Názory čitateľov


Názory k článku:
Koniec výhovorkám: Ako zabezpečiť, aby bola vaša obľúbená čokoláda etická

20. 7. 2021   anonym
Riešenie predsa bude, ak sa každý dá zaočkovať aspoň troma vakcínami vždy po 12 mesiacoch, aby mal povolený prístup k etickej čokoláde.
18. 7. 2021   Sinoma
Ako zabezpečiť, aby platy na Slovensku boli v porovnani so zvyskom zapadnej europy eticke?
19. 7. 2021   anonym
Napriklad jedenim neetickej cokolady, jazdenim na biopaliva a odchodom ludskych zdrojov do krajin, kde sa pri porovnani mzdy vycari usmev na tvari ludskemu zdroju, co nemusi poberat mzdu z nizkou pridanou hodnotou v kolonii EU.
Tak zabezpecime, ze v Slopakistane, sice mzdy neporastu, ale porastu mzdy Slovakom.
Ak teda uspeju v zaplave neoeuropanov, co prichadzaju na zapad, cerpat pasivny prijem a mnozit sa na plne davky.
18. 7. 2021   anonym
Aby bola nasa cokolada eticka, musime ju zjest po tme.
Tak ako ked sa moslim opije niekde v pivnici, kde ho Allah nevidi.
Ak by bola nejaka cokolada, alebo kakao neeticke natolko, ze by bolo neeticke, ho jest, tak ho zakazu. Rovnako aj kavu, tabak, alkohol typu biely rum, alebo teqilu.
Podobne sa da napisat o tom, ci je a bol, eticky uran, ktory sa vytazil na nasom uzemi, dodal sa do ZSSR, aby mohli vyrobit atomovu bombu.
Podobne sa asi nepytaju spotrebitelia, napriklad aut, ktore boli vyrobene v SR, ci sa jedna o nejaku eticku vyrobu, kde makaju ludia za mzdy z nizkou pridanou hodnotou, alebo migrujuce ludske zdroje z chudobnejsich krajin, mimo EU, alebo z kolonii EU, naprik tomu, ze musia obetovat kus svojho zivota za almuznu a na byvanie dosiahnu, len pomocou mrzkeho uroku z hypoteky.
Je to eticke?
Potom rovnako neeticke je, ked sa z dovezeneho tabaku, neriesi etickost, pri jeho zbere a jeho povod, staci ak spotrebitel zaplati vysoku spotrebnu dan a DPH. V tom momente je etike ucinene za dost. Pravdepodobne nic z poplatku za vyfajcenu krabicku, okrem nakupnej ceny, nepojde detom polnych otrokov, co zbieraju tabakove listy na plantazach USA, alebo Afriky, priotravene nikotinovymi stavami, alebo znicene zdravie z herbicidov a pesticidov, pre potesenie zapalenia si jednej cigarety.
Rovnako sa mozeme pytat, ci je eticke, obliekat si saty, ktore celkom isto eticky usili niekde v Malaysii, alebo obuvat tenisky, ktore vyrobili z gumy a plastoveho sajrajtu, kesi v Cine, alebo sa tesit z noveho, alebo swapovaneho ajfounu, ktory vyrobili ludske zdroje niekde vcine, alebo azii, pozerat sa na televizor,niekde z Korei, alebo jazdit na aute z USA, ktore vyrobili tisice Mexickych ruk, ludskych zdrojov bez poistenia, alebo jazdit na Nemeckom aute, ktore vyrobili tisice tureckych ruk, nikde germanii.
18. 7. 2021   adam
Etické je že Automobilky dodávajú do chudobných krajín nové autá s Euro Normou 2 alebo 3 ? To nikomu nevadí? Ten smrad sa v tých chudobných krajinách niekde vyparí? To sa Europskej únie Netýka? To je niekde mimo únie tak to Nevadí? Žijeme v Dobe KLAMU!
18. 7. 2021   anonym
Mozno v tych krajinach, jazdia na uplne ciste biopaliva, ako E95, ktore su v sulade z prirodou a chybajuce airbagy a bezpecnostne prvky, povinne v EU a v rozvojovych krajinach nie, nahradzaju vyssou porodnostou.
To je eticke, dokonale v sulade z prirodou. Rychlejsi cyklus zivota.
19. 7. 2021   anonym
etika v rámci kapitalizmu je číre farizejstvo a oblbovanie ľudí.
20. 7. 2021   Petrik2
Ale veď princíp kapitalizmu nie je založený na humanite , etike a dobročinnosti.Cieľo m kapitalizmu je dosahovať zisk. A zisk kapitalista dosiahne len vtedy keď dodávateľovi nevyplatí skutočnú hodnotu dodávky a pracovníkovi skutočnú hodnotu jeho práce.Je to povedané v skratke , ale platí to.
1/1