Názory čitateľov


Názory k článku:
Cestovnému ruchu chýbajú ľudia, hotelieri navrhujú zníženie DPH

20. 6. 2021   anonym
Ak si zastupcpovia cestovneho ruchania v Slopakistane myslia, ze im kleptokracia znizi DPH, mylia sa, pretoze znizena DPH nikdy nepokryje mzdove naklady.
Dane, odvody, poplatky, su zakladnym zdrojovym prijmom akejkolvek kleptokracie, ktoraje u moci.
Chybajuce ludske zdroje v sektore cestovneho ruchania, su problemom globalnym.
Nedostatok ludskych zdrojov, je prirodzenym obrazom toho, ako problematicke je, ked prestala pred rokmi fungovat seda a cierna ekonomika, dohodari a ani brigada nieje to, co by riesilo problem zamestnavania kucharov, casnikov, hajzelbab, alebo chyznych.
Jeden pohlad na vec, taky kapitalisticky, moze byt, ze co by chceli, za taku robotu?
V praxi tieto ludske zdroje chceli roky len pracu z normalnou pridanou hodnotou.
Teraz v medziobdobi koronasviatkov, si tieto ludske zdroje nasli pracu inu a mozno istejsiu, takze sa nebudu asi vracat, alebo nukat svoju kozu prdel a ruky, z nostalgickej viery v majitela hotela.
A nakolko sa jedna v podstate o sezonnu zalezitost {do dalsieho lockdownu} musia aj toto zohladnit hotelieri.
V podstate ak toto zohladnia, mozu si hodit maslu, pretoze aj keby skokovo zvysili mzdy na Germansku minimalku 9eur na hodinu, ludi proste nezozenu, aj ked ich sem z afriky a blizkeho vychodu plava niekolko tisic kazdy den.
20. 6. 2021   Frantisek Nahnevany
A ešte keby to tak v skutočnosti DPH - daň z pridanej hodnoty bola . . . Ale nie je.
19. 6. 2021   Frantisek Nahnevany
Márna snaha.
Od roku 1993 je tzv. DPH podvodom na občanoch a v konečnom dôsledku aj na štáte. Pokým neodstránia túto podvodnícku daň a nenahradia ju inou daňou finančne rovnakou tak pre zákazníkov, spotrebiteľov a všeobecne pre občanov ako aj pre daňové subjekty, tak táto nezmyselná a okrem podvodu ničím neopodstatnená daň tzv. DPH bude podvodom na občanoch a teda na štáte aj naďalej.
1/1