Názory čitateľov


Názory k článku:
Nezdravé potraviny: Prečo sa veľké spoločnosti zameriavajú na krajiny so strednými príjmami

20. 9. 2021   zazka
No ale čo sme teľatá??? Tak si vyberem, čo je pre mňa zdravé a hotovo. A vyhovárať sa na marketing veľkých spoločností je výhovrka pre deti. Čo to rvú do úst, či čo?! Veď to nekúpim a finito!
21. 9. 2021   anonym
Ono je to trochu inak.
Nielenze nekupis, ale nemas v podstate na vyber, len rozne typy zla a rozne formy odpadu, inak zabalene. v pripade ze zas zavru hranice, budes kupovat plny kosik toho, co ani nepotrebujes, len aby bolo doma.
21. 9. 2021   ROBO
Presne ako hovoríš....v podstate nemáme na výber. Tých skutočne zdravých potravín je tak málo, že treba vynaložiť veľké úsilie, aby sa našli. A tiež tie zdravšie veci väčšinou nechutia tak dobre, takže nie je po nich taký dopyt, a po čase ich väčšinou prestanú predávať.
20. 9. 2021   anonym
Rovnako ako nezdrave potraviny, mozeme menovat aj nezdrave uvery, ktore tlacia nadnarone bankove domy, do krajin, kde zije dostatok pracujucej chudoby, pretoze ich presvedcia, aby sa stali hypotekarnymi otrokmi, alebo zauverovanymi exekuentmi.
Tento trend sa da vidiet aj inych aspektoch zivota, kde pre "odlisne chutove a kulturne navyky" su rozne dynamiky ekonomiky, odmenovania, alebo zdanovania.
Preto sme v podstate len dominium, alebo protektorat, co nevylucuje clenstvo v Europskej unii.
20. 9. 2021   ROBO
Poslednú dobu mi to pripadá, ako keby NESTLE, UNILEVER, MONDELEZ a ostatné podobné kolosy tu boli len na to, aby preriedili nadbytočnú populáciu. Lebo to už ani nie je možné, čo za srajdy dávajú do tých svojich výrobkov. Okrem iného 90% ich výrobkov obsahuje palmové tuky, a podstatné množstvo z týchto výrobkov obsahuje nebezpečné transmastné tuky, ktoré očividne zabíjajú...mŕtvice, infarkty, ktoré sú najčastejšou príčinou úmrtia vo vyspelých krajinách sú práve dôsledkom ich prílišnej konzumácie. Dezoláti síce tvrdia, že príčinou infarktov a mŕtvic je očkovanie :D, ale to nie je pravda, táto situácia je tu už desiatky rokov, a je štatisticky dokázaná(kardiovask ulárne ochorenia - píše sa o tom už veľmi veľmi dlho).
20. 9. 2021   anonym
Tých "Dezolátov" si nabudúce v príspevku odpusť, a bude Ti odpustené...
20. 9. 2021   anonym
Pretoze ultraspracovane potraviny od Trikatela /kridylko nebo stehynko/ su jedna z dolezitych foriem zotrocenia obyvatelstva a to nielen ludskych zdrojov, ale aj povalacov a mnozicov na plne davky.
Potom bud kapu od obezity, alebo slapu ako vevericky v kruhu v posilovni.
Ti co sa zivia tazkou pracou, obvykle nemaju cas na rychle obcerstvenie, ale ked ho ja zjedia, obvykle ho vyprdia a nestlstnu z neho, avsak zdravotne problemy sa objavia hned na zaciatku, takze tuto stravu eliminuju.
Banik a ani hutnik, nebude jest mekdonald a ani slopat coca skodu, ani pepsi.
Slopu vodu a pivo, jedia bocik a su spokojny.
Nedoziju sa ale moc dlho, pretoze su opotrebeny tazkou pracou.
Ludske zdroje v opanspace sa doziju vela, relativne, ale ak ich nezabije doprava, stres a adrenalinova zabava v mladosti, obvykle umru vo vyssom veku, ked rozpustia svoj majetok, za lekarsku starostlivost.
Takze vlastne umru za vlastne.
20. 9. 2021   M.V.
Niekedy si vlády predstavujú, že im všetko v štáte patrí aj s poddanými, či nevoľníkmi a spájajú sa s podobne konajúcimi, preto vplyv monopsonov /ale aj monopolov/ jje zámerne neobmedzovaný inak povedané stretli sa dvaja monopolisti. Majú spoločný cieľ aj spoločné prostriedky - reklama, násilie, súdnictvo a dnes už aj zdravotníctvo. Ak nejaká zgerba nezmizne z pultov, tak zajtra je z nej prúd esenciálnych aminokyselín, vitamínov, nenesýtených mastných kyselín. Keď sa to valilo do Európy utekali ich tam zo Slovenska vítať čokoládami slovenskej výroby a tá malolerá kakaová slečna im do kamery povedala, že takú čokoládu nechce, iba takú s bledomodrým obalom. Nuž mala asi sľúbený stredný príjem?
1/1