Názory čitateľov


Názory k článku:
Nesplniteľné podmienky: Finančná pomoc z programov MMF je často príliš ambiciózna  

20. 7. 2021   anonym
Tato ambiciozna pomoc MMF, je transnacionalny kapitalovy imperializmus, implementujuci nekonecne uroky a ich splacanie krajina, ktore zotroci aj z obyvatelmi. Vid napriklad Grecko, ktore muselo zprivatizovat nielen pristavy, ktore dnes patria Cinanom.
Je to kruty proces, kde sa vytvaraju novodobe kolonie, dominia a protektoraty, ktore musia, bez ohladu na svoje obyvatelstvo, vytvarat mezdy z nizkou pridanou hodnotou, vysoke dane a odvody, plus poplatky za vsetko, znamanaju masu hlupakov, splacajucich nesplnitelne podmienky, prilis ambicioznych MMF.
20. 7. 2021   M.Skorpion
Súhlas.
20. 7. 2021   Dig
Čo tu plačeš, Gréci si veľa rokov žili nad pomery a teraz sa čudovať, že treba zaplatiť účet je trošku divné.
20. 7. 2021   anonym
Greci nezili nad pomery, ani nieje mozne pomeriavat.
Problem boli prvotne investicne "stimyly" a vopred poistene pozicky, nielen do sukromych, ale najma statom garantovanych investicnych prilezitosti.
Takze to boli dcerske banky, prevazne Germanske, ale aj Talianske, alebo spanielske, ktore fiktivnou istinou, nalievali peniaze do GR ekonomiky.
Rovnako aj podvod, pri prijimani eura v Grecku, su potrebne peniaze, lebo hlbkovy audit krajiny, nerobil jeden clovek, teta uctovnicka, alebo auditorka z nejakej prdele, ale statny audit, mal a ma svoje pravidla, bezpecnostne mechanizmy, ktore bolo mozne obist, napriklad fiktivnym nadhodnotenim velkych poistenych investicii, Germanskych bank.
Vysledok bol mozno odbornikom jasny, ale zapchali im usta, lebo do velkeho pruseru, sa nikto nic nepytal, obcas niekto zabucal, ale na portali o peniazoch sa o tom nediskutovalo a keby aj, malo by to vahu prdu vo vetre.
Nasledna pomoc MMF, alebo uplna ignoracia referenda v GR o vytupeni z EU, su len ceresnicky na torte, rovnako aj Bail-in, bezny v rozvojovych krajinach, prvy krat sa udial v Cypre a Grecku. Na dporucenie MMF.
Kedysi MMF, vyriesilo hladomor aj Malawi, uzavretim hranic, sa zredukovala populacia a smutne je, ze ked sa pri navsteve v Malawi spytate, kde su hroby ludi, co umreli na hladomor, chapavym ukazu prstom a usta, nechapavym ukazu prstom hrniec. Pre pre uplne neznalych problematiky, boli skratka zjedeny.
Aj toto dokaze MMF.
1/1