Názory čitateľov


Názory k článku:
Ceny stavebných materiálov rekordne rastú, výstavba a rekonštrukcia domu sa môže predražiť o štvrtinu

10. 7. 2021   marek777
Paradoxom je, že celý svet už druhý rok neúspešne bojuje so smrteľným vírusom, všade plno mŕtvol, nestíhajú spaľovať, ale ceny nehnuteľností stúpajú najrýchlejšie v histórií kapitalizmu. Nemali by prázdne nehnuteľnosti po tých miliónoch mŕtvych spôsobiť na trhu pád cien nehnuteľností?
10. 7. 2021   ROBO
Rozdiel medzi narodeniami a úmrtiami je cca +3 ľudia/sekundu. T.j. prirodzený prírastok vo svete sú 3 ľudia za sekundu..... každú sekundu je nás o tri viac, a to aj napriek korone.
11. 7. 2021   topo
ale taky narast urcite neplati pre tie krajiny, kde tie nehnutelnosti takto stupaju.
16. 7. 2021   anonym
Nie, ale tam zaberajú tlačené peniaze národnými bankami.
10. 7. 2021   anonym
Letna dovolenka v nasej kolonii, obvykle travena na malte, alebo polystyrenovym tancom, sa znacne predrazi.
10. 7. 2021   kakadu
Cieľom krízových kolapsov imperializmu,
je upevňovanie zotročovania ľudí práce, triedou imperialistov,
inflačnou špirálou,
ktorú imperialisti roztáčajú, obmedzovaním výroby,
teda vytváraním nedostatku na trhu.
Čoho cieľom je,
aby ceny výrobkov a služieb rástli,
čím z ľudí vydoja oveľa vyššie pracovné nasedenie,
na získanmie výrobkov.
Lebo apatít imperialistov je nekonečný
10. 7. 2021   anonym
Povinne citane pre suhruhov ktori sa opatovne snazia si ziskat srdcia mladeho proletariatu a tym je prispevok od drzitela nobelovej ceny za ekonomiu Miltona Friedmana. Pre tych ktori su zvedavi vo svojom prispevku na youtube Money and Inflation vysvetluje priciny vzniku inflacie. Inflacia urcite nie je vymysel kapitalistov na zotrocenie :D. Priciny sa nehladaju ani u korporacii, odborov alebo u spotrebitelov. Ide o fenomen tlacenia penazi, ktore nie su kryte realne vyprodukovanou hodnotou. Sudruhovia z Cinskej ludovodemokratickej maju uz dnes co robit aby potlacili efekty monetarnej inflacie aspon na silne regulovanom a sledovanom trhu spotrebnych statkov. Proste na inflaciu sa je potrebne pozerat ako na skrytu dan z vyprodukovanej hodnoty jednotlivcom a nic viac, ktora postihne tak socialisticke ako aj kapitalisticke spolocnosti v pripade ak to prezenu s tlacenim penazi.
11. 7. 2021   monazor
presne tak, zamestnanci už začali ťahať za dlhší koniec tak "prišla" inflácia, ktorá zase ľudí umravní ...
11. 7. 2021   anonym
mam obavu ale zamestnanci s inflaciou nemaju nic spolocne. Ti sa podla mojho nazoru spravaju racionalne a presadzuju si podla moznosti svoje zaujmy aspon ta cast co produkuje realne hodnoty napr. ziadaju skratenie pracovneho casu. Uvedomuju si ze nemaju vytlak zmenit system ktory tu je zavedeny a anarchia nic nevyriesi. Pozornost by som skor upriamil na stedre odmenovanie neproduktivnych a silne prisatych na statnom rozpocte a tu urcite nemam na mysli marginalizovane skupiny ale skor skupiny a klany o ktorych vypoveda Mako.
10. 7. 2021   Karantréma
Rast ceny stavebných materiálov nevadí, lebo ekológovia aj tak zablokovali všetky stavebné konania a územené rozhodnutia.
Vyšetrovanie kajúcnikov zase zastavilo korupciu - lebo všetci developeri, starostovia, poslanci a pracovníci stavbných úradov sa trasú strachom, že ráno zazvoní NAKA - čo sa aj stane.
No a - ako je na Slovensku známe už od Márie Terézie - bez všiného sa so zablokovanými stavebnými konaniami ani územnými rozhodnutiami nedá pohnúť ...
-//-
Zaujímavejšia je však správa o režime na hraniziach, pretože: "Všetky osoby, ktoré od 9. júla od 6:00 vstúpia na územie SR, sú povinné ísť do karantény, ktorá sa pri bezpríznakovom priebehu bez otestovania skončí dovŕšením 14. dňa. Karanténu je možné ukončiť negatívnym výsledkom RT-PCR testu, ktorý je možné vykonať najskôr na 5. deň. Deti do 12 rokov nie je potrebné testovať, karanténa im skončí vtedy, keď ostatným členom spoločnej domácnosti"
Bohužiaľ došiel papier v písacom stroji a tak zrejme vypadlo pokračovanie:
"Porušenie karantény sa bude trestať blokovou pokutou vo výške €5000,- za každý prípad porušenia - pričom voči tejto pokute neexistuje opravný prostriedok. Vzhľadom na nedostatok kontrolórov sa môže prihlásiť každý zaočkovaný občan SR, disponujúci platným EU Covid-19 certifikátom s tým, že za každý zachytený prípad mu prináleží odmena vo výške 20% zo zrealizovanej platby.
Odmena je oslobodená od DPH a pri výmáhaní je kontrolór oprávnený použiť primerané donucovacie prostriedky - ak sa však jedná o narušiteľov karantény starších, než 65 rokov, váha betonárskeho kladiva nesmie presiahnuť 15 kg (včítane poriska)" ;)
11. 7. 2021   Frantisek Nahnevany
Od tzv. DPH, ktorá daňou z pridanej hodnoty ani nie je.
1/1