Názory čitateľov


Názory k článku:
NBS: Pri investovaní do kryptoaktív treba rátať aj so stratou celej sumy

14. 7. 2021   Mates
Bu bu bu malý investor. BTC a krypto je len pre veľkých. Ešte, aby si zarobil 200-2000%, radšej Ti zdaníme nehnuteľnosti, aby si mohol iba makať na základné potreby a nič nevlastnil, čo nemáme pod kontrolou.
14. 7. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Historical prices for Bitcoin on July 12th:
🔘 2013 - $88.06
🔘 2014 - $627.46
🔘 2015 - $290.67
🔘 2016 - $658.15
🔘 2017 - $2,364.32
🔘 2018 - $6,230.59
🔘 2019 - $11,804.56
🔘 2020 - $9,297.48
🔘 2021 - $32,845.64
13. 7. 2021   ROBO
1. Neviem, prečo sa k tomu analfabeti z NBS vyjadrujú už po funuse. Nerád hádžem všetkých do jedného vreca, ale ak sú všetci takí hlúpi ako sám guvernér a jeho grafy, tak s vysokou pravdepodobnosťou sú na tom rovnako aj jeho podriadení....ak sa mýlim, tak sa týmto jednotlivcom ospravedlňujem.
2. Tak ako som dávno upozorňoval všetkých, aby do toho nedávali peniaze, keď bol bitcoin a ostatné krypto na vrchole, tak oni už vtedy dávno mali upozorňovať, nie už teraz, keď už tisíce ľudí na Slovensku prišli o peniaze, hm.
3. Ale zase upozornili na to relatívne skôr, ako to bolo v prípade pyramídy Devín banka. Takže jedno malé bezvýznamné plus.
4. Neviem, prečo nalievanie peňazí do pyramídy nazývajú "investovaním".
13. 7. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Volatilita kryptomien je cena, ktorú treba obetovať za priemerne 200%ny ročný rast.
Pri inflačnom dolári a eure je 100% garancia straty kúpnej sily.
14. 7. 2021   anonym
Práve aj vysoká volatilita odsúdila vo všeobecnosti krypto do roviny špekulácii a toxických investícii a tým si nadobro uzamkla dvere pre praktické širšie využitie.
Keď dolár alebo euro stratí úplne kúpnu silu, ubehne ešte možno aj 100 rokov.
Skôr vidím možno najreálnejšiu cestu v digitálnych peniazoch (pozor, nemýliť si to z krypto !!! )
14. 7. 2021   leaf
digitalne prachy v jednu chvilu mas v druhu nie, ostatne rovnako ako tie, ktore ti "strazi" banka hoci je to tvoj ucet :-) .....
14. 7. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
BTC má konštantné množstvo a slobodný pohyb ceny na slobodnom trhu nijak neovplyvňuje vlastníka. Kto mal minulý rok 10 btc aj dnes ich má ako keby mal 10 kg zlata.
Volatilita a slobodná tvorba ceny je na bitcoine od jeho vzniku a nijako neovplyvnila a neovplyvňuje budúci rast a adopciu bitcoinu štátmi.
Ja hovorím o 100% garancií straty nie 100%nom poklese kúpnej sily eura.
14. 7. 2021   ROBO
Slobodný pohyb ceny na slobodnom trhu....no tak to si nejako zaspal dobu. Bejvavalo kedysi.
Naopak, oproti minulému roku zostala možno len polovica "miest", kde sa dá vymeniť krypto za fiat. Preto je kurz, tam kde je. A čím viac budú jednotlivé štáty tieto "burzy" zakazovať, a to budú-to mi ver, tým to bude horšie. Na konci ti zostane už iba Salvádor. Keď budeš chcieť vymeniť bitcoin za inú menu, budeš musieť ísť osobne do Salvádoru :D
14. 7. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Bitcoin sa nachádza v svojom historicky najlepšom roku a objav DEFI = decentralizovaných financií a dex búrz je asi tak 100x lepšie ako cex s kyc/aml. Zakázať bitcoin je 1000x ťažšie ako zakázať drogy.
Zákazy bitcoinu bez racionálnych dôvodov len otvárajú oči občanom držiacich - 5% inflačných fiatov.
14. 7. 2021   ROBO
Zakázať bitcoiny je skutočne ťažké, povedal by som, že až nemožné. Ale zakázať výmenu bitcoinov za fiat je veľmi jednoduché, viď vývoj posledné tri mesiace.
