Názory čitateľov


Názory k článku:
Zlá správa pre všetkých: Šedá ekonomika s krízou rastie

3. 8. 2021   Sani
Od zaciatku slobody a demokracie sa vsetko robi proti slusnym a poctivym ludom.
Najprv si schvalili zakony aby sa mohli rozkradnut druzstva, potom si schvalili zakony aby mohli rozdat priemyselne firmy (kamaratom), potom si schvalili zakony aby mohli okradnut 95% obcanov tohto statu v kuponovych privatizaciach, potom si schvalioli zakony aby mohli rozpredat (v kapitalizme samozrejme ze za provizie) strategicke podniky no a na koniec si uzakonili take speciality pre zlodejov a podvodnikov, ako je dohoda o vine a treste, ucinna lutost ci status kajucnika ....
2. 8. 2021   Blind Man
Platiť dph, aby ju títo magori premindžarili? HOVNO!!! Kde je vôľa tam je cesta. Ak sa nedá dohodnúť treba zmeniť "lokál".
2. 8. 2021   Frantisek Nahnevany
A navyše klienti, zákazníci spotrebitelia a všeobecne občania platia pod zámienkou DPH v skutočnosti finančne vyššiu daň, t. j. daň z ceny /sumy/ bez tzv. DPH resp. zo základu dane. Alebo daň z ceny /sumy/ s tzv. DPH, ktorá je taktiež finančne vyššia.
2. 8. 2021   anita
Niet sa co cudovat, dnes tych zatazeni a regulacii v EU je uz tak vela, ze to asi zacina podkopavat doveru ludi.
2. 8. 2021   Ignac
Najväčší Zločinci ktorí pripravujú štáty o peniaze sú POLITICI.Zo všetkých štátnych zakázok majú Provízie z ničoho nezaplatia dań a peniaze končia v zahraničných daňových rajoch
2. 8. 2021   Fakjú Forever
To nie je šedá akonomika, ale nový model života.
Znížiť spotrebu na absolútne minimum len z dôvodu boja proti tejto takzvanej "demokracii".
To je nepochybne legálne znižovanie daňového zaťaženie a elegatná metóda, ako vyhladovať gigantického molocha, ktorý si svojvoľne pridelil meno "moderný demokratický štát".
V skutočnosti to však je len skupina alfasamcov - a najnovšie už aj alfasamíc - ktorí nevedia nič iného, len parazitovať na svojich - pod zámienkou sociálnosti, liberalizmu, konzervativizmu, kresťanstva, ľudu, národa, rodiny - proste hocičoho.
Na rozdiel od Američanov, Britov, Francúzoav, Talianov, Španielov, Portugalcov, Holanďanov, Belgičanov, Dánov, Škandinávcov, Maďarov, či Rakušákov - ale aj Rusov - však dokážu parazitovať len na svojich súkmeňovcovh uzavretých vo väzení vlastnej krajiny - keďže jedinou kolóniou slovenských dobyvateľov je Slovensko a jediní, ktorých dokáže vyciciavať slovenská Wall Street sú Slováci.
Keby si totiž slovenskí vodcovia trúfli vystrčiť svoje raťafáky za hranice, ktoré im vždy musí chrániť niekto iný, tak dostanú takú nakladačku, ako Beňovsý na Madagaskare, či Štefánik v Ivánke.
A na týchto žobrákov, prezlečených za kráľov (pritom jeden väčší odrň a psychopat, než druhý) sú navesené nekonečné ministerstvá, nesčíselné úrady a gigantická pavučina výborne si žijúcich organizácií - ktoré v skutočnosti fungujú len z milostí štátu, ktorý im robí agenta a tútora (napríklad banky).
Takže je to vlastne jedna gigantická, poprepletaná chobotnica - ako monetálne až príliš prekrásne vidno na súbojoch polície s NAKA, inšpekciou, spravdoajstvom - takže ani nepotrebojú nejakú kriminalitu, lebo si vystačia aj sami so sebou :(
Ďakujem.
30 rokov tragikomédie úspechov budovania kapitalizmu stačilo.
A načo je takýto protest dobrý ?
