Názory čitateľov


Názory k článku:
Slováci si z domu odnášajú dedičné finančné chyby, ktoré opakujú

13. 9. 2021   L.P
V UK,kapitalistickom raji...) 75% ludi nevlastni dom,ani byt.V byvalom CSSR 95% ludi malo dom,alebo byt.Na dedinach este vinice,zahumenku.Ke d niekto pracoval na JRD este aj pridel!A my nevieme cele generacie hospodarit!Co za tlka toto pisalo?
13. 9. 2021   Melon
A co to ma spolocne s investiciami do buducnosti... ved ti ktorych spominas vacsinou doziju ako chudobni ludia... a v tom UK ktore spominas kde su marnotratni tak doziju s vysokou penziou...
9. 9. 2021   Pedro7
Minule som vam pozeral jeden dokument co natocil Kusturica - o zbohatlikoch v strednej europe a jedna slovenskmadarska podnikatelka v tlciarenskom biznise jasne povedala na kameru ze ked ste velmi uspesni najprv pride bandita mafia a chce vypalne a ked sa ich zbavite tak nastupi ovela strasnejsia statna kleptokracia
Zder socialna demokraticka chudoba a natvrdo vas chce zodrat a idu aj cez mrtvoly a to doslova - v jej pripade sa statnej mafii podarilo ze komercnu banku presvedcila aby podnikatelka predcasne splatila uver hoci roky pravidelne splacala nacas a to ju zlomilo - zrusila podnikani ludia na urad prace ale bola sikovna nieco jej predsa ostalo… legalne byt uspesny a mat coraz viac penazi v slopakistane sa neoplati rovno sa na to vykaslite
8. 9. 2021   majka
Dnes je v mode, ze stat za nic nemoze, ale peniaze na svoj chod od ludi potrebuje. V skolach to neucil a dospelych nedoucil, navyse v dochodkovom pilieri jasne vsetkym ukazal, ze treba ostat v garantovanych fondoch. Tak ako bezny clovek, aj stat ma svoju zodpovednost.
7. 9. 2021   Marek
Mňa finančnej gramotnosti naučila krátka epizóda môjho života, keď som sa nejakým nedopatrením ocitol v jednej veľmi známej, Slovenskej finančnej spoločnosti. Skúsenosť hoc krátka, ale absolútne ma preliečila z dôvery k finančníctvu. Všetci sa vás totiž snažia len okradnúť !! :)
8. 9. 2021   Frantisek Nahnevany
Tak napríklad pri tzv. DPH sú od roku 1993 okrádaní občania a v konečnom dôsledku aj štát. Presnejšie štátny rozpočet.
8. 9. 2021   anonym
Ked si sa ocitol vo financnej spolocnosti tak nie si financne gramotny, ale spoliehas sa ze tvoje problemy s financiami vyriesi niekto iny.
8. 9. 2021   Marek
aby bolo jasné ... ja som tam pracoval, ale bolo zrejmé, že na bankovníctvo žalúdok nemám :)
8. 9. 2021   anonym
tak nastastie si sa ucil iba z chyb inych. akykolvek financny produkt je zalozeny na tom ze vyuzijes peniaze niekoho ineho na vlastne obohatenie. Myslim obohatenie spolocnosti. Vezmem peniaze od klienta niekam ich investujem vrati sa mi investicia + zisk, alebo necela investicia. Kazdopadne vsetko riziko na seba prebera klient a ak to vyjde tak z toho zisku si vezmem 80%. Ale opat sme pri tej financnej gramotnosti. Keby klient vedel co s jeho investiciou urobi ta institucia tak to ma 2 scenare. zly: nevrati sa mi investicia ani ked to robi sam na vlastnu past ani cez sprostredkovatela. dobry: investicia bude uspesna a so ziskom sa s nikym nedelis. Tak co myslis co je lepsie? neoplati sa ti nieco postudovat a zvysit si pravdepodobnost dobrej investicie? Alebo zveris soje tazko zarobene peniaze nejakemu ucnovkarovy ktory vymenil monterky za oblek. tym som sa ta nechcel dotknut ale osobna skusenost je taka ze vedia iba to co na nabiflili na skoleni v danej spolocnosti.
