Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo sa vždy zameriavame len na to zlé? 

17. 7. 2021   anonym
Je to pekny clanok o tom, ze pripravit sa na to zle, znamena prezit, aj zazit to dobre, ked zleho sa pritrafi obcas menej.
Klasicky priklad byvaleho zapadneho protektoratu ZSSR, dnes vychodnej kolonie, alebo dominia EU, kde na miesto Uranu, tazia ludske zdroje, ktorym predavaju za ich mzdy z nizkou pridanou hodnotou, vysoko zdanenou, vladnucou konstitucnou kleptokraciou, vsetko najlepsie na uver a hypoteku, alebo bezucelove pozicky, aby mali co zrat, kde byvata cim jazdit.
Kedysi sme to mali zadara, ale bolo vsetkeho pomenej, nakolko sme sa tolko nesnazili, ale o to viac sme budovali socializmus, pod vladou bolsevikov.
Dnes nam vladnu ich deti, alebo deti vexlakov, takze mame este vatsie houno, avsak na uver.
Vysledkom je, ze nase zivoty, maju charakter nekonecnych uvah o existencnom probleme, plus frustraciu zo vsetkeho, co si kde precitame, dopocujeme, alebo nam podsunu, napr. ake nove poplatky, dane a odvody, sa nas tykaju, kto koho okradol, alebo kto komu zakrutil krkom.
Potom na miesto vyroby deti, alebo zamerania sa na pozitivne stranky zivota, riesime on line priatelske vztahy, mame nahodny sex z podobne vystresovanymi ludskymi zdrojmi a nakoniec nam neostane nic ine, len pracovat do konca zivota, lebo dochodky nam nebudu stacit, ani na slanu vodu.
Pritom staci tak malo.
Pozbierat vajgle a tesit sa z usulanej cigarety, vyzobrat peniaze na jedno cuco, alebo sa potesit najdenim nedojedenho hamburgera, ktory zahodil nejaky alkoturista, pripadne sa potesit vychodom, alebo zapadom slnka, ak nam nieje zima, ked sa valame na lavicke v parku, alebo na zastavke.
17. 7. 2021   Tunel Bezkonca
Pekný článoček - lebo taký komunistický - o svetlých zajtrajškoch :)
Pritom je každému jasné, že voľačo tu nesedí - extrémy dlh nielen USA, ale aj EU, presun spotreby na čínske produkty (s US a EU značkami), neskutočné nafukovanie hodnoty naprosto zbytočných firiem, vyrabajúcich predpotopné produkty - predávané najnovšie ako najsammodernejšia služba (napr. MS Windows a MS Office :) Iste - niečo ešte ostalo - napríklad automobilky. Do 10 rokov z nich pravdepodobne neostane ani smrad - a EU si za to bude môcť sama. Lebo v spaľovacích motoroch je predsa len asi 100 rokov know-how - ale v elektronike EU svoj boj už dávno prehrala, takže je skoro isté, že elektrombily budú prichádzať s Činy. A my budeme nafukovať firmy, ktoré budú predávať čísla. Lenže čísla sa jesť, ani obliekať nedajú a nedá sa v nich ani bývať a ani voziť ... Je to ako ten prastarý vtip z RVHP, ked Voloďa išiel predať prašivého psa za milión Rublov. Prekvapivo sa mu to - a bez problémov - podarilo ! Dostal za neho totiž dve prašivé mačky po 500.000,- Ako RVHP dopadlo , sme zažili na vlastnej koži :( Keď drbne tá hromada shitu zvaná USA, tak to bude iný hrmot :( Že USA nie je shit ale krajina slobody, prosperity a najsamlepšej demokracie ? Nuž oskarmi ovenčený film Nomadland ukazuje veľmi presne, čo je USA v skutočnosti ... Ak by takýto film natočili o Amerike Rusi, tak by celá masmediálna EU tak jačala o znevažovaní, ohováraní a nehoráznom klamstve - až by všetky Muskove satelity popadali z orbitov ;) Pritom tak znevažujúci film by si nedovolilo natočiť ani ideovo-propagandist ické oddelenie Kremla za Brežneva !
1/1