Názory čitateľov


Názory k článku:
Dostupné nájomné bývanie: Pripravuje sa prvá emisia sociálnych dlhopisov na Slovensku

2. 7. 2021   anonym
Ja vazne uvazujem o zruseni uctu v SLSP- ten urok !!!!
2. 7. 2021   realista
Najomne byvanie, potom prispevky na kotle, dalej prispevky na solarnu energiu, kto toto zaplati? Ludia maju a este len budu mat male dochodky, v mestach chyba metro ale primatori vyhanaju ludi do autobusov a znizuju im tak este viac zivotnu uroven. Ludia na dedinach potrebuju kanalizaciu, ale na tu peniaze nie su. Vsetko co sa tu robi odradza mladych od zakladania rodiny v tejto krajine.
3. 7. 2021   kakadu
Penieze nemáme,
lebo zo SR komunity ide 2 miliardy EUR ročne
na zbrojenie do vojny proti Matičke Rusi
2. 7. 2021   Janko
Ktory investor akoze do toho da svoje peniaze? urok 0.15 percenta rocne, to je na zaplakanie :D
2. 7. 2021   Šašo Systému
Slovenská sporiteľna, a.s. už nie je komunisitická Československá štátna sporiteľňa, š.p. ale pobočka normálnej kapitalistickej banke Die Erste z Rakúska.
Už samotný názov je neskutočne zavádzajúci, pretože - ne rozdiel od svojho predchodcu - sa jedná o univerzálnu banku.
Roznako zavádzajúce sú aj názvy takýchto, kadejakých dlhopisov.
Pretože úlohou banky v kapitalistickom systéme (tzv. "demokracii") nie je charita, ale vytváranie zisku pre svojich investorov - akcionárov.
Investorom je pritom absolútne jedno, čo spoločnosť, do ktorej investovali robí - to je vec managementu a ten zas kontroluje dozorná rada - úoha investora je zbohatnúť a teda investovať len do ziskových projektov.
Ak management neplní tento cieľ, tak je buď neschopný, alebo investorov okráda - čo sa síce pravidelne stáva, automatický očistný mechanizmus však využíva ziskuchtivosť investorov, ktorá najprv spustí výmenu managementu a keď sa ani po viacerých výmenách nedarí dosiahnuť nápravu - tak likvidáciu neúspešného investičného projektu - čiže organizácie, ktorá ho mala realizovať. Investor proste svoje investície presunie inam - do technologickej firmy, do farmácie, do zbrojnej výroby, do drog, alebo hoci aj do deskej pornografie - peniaze naozaj nesmrdia, ale voňajú - a je úplne jedno či to sú doláre, eurá, zlato, alebo BitCoiny :) Investor však pritom tiež nie je slobodný - lebo keď podľahne humanite, charite - alebo iným veciam, do ktorých ho nič - tak ide z kola von, pretože o svoj vklad príde (čo sa masovo stáva tým, čo prišli k peniazom náhodne a bez tvrdej driny klamania blížnych svojich - dedičom, športovcom, umelcom, mafiánom, apod.)
Takže Sporiteľna sa buď pustila do projektov, ktoré jej management, alebo ju privedú na mizinu - alebo je to klasický, demokratický bullshit - čiže normálny bankový produkt, marketingovo obratne zabalený do ligotavého papiera charity :)
Niečo podobné, ako nedeávna virtuálna, zelená batéria ZSE (neviem, aký je aktuálny stav tohto produktu - ale tiež to bol len kreatívny marketing, bez akéhokoľvek technologického podkľadu - ba dokonca presne naopak.
2. 7. 2021   Systém Šašov
Prečo, ale taká solídna banka, akou SLSP nepochybne je, prichádza s takýmto BMG kalerábom ?
No niečo robiť musia a to, čo robia už nikto nepotrebuje :(
De facto nastáva komunizmus a tak sa banky sa stali zbytočnými ...