Keďže chobotnica musí živiť nielen svojich oligarchov a vodcov, ale aj gigantický aparát na ktorom postavila svoju "demokratickú" moc a ktorých hlad sa neustále zvyšuje (falošný boj proti globálnemu otepľovaníu Slotovými povolenkami, registratúry, GDPR, iracionálny výber mýtneho, absolútna neschopnosť boja s vírusum, ktorý sa stal pandémiou len vďaka totálnemu zlyhaniu Západu) zníženie veletoku daňových peňazí bude musieť kompenzovať novými daňami, odvodmi, poplatkami, koncesiami a iným výpalným.
Lebo colník je ochotný chrániť záujmy pána Arnaulta konfiškovaním fake hodiniek, žoldnier (vojak) je ochotný ísť na misiu - aby bolo viacej imigrantov a aj policajt je ochotný použiť obušok na svojich spoluobčanov, len ak dostanú dobre zaplatené. Lenže oligarchovia a ich skupiny, ako aj alfasamci a alfasamice majú prednosť.
Takže tupému fasbookovému, vocapovému a instagramovému stádu raz musí dopnúť, že niečo nie je v poriadku.
Lebo produktivita a efektivita výroby sa za posledné desaťročia zvýšili tak extrémne (vďaka elektromotorom a automatizácii), že už dávno by mhlo byť všetko prakticky zadarmo - a nie že stále je všetko drahšie !
2. 8. 2021   Frantisek Nahnevany
Daňové úniky pre štátne a kráľovské rozpočty vznikajú a sú o. i. aj pri /v skratkách/ tzv. DPH, Mwst., TVA, VAT, IVA, BTW, FPA . . .. A to už od roku 1919 ako nemeckí podvodníci z koncernu Siemens v roku 1918 vymysleli a v roku 1919 zaviedli die Mehrwertsteuer /Mwst./.
V tom čase bolo bremeno dane prenesené na zákazníka a spoločnosti Siemens ešte značná časť poplatku Mwst. zostala. Tak sa začali nekalé praktiky pri kalkulácii s touto podvodníckou daňou.
Neskôr túto nezmyselnú a okrem podvodu ničím neopodstatnenú daň prevzali ďalšie krajiny v podobe TVA, VAT, IVAA, BTW, FPA . . . a od roku 1993 Slovensko, ale o . i. aj Česko tzv. DPH ako neblahé dedičstvo z čias D.R. /slovensky N. R./.
2. 8. 2021   anonym
Problem sedej a ciernej ekonomiky, rovnako ako dosledky a vysledky, sa v podstate aj tak prejavia pozitivne na vysledku HDP. Vsetky bezne prejavy sedej ekonomiky, totiz v globale rozpoctu statu, alebo kolonie, prinasaju zisk a pozitivny vplyv na HDP.
Najma v krajinach, kde prevladaju mzdy z nizkou pridanou hodnotou, danove peklo a odvodove peklo, neumoznuje vytvarat pracovne miesta, ktore by predstavovali mzdovy prijem iny, ako skupinovu pracujucu chudobu, sa seda a cierna ekonomika, dostava ako sposob kompenzacie prijmu, bez ohladu na dosledky, pre zamestnancov.
Problem je, ze krajina ako USA, ktora zamestnava miliony ilegalnych pristahovalcov, sa neda porovnavat z europskymi krajinami, no uz vobec nie z koloniami Europskej unie.
Existuju toky ciernych penazi, ktora prechadzali a prechadzaju cez tuto krajinu, ako su rozne polnohospodarske dotacie, napriklad Vadalov system, ale to su peniaze, ktore sa v ekonomike niako neuplatnia, okrem maleho zlomku, predstavujuci urcity nadstandard nejakeho byvaleho premiera, alebo jeho drziaku na telefon. Potom je siroke spektrum sluzieb ubytovacich a gastronomie, kde sa jedna o sezonne sluzby, ktore dokazu zaplatit zahadnou formou personal, ktory by inak, sedel doma na davkach.
Nieje to zla sprava pre vsetkych, pretoze peniaze z prijmu tychto ludkzch zdrojov, pracujucich v sedej ekonomike, sa spotrebuje na bezn esluzby, a nakup tovarov, byvania a benych vydavkov, ktore sa nakoniec prejavia ako kladny prirastok HDP. To plati ale aj o sluzbach ako je prostitucia, alebo predaj omamnych latok.
1/1