Názory čitateľov


Názory k článku:
Miliardári vo vesmíre: Vrcholný symbol posadnutosti kapitalizmu rastom

24. 7. 2021   M.V.
Je to obyčajné chrapúnstvo jednotlivca, ale na druhej strane čo sa dá urobiť so populáciou pri Níle, kde pribudlo za 3 roky sedem miliónov ľudí?
23. 7. 2021   anonym
No tak niekto lieta do vesmiru z pleziru, niekto musi lietat do roboty na rozheganom sobi20, lebo mu ukradli mopeda, alebo nepresiel STK.
Inak dobre na tom je ze za chvilu zakazu uz ak elektrokolobezky, aj spalovacie auta.
23. 7. 2021   jožo
Miliardári vo vesmíre a čast planety nemá na jedlo.
23. 7. 2021   Moniker
Ked miliardari spalia miliony ton paliva na to, aby sa na chvilocku pozreli na zemegulu zhora, tak je to uzasne a treba o tom pisat dlhe oslavne clanky v novinach.
Ale ked my spalime par litrov benzinu na to, aby sme sa dostali do roboty, tak sme zli, neekologicki vrahovia planety a mame si kupit elektroauto, s ktorym sa bez nabijaciek nedostaneme dalej, ako do vedlajsej dediny.
23. 7. 2021   @@@
nikdy u ludi nedosiahnete zaujem o ekologiu pokial ludia nebudu dostatočne bohaty ....problemom sveta nie je to žeby svet nebol dostatočne bohy on je ale to bohatstvo je až priliš nerovnomerne čo vytvara z určitych ludi ovela chudobnejšich pre tych ludi je ekologia druhorada lebo ako prve riešia prežite a vy nemôte tym čo každy den riešia prežitie nahovoriť že na prve miesto maju dať ekologiu ked na druhejs trane ti čo su bohaty a mohli by dať na prve miesto ekologiu tu taktiež nedavaju a beru ich ako druhoradu alebo len ako nejaku reklamu pre seba sameho ....najväčšim znečistovatelmi planety su bohačim či bohatši tym väčši zeničstovatelai ale paradoxom je že že ti čo znečistuju najviac chcu od inych čiže tych čo trapi prežitie aby to boli oni ktory budu ekologicky s tym že takto ostane pre nich samotnych viac priestoru pre dalšie zneičistovanie .....vysledkom toho je stav ako je teraz a to je že bohači su pokrytci a skryvaju sa za ekologiu a ostatny ti to maju v r.... lebo ako prve riešia svoje prežitie a zvyšok ich nezaujima a ani nebude pokial nebudu mať naplneny tento stav aby sa mu nemuseli každy den venovať
23. 7. 2021   lola
Ani rozpravky s zobrym koncom nezabrania faktu, ze ludstvo bez rozsirenia na ine planety neprezije. Ale nasu generaciu to priamo neohrozuje, tak podme chranit prirodu.
23. 7. 2021   Ľudstvo je Diabol
A práve tomu je treba zabrániť za každú cenu !
Inka je chudák vesmír v prdeli :(
Našťastie globálne otepľovanie je skutočné - akurát ho nespôsobili ľudia.
Takže príroda má ešte stále šancu :)
23. 7. 2021   drhudec6@gmail.com
úžasný článok,asi som v štádiu utópie,keby som si prial otvorenú diskusiu vo verejnoprávnej TV presne na túto tému,nastienené problémy v článku,žiaľ kapitalizmus nevyrieši,už tobôž nie liberálny, ,otázka teda znie,Quo vadis homo sapiens?
23. 7. 2021   anonym
Krasny, vystizny clanok. Je dobre ze stale viac ludi vnima pomylenost sucasnej paradigmy, uvidime ci sa dozijeme aj realnej zmeny. zatial tomu nic nenasvedcuje :(((
23. 7. 2021   localhost
Uz je tu vola sa Covid "Great Reset".
23. 7. 2021   Zamknutý Vblázninci
Ak sa niektorej mutácii podarí prekonať bariéru krvný obeh - mozog (čo je tajomstvo účinnosti besnoty, ktorá má mortalitu 100%|, tak sa ešte dožijeme :)
Ale bohužiaľ len tu - na impotentnom "Západe", lebo Číňania s tým nebudú mať žiaden problém :(
Každopádne SARS CoV2 má na Slovensku len naozaj zanedbateľnú mortalitu len 0,22% - a to sme 11-ty najhorší na svete (iba Česko s mortalitou 0,28%, Maďarsko s 0,32%, Peru s 0,58% a zop8r balkánskych štátov sú ešte horší)
Pritom je smutným fatom, že len neuveriteľná idiocia, neschopnosť a vesmírna sprostosť našich "odborníkov" a "politkov" je dôvodom takéhoto katastrofálneho zlyhania - a to nielen u nás, ale aj v ostatných krajinách.
Ako je to možné ?
Nuž všetci sú len zlodeji s ukradnutými titulmi a jediné čo robia od-rána do večera j, že ňúrajú, kde by sa čo ešte dalo šlohnúť - a potom o to bojujú so svojimi súputníkmi aj opozičnými konkurentmi :(
Úplne by totiž stačila izolácia všetkých nakazených na hraniciach (čiže skutočná karanténa - tak ako to robili USA imigrantom pred 100 rokmi, aby zastavili TBC - čo sa aj podarilo)
Ale tu výnimka neexistuje - ani pre prezidenta, či Svätého Otca !
A to je všetko.
No a ak už v krajine nejakí nakzaní sú, tak sa o ne musia postarať špeciálne nemocnice - a nie ich púšťať medzi zdravých !
Špecilna nemocnica je poľná (hoci aj z unimo buniek).
A komorbidity by išli do infekčnej klinky, ktorá je na to perfektne vybavená (aj stavebné)
Lenže to by sme nesmeli byť stádo idiotov imbecilov a debilov :(((((
O pár storočí si archeológovia povedia - to museli byť strašní magori v tom 21. storočí, ked uctievali Kovida a dobrovoľne sa obetovali :(
23. 7. 2021   Hruška Orech
Jedna neúspešná a tragická misia a ono ich táto móda prejde, hňupov :)
1/1