14. 7. 2021   anonym
Bitcoin nezakazu, preco by to robili. Co pises su rozpravky, ktore vypraval uz nebohy McAfee, tak aj dopadol ako zil. Vitaj vo svete dospelych. Urcite zakazu ponzi schemy, ktore porusuju AML, KYC a sluzia len na pranie spinavych penazi. Liberty reserve dali dole raz dva. Pokial mame verit co zatial preniklo na verejnost, uz idu po Binance. Podla mna preto tato sprava od NBS. Uozornovali sme Vas, nevyplakavajte nam tu potom. Na zaklade sudneho rozhodnutia, ciste technicky cez protokol BGP dokazu do 12 hodin dat dole akehokolvek mining pool alebo exchange s pridenenou IP adresou. O male cuda beziace na RPI v proof of stake sa nemusia starat, tie lahnu sami vzhladom na ich design.
15. 7. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Asi tak ako torrenty, piratebay alebo TOR sieť. Len na pranie peňazí slúži papierový cash.
15. 7. 2021   anonym
Ak referencia na TOR ma podporit argument moznosti existencie "decentralizacie financii" , nic take ako DEFI neexistuje a ani nebude, to je len PR zlocincov. Kriticka infrastruktura je stale pod kontrolou vlad a tak to aj ma byt. Za kazdym DEFI sa schovava konkretna fyzicka osoba alebo skupina fyzickych osob so svojim zaujmami, ktore vobec nemusia byt kompatibilne s tvojim naivnym ponimanim slobody. Na lepsie pochopenie bez emocii prikladam citat fyzickej osoby ktora vystupuje pod nicknamom Cobra, a vystihuje horeuvedene:
If I refuse to comply with the order, it's probable UK ISP's will be ordered to block parts or all of bitcoin.org... for copyright infringement. The same way Sci-Hub was blocked in the UK.
14. 7. 2021   anonym
"slobodný pohyb ceny na slobodnom trhu" - hm... :-) to je už také staré otrepané klišé, ktoré pri krypte a zvlášť pri BTC už stratilo absolútny zmysel.
Hlavne cena je značne závislá na "slobodnom" rozhodnutí zopár ľudí na planéte. Už by ma ani vôbec neprekvapilo, ak by "istý pán" pri pravidelnej rannej stolici našiel v mise kôpku v tvare symbolu BTC, fotku dal na svoj status a cena rázom by letela v desiatkách % hore :-D
14. 7. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
O cene nikdy nerozhoduje fotka alebo názor.
Pokiaľ sa veľký hráč rozhodne predať, keď niekto niečo napíše na sociálnej sieti, lebo si myslí, že nakúpi nižšie a bude bohatší, tak o tom je slobodný trh. Ale o cene rozhodol jeho predaj a nie niekoho názor.
14. 7. 2021   anonym
prosim prosim posli mi tie inflacne dolare aj eura. Ved ked tak tratia hodnotu tak na co by ti boli ? Poslem cislo uctu ? alebo posles cash ?
14. 7. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Áno pošlem ti 1 inflačné euro keď mi ty pošleš 1 toxický BTC
14. 7. 2021   anonym
Velmi pekna a vtipna reakcia az na jeden detail vymenim 1 EUR za jeden bitcoin je spravne. Na zakladne rozhnodnutia vrchneho sudu pre ochranu dusevneho vlastnictva v UK sa zakazuje porusovanie autorskych prav spojenych s bitcoinom. Dokonca ak sa pripajate z UK na stranku oznacenu bitcoin.org nemozete si uz stiahnut ani aplikaciu BTC ktora podla vykonatelneho rozhodnutia porusuje autorske prava.
14. 7. 2021   anonym
Preco by ti posielal, zarob si a nezobraj tu ty aj tebe podobni, co vsetko vedia vsade boli a na vsetko maju nazor. Generalny riaditelia zemegule co porucia vetru vode ohnu. Ked nevies ako si zarobit na dostojne zivobitie vzdelavaj sa prilezitosti v digitalnej ekonomike je dost. A pokial ide k teme na ktoru sa snazis reagovat ale nemas to nastudovane, bitcoin je len jeden a ide o nic ine ako o verejnu databazu, dokonca nema nic spolocne s crypto akurat to ze je tam pripojeny digitalny podpis transakcie aby data vo verejnej databaze mohli byt hodnoverne overitelne. Polozky do tejto verejnej databazy nie je mozne vymazat len pridavat zaznamy, btw to vymyslel Oracle. Cize je to posledne miesto kde by kriminalnici s IQ nie na urovni debility chceli ulozit svoje peniaze. Ina vec je cely ten ekosystem crypto teda altcoiny okolo bitcoinu to je len obycajna ponzi schema.
1/1