Názory čitateľov


Názory k článku:
Vysoký nárast výdavkov oproti platom: Príjmová chudoba ohrozuje 615-tisíc Slovákov

29. 7. 2021   Janko
terajsiu chudobu sposobuje najma rozdavanie penazi zadarmo, cim stupaju ceny vsetkeho.
29. 7. 2021   Lubos
Najlepsie bolo ludom, ked vlastnili kus pody a lesa a rodiny zili spolu v jednom dome. Pracovali iba na seba , mali co potrebovali a stat mal na nich minimalny dosah. Nebola nezamestnanost, ludia mali viac casu. Nepracovali v noci. Teraz pracuju viac aj v noci a predsa nic nevlastnia este aj byvanie maju na prenajom . Pracuju a predsa su chudobni. Kde urobili sudruhovia kapitalisti chybu?
1. 8. 2021   inuša
Idealizuješ tú dobu:(Mreli velmi mladí, ženy ked im zomrel muž, treli neskutočnú chudobu.Srthané tváre, vychudnuté telá, bohužial choroby na ktoré by sme ich dnes zachránili.Prečítaj si niečo a strašnej dobe,ked nebolo inej možnosti len zostat niekde na Lazoch a žiadne štastie v dedinách plných opilcov, nenájst.
28. 7. 2021   M.V.
Záujmy jednotlivých členov domácnosti sa diametrálne vždy odlišujú, a preto sa nedajú sčítavať syn pôjde s frajerkou na Maurícius a nezaujíma ho dlhodobá otázka opráv nehnuteľnosti ani obvyklá údržba vodovodov, revízie plynu, náhodné škody. Smerodajný je príjem jednotlivcov a nie obľúbená domácnost na ktorú sa vždy vzťahuje ekonomické balamútenie ľudí. Popiera sa už aj rodina.
28. 7. 2021   anonym
Rodina, sa po 89 roku u nas v byvalom protektorate ZSSR, transformovala na ekonomicky cinnu domacnost.
28. 7. 2021   M.V.
Asi to vyhovovalo ľavicovým intelektuálom v Novom slove, ale inak tu bol paragraf o príživníctve. Pečiatka v občaňáku na 14 strane bola posvätná a prapôvod ekonomickej katastrófy. Teraz sa na domácnosť pozerá ako na firmu na ktorú sa dajú zvaliť všetky účty za každú masovú sprostosť a že ich je!
28. 7. 2021   anonym
Chudoba sa nescitava, ale chudoba a faktory chudoby v nasej kolonii sa nasobia.
Okrem toho, ze metrika doakze urcit skupinu ludskych zdrojov, ktore su pracujucou chudobou, alebo nazvu ich nejak vznesenejsie, mame tu este energeticku chudobu a uverove otroctvo. Mimo to este mame aj potravinovu chudobu a problem trvaleho socialneho vylucenia.
Problem totiz v nasej spolocnosti je v tom, ze ak niekto raz padne na hubu a stane sa mu to vo veku, ktory znamena priblizne polovicu aktivneho zivota, nieje uz cesty naspat. Stava sa to prakticky pravidlom.
Aktivna cast zivota sa tiez meria tazko, lebo mnohe faktory, ako rozne turbulencie zamestnanosti, alebo krizy, ktore menia moznosti aktivneho prijmu, alebo dlhsie obdobie nezamestnanosti a rozne brigady a alternativne formy prijmu, skracuju aktivny pracovnu dlzku zivota jedinca.
Toto vsetko znamena, ze po 40 rokoch zivota v ohrade, po odstraneni ohrady, zijeme uz 3/4 dlzky doby podobneho debilizmu v marazme, ktory v tejto krajine v podstate drzi len ludske zdroje, ktore sa uz prestali mnozit {demograficky vyvoj nezachrania ani romovia, pracovne pasivny} prace ktore prevazne vykonavaju ludske zdroje, maju charakter prace z nizkou pridanou hodnotou, pricom ceny vsetkeho, co je k zivotu nutne, ale aj zabavy a veci ktore zivot sprijemnuju, su rovnake ako v celej EU, alebo dokonca mierne vyssie, pretoze nas trh ma len obmedzeny pocet spotrebitelov. mzdy su nizke a mame prilis vysoke odvody, dane aj poplatky, ktore v pomere k prijmu patria k velmi vysokym a servis statnej spravy, neposkytuje prakticky ziaden servis, alebo minimalnu pravnu ochranu.
1. 8. 2021   inuša
dobrý koment vdaka.
1/1