnou izoláciou proste "prefučí". "Prefučí" dokonca gumovou hadicou - aj keď nie je deravá (bežná guma je príliš "riedka") Zváračí, ktorí zvárajú vodíkom, dobre vedia, čo je to za kriváka. keď v Duslo Šala prvý krát zriadili vodíkové hospodárstvo (ešte za komančov) - a učili sa s vodíkom robiť - tak im to drblo tak, že to výrazilo okná 20km ďaleko. Pritom somotný vodík horí prakticky neviditeľným plameňom - nejaké svetlo vidno, len keď je značistený. Lítiové baterky vám horia, vodík bude vybuchovať - a to len skrz to, že pár totálne vymetených idiotov - bohužiaľ niektorí aj s akademickými titulmi - je presvedčených, že globálne otepľovanie sa dá zabrzdiť. A pritom nevedia zastaviť ani bezvýznamnú sopku, tuctový hurikán, či zanedbateľné tsunami. Priotm globálne otepľovanie je "tlačené" silami, ktoré možno aj milión násobne prevyšujú silu všetkých sopiek, hurikánov a tsunami, čo na tejto planéte kedy boli ... Ale: "poručíme větru, dešti !"
23. 9. 2021   Emisne Povolenky
Jediný, kto v tejto džamahírii správne pochopil význam globálneho otepľovania - vypiekol s politickými partnermi a riadne sa nabalil - je pán Slota. Ale však dialóg Počiatka s Trnkom ste počuli všetci akurát ste tak sprostí, ako Trnka, takže ste nič nepochopili :(
23. 9. 2021   stop-ttip. org
presne podobné som chcel napísat.
este by som dodal, ze nie nadarmo je vodik viazany v autách na vodikovy pohon...nie je to plynny vodik, aby neexplodovali.
to vo vedeni firiem nie je jeden co by im to vysvetlil?
cez kovové aj plastové potrubia im to vyfici, bude sa tvorit neviditelny vodikovy oblak okolo nich a potom staci iskra...
27. 9. 2021   dusoruso@gmail.com
Nerob zo seba idiota ! Kedy to v Dusle drblo , že 20 km vyletetli okná ?
Zváranie vodíkom ? To je aké zváranie , drbenko ?
23. 9. 2021   anonym
Neviem z coho chce Ukraina vyrabat vodik, ked este nezaplatila za ddavky plynu, ani Rusku, ani EU.
23. 9. 2021   anonym
zaujimave
23. 9. 2021   Ježiško
A ukrajinci budú ten vodík vyrábať spaľovaním uhlia na Donbase. Ekologia jak hovado. Ale hlavne že v Nemecku už pôjde o čistú energiu. Splodiny vetry aj tak zavejú do Ruska, a teda sa takto aspoň ukroši pomstia za Krym. Hlavne že EU splní klimatický cieľ.
23. 9. 2021   Jozef
Koridor so starými rúrami by mali. Ešte kto im dodá vodík. Na jeho výrobu je potrebné veľké množstvo energie ktorú Ukrajina nemá. Veď nevedia ako prežijú nasledujúcu zimu.
23. 9. 2021   G.S.
Akože nemá? Obyvateľstvu elektrinu zdražia natoľko, že to nezvládnu a energie bude habadej. Mikloš s Dzurindom ako poradcovia ich ešte presvedčia, že je to len pre ich dobro a natruc Rusku. Tak ako bránia nevyplácanie dôchodkov "na okupovanom území". Vraj nie sú peniaze ,ale na zbrane na ostreľovanie tých dôchodcov sa našli rýchlo. A nejaký nový černobyľ v neudržiavaných elektrárňach nikoho v Nemecku zatiaľ netrápi. Veď ani ten starý sa ich veľmi nedotkol, tak aký stres?
1/1