Názory čitateľov


Názory k článku:
Basel III a jeho dopady na zlato

30. 6. 2021   gulden
Vidím veľa príspevkov o tom, ako sa ľudia pripravujú na hospodárske otrasy, ktoré sú pred nami. Sme na neudržateľnej ceste tlače na fiat peniaze a myslím si, že americkému doláru ako svetovej rezervnej mene zostáva veľmi málo času. Veľa Američanov by sa mohlo veľmi rýchlo zhoršiť (mohlo by to byť aj na celom svete). Tu sú niektoré veľmi základné veci, ktoré môžu ľudia urobiť TERAZ a ktoré by mohli pomôcť prežiť v nastávajúcom chaose:
Zaistite zdroj čistej vody (máme vodné filtračné systémy Berkey). NIČ nie je dôležitejšie ako pitná voda. Existuje veľa dobrých systémov - urobte si prieskum a niečo získajte. Aj keď sme boli vopred drahí, zakúpili sme si pre náš systém dostatok filtrov, aby vydržali niekoľko rokov.
Nakupujte fyzické kovy v rôznych veľkostiach a bezpečne ich skladujte, aby ste ich ľahko dostali do rúk. Uistite sa, že máte rôzne veľkosti pre malý aj veľký nákup.
30. 6. 2021   anonym
Napriklad pocas II sv. vojny, mali pitnej vody vo Varsavkom ghete dost, ale umierali hladom, napriek vlastnictu roznych kuskov draheho kovu.
30. 6. 2021   Zlaty byk
Basel III plati uz minimalne rok
30. 6. 2021   Prelozene z newspeaku
Je to skratka o tom, ze kto ma kus zlata vo vacku, ma cosi, co nema riziko, stale je to zlato. Kto ma nejaky certifikat, alebo bankovky, ma v podstate houno, podliehajuce inflacii, alebo v krajnom pripade si moze nanajvys utriet zadok z papierom, ak mu to forma a velkost papiera umoznia.
30. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Riziko je v možnej krádeži, preprave cez hranice/letiská, konfiškácie a neistej cene, ktorá v žiadnom prípade nemusí kopírovať infláciu.
To všetko je náklad súvisiaci s držaním zlata, ak nepočítame 5%-10% pre middlemana za nákup/predaj/doprav u/poistenie
30. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Lepšie povedané kto ma kus zlata vo vačku - 31 gramovú mincu - možno ju v ťažkých časoch vymení za 1 kilo ryže a možno nie.
30. 6. 2021   leaf
tak ako hovoris, podla toho ako velmi bude hladny :) do kovov ist az po zabezpeceni stravy...
30. 6. 2021   Moniker
Mna by strasne zaujimalo, ako si vsetci ti zlatachtivi kupci overuju, ze naozaj kupili zlato. Zasa je to len o dovere, ze "ta firma je uz roky na trhu a predsa by si nemohla dovolit podvadzat". :-)
30. 6. 2021   Own phisical
Furt lepsoe overit si zlato ako spoliehat sa na papier. Fyzicke zlato ako podkladove aktivum derivatov moze mat aj 1000 majitelov. Cize pravdepodobnost 1:1000, ze nieco dostanem ak bude mela. Fyzicke zlato kupovane v narodnej banke rakuska( napr Pholharmoniker) je prakticky bezrizikove. Philharmoniker sa tazko falsuje a predavajuci ma kredit. Uplne ina situacia je s tehlami, tam myslim nemci dostali od Fedu wolfram potiahnuty zlatom. Tehlu sa oplati falsovat, lebo je draha.
30. 6. 2021   Moniker
Ty chodis nakupovat philharmonikerov priamo do rakuskej narodnej banky? :-O
30. 6. 2021   anonym
Ano, viaicero ludi chodi kupovat do Viedne priamo a pocas covidu sme si to nechavali posielat postou- nebudeme podporovat predrazenych sk-cz obchodnikov co si davaju prirazky cca 80€ na 1 oz- a pozdravujeme vsetkych
30. 6. 2021   anonym
Zlato z relativne malym poplatkom,sa da kupit aj v Prahe, priamo za hotove eura, v zlatomate.
Inak Rakusko ma mincovnu a male 100g zliatky, su bezpecne, certifikovane a neogabane. Inak Angor Heraus, zlaty granulat, najlepsia cena, ale bohuzial daleko.
30. 6. 2021   Derivaty su ZHN
Este lepsie ceny ako rakuska narodna banka ma www.smh.net, najvacsi rakusky obchodnik s investicnymi kovmi.
1. 7. 2021   Moniker
Ja som sa nepytal, ci chodi nakupovat do Viedne, ale priamo do rakuskej narodnej banky, ako sam tvrdi. Pretoze v opacnom pripade plati presne to, co som pisal v 1. prispevku. :-)
1. 7. 2021   anonym
Ked sa povie Vieden- tak ziadna narodna banka ale Rakuska Viedenska mincovna
1/1