Názory čitateľov


Názory k článku:
Čína upozornila G7, že „malé“ skupiny neriadia svet

13. 6. 2021   anonym
To tam prekladate ako Hoten- Toti ?! 4x po sebe ze Cina upozornila
13. 6. 2021   John
Zlodej kričí chyťte zlodeja. Nikto nebráni Číne si založiť vlastný klub G1.
14. 6. 2021   apoliticky
a preco by to Cina mala robit ?! Je vseobecne zname, ze zoskupenie G7 je skupinka siedmych najzadlzenejsich statov sveta !...kto by v nej chcel byt ?
14. 6. 2021   anonym
chlape, Cina je daleko najzadlzenejsia z tychto krajin ak chces porovnavat staty G7 a Cinu. Naprv si nieco nastuduj nez sem nieco napises. Hadam si nemyslis ze ten Cinsky ekonomicky zazrak za posledne desatrocia je "naozajstny zazrak z nicoho nic". Je to dosiahnute zotrocenim jej vlastneho obyvatelstva a velkym zadlzenim statnych podnikov a korporacii a tych 100 - 200 mil. obyvatelstva co sa ma dobre tak su clenovia komunistickej strany a ich rodiny. Hadam si nemyslis ze spustenie uspesneho podnikania v Cine by bolo realne bez clenstva v KSC ))))
Cinsky dlh je uz niekde cez 300% HDP. Taky dlh nema ani Japonsko. Samozrejme Cina dlhom manipuluje tym ze nechava zadlzovat miesto seba svoje statne podniky pricom tento dlh tym ze su statne sa ma zapocitavat do riadneho statneho dlhu, co Cina nerobi a tym umelo zlepsuje svoje cisla zadlzenia.
https://www.reu ters.com/article/us-c hina-economy-debt-idU SKCN1UD0KD
A o tienovom bankovom sektore v Cine kde obrovske uvery v desiatkach % HDP idu uplne nekontrolovatelne mimo system si asi nepocul. O tom su cele legendy. Vela ekonomov upozornuje ze Cina sedi na casovanej bombe. A s nou v podstate aj cely svet.
14. 6. 2021   Chudobny ucitel v kapitalizme
a americky, britsky, japonsky atd je nizsi ?.. dlh krajin G7 ako celku je nizsi ?.. globalny dlh je nizsi ?.. slovensky uz tiez prekrocil 200% HDP..
14. 6. 2021   anonym
chlape, ty si si to neprecital. tak este raz a poporiadku a nezaratavaj do statneho (verejneho) dlhu dlhy sukromneho sektora a domacnosti. Cinske firmy a banky su STATNE preto podla medzinarodnych pravidiel sa ich dlh ma priratat k dlhu Ciny a v tom Cina podvadza. Kedze v podstate prenasa svoj statny dlh na plecia svojich statnych podnikov a statnych bank a tym zakryva svoj skutocny dlh. V Krajinach G7 su skoro vsetky firmy a banky sukromne okrem niektorych statnych a polostatnych monopolov. Slovensky verejny dlh je kde 200% HDP prosim ta? Nikdy ani nebol od vzniku SR ! Ty robis to ze si poratas dlhy statu, domacnosti a sukromnych podnikov do jedneho vreca aby si dostal nejake vysoke cislo ktore ti bude vyhovovat. Ale ano, Japonsko ma naozaj verejny vysoky dlh (235% hdp) USA ho mali za rok 2020 okolo 120% HDP. Ale Cina ho ma daleko najviac = 300% HDP. Samozrejme ze tie dlhy su problem. A svet sa nemal nikdy sem dostat.
1/1