Názory čitateľov


Názory k článku:
V Bratislave protestovali proti LNG terminálu, investor nátlakové akcie nechápe

17. 7. 2021   Lena
Staci sa pozriet do Anglicka, kde riesili zvysene plucne problemy pocas pandemii v rodinach variacich na plyne.
16. 7. 2021   Ružena
V budúcnosti budeme televízor pozerať pri sviečkach.
16. 7. 2021   Adam
nech sa to postavi. ma to svoj urcity vyznam. ale nie v centre bratislavy. mame vela inych miest po dunaji, pripadn inych riek na slovensku.
16. 7. 2021   anonym
Je to uzasna investicia, lebo vsetky megalomanske developerske projekty, ako zadlzena eurovea, alebo veziaky, postavane okolo pristavu, sa daju oddlzit aj z obyvatelmi a navstevnikmi, jednou, lebo viacero technologickymi chybami.
Je to rovnake, ako tam postavat malu jadrovu elektraren, ale po moznej havarii LNG, neostava zamorene uzemie, trosky sa rychlo odpracu, postavaju sa nove kulisy.
Problem celeho osialu, okolo peticii, alebo protestov, ziadosti a schvalovania, je uz o vysledku davno rozhodnute.
Jedina smutna vec, ktora je na celej stavbe pristavu, terminalu LNG, aj budov okolo, ze ludske zdroje, pracujuce na terminali LNG, asi nedostanu socialne byty v novostavbach v okoli, ale lacny po kupe investicnych bytov, apartmanov a studii, budu mat krasny vyhlad, na velikanske zasobniky, zimny pristav, mazutove vypary, zeriavy a hadice tankerov, ked im uz nestaci vyhlad na obzor a polne horaky slovnaftu.
16. 7. 2021   Dig
Dnes je moderné protestovať a vypisovať petície proti všetkému.
16. 7. 2021   L.P
Na SK niesu ziadne protesty,to jelen jeden stek.
15. 7. 2021   Plynave Cnecasy
Podľa explózie v Bejrúte treba propočítať, ktoré časti Bratislavy budú zničené v prípade výbuchu ...
Že to je blbosť, lebo plyn nevybuchuje, nádrže sú bezpečné a v demokracii sa to nestáva ?
No aj Remiáš si to myslel a aj tí nešťasníci z toho paneláku v Prešove :(
A čo keby sem prišli na turistiku Petrov a Boširov ??? (polícia najnovšie bude zatýkať svojho ministra, takže na také taľafatky nebude mať čas - a to sa ešte kajúcnici, ani poriadne nerospievali - skutočná opera nastane, až keď zatknú Hranola a ten nabonzuje zvyšok republiky - takže Rakušáci budú musieť namotovať ten hraničný ostnatý drôt nazad - aby sa nejako ochránili pred "demokraciou" slovenského typu a SARS CoV2 - ťažko povedať, čo je nebezpečnejšie ;)
Každopádne Slovnaft si voľakedy namontoval hromadu vysokotlakých zásobníkov plynu - ale keď ŠtB prezradila vedeniu KSS, akú paseku by a tým mohli narobiť imperialistickí záškodníci (až po Hlbokú !) tak tie krásne gule zmizli rýchlejšie, než sa objavili ;)
15. 7. 2021   Max
Premýšľam nad tým či ľudia z Greenpeace vôbec vedia niečo o technike. Pravdupovediac vo firme jazdíme na CNG vozidlách. Pri výmene oleja je farba takmer nemenná svedčí to o čistote spaľovania. Bežná prax v Rakúsku a Nemecku je tankovať BIO CNG resp. V tomto prípade do budúcnosti aj BIO LNG. Tieto paliva dokonca spotrebúvajú oxidy uhlíkové pri výrobe. Pri jazde produkujú absolútne minimum.nepotrebuju megabaterie ako elektroauta ktore sú obrovská záťaž pre životné prostredie. Ešte by len tak mimochodom zaujímalo s čím jazdia resp. S čím sa dopracujú aktivisti Greenpeace
16. 7. 2021   Dig
Odpoved na toto je Vodík palivo budúcnosti.
22. 7. 2021   H2
Ano, v uhlovodikovych palivach :-) . Cisty vodik je prilis lahky (teda ma malo energie v danom objeme), prilis nebezpecny (lahko prechadza cez izolacne materialy a ked sa premiesa so vzduchom je samozapalny), technologicky velmi komplikovany (musi sa chladit, tlakovat, manipulacia je nebezpecna).
1/1