Názory čitateľov


Názory k článku:
SaS predstavila ústavný návrh zákona o dôchodkoch, hodnotili ho aj odborníci

23. 9. 2021   Liliana
Myslim, ze ked Europsky sud povie, ze presunutie do garantovanych fondov treba odskodnit, budu tak musiet urobit. Otazne je, ci tie uroky po rokoch nebudu tlacit krajinu az do defaultu.
22. 9. 2021   peg
To, čo je okolo nás je teda etalón funkčnosti. Potom by nemal byť problém s dôchodkami, ani s predlžovaním veku nároku na ich poberanie´. Prosím menujte ešte jednu krajinu, ktorá pri cca 5,5 mil. obyvateľov, živí cca 13 tis. ľudí na ministerstvách, desaťtisíce v obecných a mestských zastupiteľstvách, okresných úradoch , VÚC ´polícii a p. My všetko, čo vyrobíme, potrebujeme aj predať ? A čo napr. taká potravinová bezpečnosť. Sme sebestační? Mám dojem, že ak týždeň prestanú kamióny zavážať reťazce a veľkosklady tovarom zo zahraničia, žiadnu reformu dôchodkov už potrebovať nebudeme.
22. 9. 2021   peg
Otázka na Sas: Je slobodné a solidárne ,ak v spoločnosti iba časť populácie musí robiť, resp. vytvárať HDP, platiť dane a odvody na svoje budúce dôchodky ? Popri tom musí celoživotne kŕmiť vyše 500 tisíc neproduktívnych byrokratov v štátnej a verejnej správe a ďalších vyše 500 tisíc inak marginalizovaných. Kedy plánujete predstaviť ústavný návrh zákona o všeobecnej povinnosti podieľania sa na tvorbe HDP tohto štátu ? Povinnosti pre všetkých, ktorí čerpajú a v budúcnosti budú čerpať jeho prostriedky. Čo by nasledovalo v prípade, ak by pracujúca mlčiaca menšina začala žiť spôsobom tých druhých ? Požičali by sme si ? A kto by to splatil ?
22. 9. 2021   anonym
Štátna správa má 70-90000 zamestnancov, obecné úrady sú niečo iné, nevoľte ich a verejná správa sú školy, nemocnice ... Tak čo z toho nie je potrebné? Tam sa nepracuje? Koľko sa dá vyrobiť, aby sa to aj predalo? Prečo tá takzvaná mlčiaca menšina mlčí a nežije v súlade so sebou? Lebo sa nechala naliať na stavbu domu a päť detí? Nech hodí nejaký nápad, ale bez spoločenskej nadstavby žiaden model nebude funkčný.
22. 9. 2021   anonym
Reverzna inkluzia, nieje mozna, je to asi o tom, ze ak by nas skutocne obohatili etnika, ktore sa mnozia na plne davky, naucili by nas zit podla pravidiel osad a verejnych taborisk, stavat pribytok na cudzich pozemkoch, neplatit dane, nepracovat a zivit sa ziadanim davok a drobnymi kradezami, mame tu nieco ako Kandahar, alebo malicky afganistan, prisli by nas oslobodit a dodavali by nam humanitarnu pomoc, aby sme neutekali a neziadali o azyl niekde v Germanii, alebo Rakusku.
Je celkom mozne, ze by nas radsej spriatelene vojska NATO, prisli humanitarne vymbordovat, ako dovod by bolo uvedene/ sirenie nebezpeceneho virusu SOPR/COv SR/ SOPR// sialeny odpor k praci.
1/1