Názory čitateľov


Názory k článku:
IKEA Industry Slovakia dostala od SIŽP pokuty v celkovej výške 80.000 eur

16. 6. 2021   lesanka
Tusim na sme som cital, ze len v usa sa spravilo doteraz 60 jadrovych testov. Kto spocita kolko uvolneneho tepla zo vsetkych jadrovych vybuchov po celom svete sa doteraz uvolnilo? Ale urcite aj ta zvysena produkcia drevotriesky prispela ku globalnemu oteplovaniu.
16. 6. 2021   Duke Nuke Rulez
Ak to myslíš vážne, tak si sprostý, ako bedna gitu :)
Pokusných jadrových výbuchov bolo na svete uskutočnených o niečo viac naž 2000 - pričom drvivá väčšina z nich bpla neporovnatelna silnejšia, než tá z Hirošimy, či Nagasaki - až 4000 krát (ruská "Car bomba" odpálená na poloostrove Novaja Zemla - konštruktér: disident Sacharov - čas vývoja 3 týždne - "ráž" 60 megaton - pri výbuchu v Bratislave by údajne zničila okruh až po Nitru - ale na mieste výbuchu nezostali žiadne pozorovateľné stopy - podobne, ako pri starších US výbuchoch v Pacifiku)
Pikantné je, že zhruba 1000 jadrových výbuchov sa uskutočnilo na jadrovej strelnici USA - asi 150km od Las Vegas (a nikomu to nevadilo) - dnes sa na tie stovky kráterov dá ísť pozrieť aj ako turista (treba sa ale vopred ohlásiť)
Jeden z jadrových výbuchov sa uskutočnil aj relatívne blízko Slovenska - na Ukrajine (asi 300 km od Košíc) - v snahe zastaviť výron horiaceho plynu z ťažného vrtu.
Jeden kilometer kubický bežnej búrky má zhruba energiu 1000 jadrových výbuchov naraz.
Stačí ?
1/1