1) retailová banka je už nezmysel, pretože túto funciu by obratom dokázal prevziať Google a robil by ju 100x lepšie. Má totiž na svojich serveroch podchytených nielen zákazníkov, ale aj retailerov - akurát to stačí spárovať.
Keďže ten potenciál stále neodhalil, tak mu v tom zrejme bráni štátna regulácia (bankový dohľad centrálnych bánk). Každopádne ani keby sa spojili všetky banky sveta, tak na IT Google, Facebook, Microsoft, Amazon - a možno aj Apple (tam som nebol) nemajú ani len v prvom priblížení
2) investičná banka už nemá zmysel vôbec, lebo žiadna bnak investičné bankovníctvo robiť nevie a ani nechce - riziko je príliš veľké. A tak zneužívajú ratingové agentúry - ktoré síce nemajú žiadnu zodpovednosť, ale zato abolútnu moc.
Takže čo vlastne všetky tie banky robia?
Slúžia štátm, ktoré im robia agentov (založenie účtu pre podnikateľské subjekty) a centrálnyhm bankám, ktoré im určujú, čo smú robiť (napr. Basel III).
Iste - je to ochrana vkladateľov, ktorí by pri páde banky podrezali politkom krky - ale v skutočnosti sa tak stali štátnymi podnikmi a preto radšej pohodlne žijú z poplatkov - ako upratovačka verejného WC.
A to sa špeciálne týka Slovenskej sporiteľne, ktorá snáď účtuje už aj za pohľad na budovy svojich prevádzok (s kľudom môžeme povedať "závodov" :)
Že to tak robia všetci ? No možno na Slovensku hej - ak by ste si otvorili účet v zharaniší, možno by ste úplne šokovaní zistili, že sú aj banky, ktorým naplatíte - ale ony platia (za spravovanie vašich peňazí) vám - aj keď veľmi málo - hoci tiež spadajú pod reguláciu ECB (!)
Ale na Slovensku po slovensky a nikdy inak ...
2. 7. 2021   anonym
Aj mne raz mila pani zo SLSP ponukala na predaj nejake dlhopisy, pouzila argumnent preco by som to mal kupit, ze sa tie dlhopisy predavaju ako teple rozky. Som panicke vysvetlil ze ci vie kde pracuje, teda v nazve to ma sporitelna. Ze ja zostanem pri sporeni a panicka ved je urcite profesionalna odbornicka na vyhladavanie zaujimavych investicii nech investuje a mne staci ze mi za vlozene uspory zaplati urok. No nedohodli sme sa zacala spletat o riziku, som sa usmial ... viem panicka riziko na moje triko a ty zhrabnes bez rizika kvartalna odmeny :)
2. 7. 2021   anonym
V tejto chvili asi velmi, ale skutocne velmi, dostali pod pas ranu vsetci hypotekarny otroci, pracujuca chudoba, energeticka chudoba vlastne vsetci, co si kupili vlastne byvanie.
Jedine co ich moze este nejaky cas tesit, je ze realizacia narazi na velke problemy a najma odpor pseudovlastnikov, ktori nebudu chciet v okoli a blizkom okoli mat socialne ubytovne.
Casom vsak dojde k inkluzii, kedy neobyvane investicne byty, sa stanu predmetom zaujmu a za vydatnej podpory statu, ziskaju tieto byty status soc. bytov, po vyvlastneni.
Zaujimave je, ze napriklad projekty socialneho byvania, ako vznikalo pri Linmbachu, alebo v okoli BA, sa podarilo zastavit, lebo vlastnici v blizkom okoli, nechceli byt obtazovany novymi najomnikmi.
Podobne aj v Plaveckom Stvrtku, alebo Malackach, sa niektore formy socialneho a dostupneho byvania, stali nekompatibilnymi.
Najma z dovodu lietajucich exkrementov, este pred dobou boomu dronov.
1/1