7. 9. 2021   varchol.milan@gmail.com
Dobrý deň, viem z vlastnej skúsenosti, že nie je v dnešnej ťažkej dobe ľahke sporiť, ale treba si uvedomiť že je to veľmi potrebné. Žijeme v dobe neistoty a prehĺbujúcej sa inflácie....Niekedy sme si za 100 € dokázali kúpiť omnoho viac ako dnes.....myslím, že je to pre každého zrozumiteľné. Preto je dôležité starať sa o svoje financie a robiť všetko preto aby naše ťažko zarobené peniaze nestrácali hodnotu. Ak má niekto záujem posielám link jednej spoločnosti, kde si po zadaní e- mailu viete prečítať a dozvedieť sa viac. Mne osobne to dalo veľmi veľa a pomohlo mi to.
https://is.impe rialgold.sk/affiliate -ebook/ec9a9c10-3d12- 4596-a967-b213d6fc4c06
7. 9. 2021   anonym
Takýto článok môže napísať len človek ktorý nepozná reálny život ľudí na Slovensku.Zoberte si 700-1000€ mesačne v čistom, zaplaťte hypotéku,nájom za byt ďalšie nevyhnutné výdaje na domácnosť strava oblečenie a potom porozprávajte koľko vám ostane na sporenie na výdavky pre domácnosť ako práčka chladnička..., a ešte sporenie na dôchodok.Aká suma vám vychádza???!!!
7. 9. 2021   Tretiaodmocnina
Čo tam po peniazoch. Hlavne že je robota.
8. 9. 2021   anonym
zdedil si akurat to ze nevies hospodarit. mam prijem aky pises zenu na materskej a este 400e usetrim. Takze jedine co mi z tvojho komentu vychadza je ze si tiez financne negramotny.
13. 9. 2021   L.P
Len si zabudol napisat,ze stale zijete s podporou rodicov!
12. 9. 2021   jaozo
preco si ludia beru hypoteku a maju vsetky vydaje skoro rovnake cistej mzde? ked zarabaju 700 v cistom tak nech minu len 600 na cely zivobytie.
7. 9. 2021   anonym
V kolonii je chudoba dedicna, viac ako v bohatsich krajinach.
7. 9. 2021   Delenodva
Chudobný od narodenia má 4% šancu, že sa svojím pričinením dostane na úroveň "horných 10.000". Ale vyše 40% pravdepodobnosť, že chudákom aj ostane. Matika nepustí...
8. 9. 2021   anonym
No a tam je pes zakopany.
Chudoba celeho naroda,spolocenstva , alebo skupiny, je dedicna, rovnako ako chudoba jednotlivca.
Ani odchod do zahranicia, neznamena zlepsenie, alebo vymanenie sa z chudoby, akorat sa zvysi komfort relativnej chudoby, pretoze sa zvysi mzda.
Podobny problem je v tom, ze ak sa aj chudoba stahuje v ramci jednej krajiny, neznamena to, ze by chudobny bol bohatsi, akorat si meni sposob prilezitosti pracovnej a zvysi sa mu mzda, ale stupaju aj naklady, i vydavky, ktore neumoznia viac sporit.
Alebo si musi zachovat kulturne zvyky malych nakladov vidieka, aj vo velkom meste, ale stava sa tak vyclenenym a marginalizuje sa.
Takze opat bude dedit chudobu aj jeho rodina a okolie.
