Názory čitateľov


Názory k článku:
Zrušenie odvodových stropov podľa SOPK spôsobí odchod expertov

1. 8. 2021   anonym
Je uplne jedno, ci je, alebo niejenejaky odvodovy strop.
Platy z nizkou pridanou hodnotou, aj tie, vyssie, z nezasluzenou pridanou hodnotou, su v tejto pakarni aj tak podpriemerne, pretoze tu mame vysoke naklady na byvanie, vysoke ceny energii, vysoke ceny potravin, drahe parkovne, drahe skolky..
Odchod expertov, ale aj obycjanych ludskych zdrojov, prebieha uz v podstate 80 rokov.
Pred vojnou utekali bohate rodiny, najma zidia aj z majetkami, do zahranicia, pred Nacizmom. Ti co to nestihli, sa optimisticky nechali pohltit holokaustom. Po vojne utekali postupne a to aj pred nastupom Bolsevikov, prezlecenych za komunistov, vsedci ti, co boli oznaceny za kolaborantov, alebo dostali inu nelichotivu nalepku a este za povojnovej vlady Eduarda B. im znarodnili, co sa hodilo. Po nastupe Bolsevikov a vesani komunistov, co nesuhlasili zo Stalinizmom a vyvojom v tejto krajine, utekali zase, aj komunisti, aj socialisti aj rolnici a zivnostinici, spolu z inteligenciou, ktora nemala ambicie, skoncit v Jachymove, alebo inej nuanci straty obcianskych slobod, pripadne sa nechat obesit, napriek absolvovaniu koncentracneho tabora, pocas II svetovej vojny.
Po znovuoslobodeni v roku 1968, vdaka dalsej strate iluzii, odchadzali dalsi a asi to nerobili koli zarobku, ale mali asi ine zivotne preferencie, ako budovat socializmus. Poniektorych ku odchodu donutili, napriklad v akcii Asanace.
Po 89 roku, generacia Husakovych rannych deti, po strate "istot", zamestnania, prijmu a iluzii, odisla opat, najma schopny a agilny, co sa nebali prace.
A odchadzaju dodnes, asi nie koli strate iluzie, ale koli lepsiemu prijmu.
Vysoke odvody problem byt nemusia, ale problem su aj vysoke dane a poplatky. Moznost uplatnenia v kolonii, kde prevlada praca z nizkou pridanou hodnotou a rodina, ktora ma pracujucich rodicov, je za deti trestana, asi pravdepodobne tiez zvoli cestu ku lepsiemu zarobku, ako sa spoliehat na nejaky odvodovy strop.
1/1