Názory čitateľov


Názory k článku:
Polovica domácností má nižšiu finančnú rezervu ako ich mesačný príjem

17. 6. 2021   surikata
Ja som počas radostného socializmu
nadobudol nehnuteľnosti byt aza 25.000 Kčs a dom za 120.000Kčs,
čo bol cena vtedajšej cca 60 socialistických výplat,
ktorých cena dnes počas režimu vlády imperializmu,
predstavuje dom 360.000€ a byr 120.000€,
teda 430 násobok priemernej mzdy na SR
Čiže dnes musí človek 7 krát viac otročiť nato,
aby nadobudol rovnaký majetok,
aký sa dal nadobudnúť počas radostného socializmu, za 5 rokov čistých výplat
17. 6. 2021   ROBO
Čo tak pozorujem ľudí v Bermudskom trojuholníku, v ktorom sa strácajú peniaze: TESCO-LIDL-KAUFLAND , tak to vypadá, ako keby mala každá Slovenská domácnosť rezervu milión euro.
17. 6. 2021   eXtrem
V poslednej dobe dost prazdne co vsimam, oproti zime. Alebo mozno je to tym ze tam idem s 5 az 10 eur vo vacku kupim par potrebnych veci a prec. Ale vseobecne ano stracaju sa tam peniaze. Ked vsimam co niektory maju v kosikoch tak len krutim hlavou.
16. 6. 2021   anonym
V zasade je opat na druhej strane otazka, ako tieto peniaze, ktore su v podobe uspor, trensparentne na uctoch, sporiacich, alebo obycajnych, preukazatelne disponibilne ludmi co setrili, lebo mali bobky u prdele a existencne obavy, presvedcit tieto ludske zdroje, ze tieto peniaze nepotrebuju a pripravit ich o ne.
aby to bolo uplne spravodlive, tak inflacia to vyriesi velmi spravodlivo, pretoze skrati uspory sporiacim a sekeru zatnu ti, co neusetrili ani houno.
navyse aby to bolo este spravodlivejsie, tak ti co vlastnia, alebo maju dojem, ze vlastnia nehnutelnost, alebo investicnu nehnutelnost, tak zvysia dane a tieto postihnu ako vlastnikov, tak hypotekarnych otrokov, ale aj najomnikov a kompenzaciu dostanu len ti, co sa mnozia na plne davky, alebo ziju v osadach, kde bez popisneho cisla, si vegetuju v relativnom blahobyte.
16. 6. 2021   lubos
Treba znizit platy, ludia zacnu viac setrit :)
16. 6. 2021   M.V.
Neviem čo by sa s tým malo urobiť, možno overiť nákupné návyky hlavne cigariet, alkoholu, prípadne aj udených kolien pre celú víkendavú partiu.
1/1