8. 9. 2021   anonym
Ano ale opat to hovori o tvojej financnej gramotnosti. Pre teba aj keby si zarabal 5000e mesacne tak to rozhadzes do 2 tyzdnov a potom otacas euro v ruke do dalsej vyplaty. Takto sa to proste nerobi. Keby to chapali vsetci uz sme davno niekde inde. Ale tu ta banda "idiotov" ktora stale veri ze stat/vlada sa o vsetko postara a nie je ochotna prilozit ruku k dielu ostane chudobna este niekolko generacii. Zacinam si vsimat v okoli ze sa objavuju ludia ktory mozno nie celkom vedia ale aspon maju chut na svojom zivote nieco zmenit, ale je ich ako safranu :)
8. 9. 2021   anonym
Problem je to, ze keby chudaci mali na miesto 200 evri, 2000, tak celkova zivotna uroven bude vyssia.
Jednoduchy priklad, su staty juznej ameriky, chudobne a plne nasilia, avsak zlocinci a narkomafia, ktora zarabala miliardy USD, na exporte dog, sice doma vrazdila ludi, ale musela budovat celu infrastrukturu, mesta, obce, domy, bytove komplexy, aj rozdavat ludom "reverzne vypalne". To preto, aby ludia podporovali narcos a sicarios.
U nas funguje kleptokracia, ktora okrada vsetkych,dokonca aj sama seba.
Preto je chudoba dedicna, nakolko chudoba, obchod z chudobou pracujuca chudoba, je ziadany stav spolocnosti a kolonie, nakolko je to jeden z vyznamnych pilierov exportnej politiky, aj moznosti ovladat masu chudakov.
Ak sa niekto pokusi zbohatnut legalne, bude zdaneny a demotivovany tak, ze musi ujst, alebo zmenit danovu rezidenciu.
Zas ostane len chudoba.
8. 9. 2021   anonym
Dovolim si s tebou nesuhlasit. To ze nevies ako zbohatnut este neznamena ze sa to neda. A kedze nam chyba ta financna gramotnost tak nic ine ako ostat v chudobe nam neostava. Ak to chcete zmenit musite vystupit z konfortnej zony a nieco pre to urobit :)
13. 9. 2021   anonym
Financna gramotnost a negramotnost, su pojmy, ktore vatsina kolonialnych obcanov nechape.
Ale je jasne, ze pracou malo kto zbohatol, ak zbohatol, nebolo to legalne, alebo zdanene.
Druha vec je, ze ak financna gramotnost, suvisi z mainstreamom, alebo unasania sa prudom uveroveho otroctva, tak poskytnute informacie o zadlzenosti, hovoria jasne o tom, ze gramotna vatsina {co vedi acitat pisat, alebo maju opravnenie na nejaku cinoost} je aj tka negramotna.
Ak je v nejakej krajine, alebo dominiu, ako je to nase, mainstreamovo nutene nejake jednanie, ktore predznamena stav a viazanost ludskeho zdroja na rodnu hrudu, otravovat sa z hypotekou, alebo radom dalsich dlhov, tak je nieco zle.
Financne najgramotnejsi, ktori pochopili dan z prijmu, ako motivaciu, su etnika, mnoziace sa naplne davky.
Ich financna gramotnost spociva kulturnej odliznosti a na rozdiel od mainstreamu, dokazu zit aj bez prace. Ich reprezentanti su skutocne bohaty, obchodnici z chudobou, avsak prislusnici etnickych mnozicov na plne davky, maju Boratovsky, alebo Kusturicovsky zivot, ktory ich naplna aj bez prace a napriek tomu, si vedia zabezpecit prijem, ci uz cerpanim davok, alebo kradezami. Inkluzia je vylucena, pretoze naz zivot je podobny suciastkam v stroji, nieje slobodny. Ani nam neumoznuje prakticky sa beztrestne mnozit, co nas eliminuje z prirodneho cyklu.
7. 9. 2021   BTC
Zbierajte Free Bitcoin (každú hodinu zdarma, registrácia zdarma): https://1url.cz/QMJ 24
1/1